Mijn boekenkast in cijfers

De laatste tijd zie ik bij verschillende boekenbloggers leuke infographics verschijnen over hun boekenkast. Zelf was ik ook wel benieuwd naar het aantal boeken in mijn kast, de meest vertegenwoordigde auteur en vooral ook het aantal ongelezen boeken. Daarnaast leek het me ontzettend leuk om zelf ook eens te proberen een infographic te maken. Vandaag deel ik het resultaat met jullie!

Boekenkast-in-cijfers

Van welke auteur heb jij de meeste boeken?

Advertenties

18 gedachtes over “Mijn boekenkast in cijfers

 1. RabbitBookz zegt:

  Ziet er echt prachtig uit, misschien ga ik het ook eens doen… Ik heb 17 boeken van John Flanagan, en dat komt voornamelijk door de 12-delige serie van de Grijze Jager. Ook heb ik 13 boeken van J.K. Rowling: Alle HP’s in het Nederlands, deel 1, 4, 5, 6, en 7 in het Engels, en deel 1 in het Frans (don’t ask).

   • RabbitBookz zegt:

    Haha, echt geniaal! Ik heb hem in het Frans nog niet gelezen, maar ik ben het zeker eens van plan, gewoon met een woordenboek of de Nederlandse versie ernaast. Gelukkig ben ik niet de enige :)

   • セレネ zegt:

    Ik ging Harry Potter in het Japans lezen en toen merkte ik dat ik precies wist wat er in de Nederlandse versie stond XD Had ik die echt te vaak gelezen duidelijk… Ik had deel 1 en 3 in het Japans van Harry Potter, dus toen ging ik de Japanse deel 3 maar lezen omdat ik daarvan iets minder goed wist wat er letterlijk in de Nederlandse versie stond… Wel leuk natuurlijk om de vertalingen te vergelijken, hoe de Nederlandse en Japanse vertaler verschillende keuzes hebben gemaakt! Want van het Engels wist ik het ook wel redelijk.

 2. zwartraafje zegt:

  Mooi gedaan. Ik vond het echt leuk om mijn boekenkast vorig jaar in cijfertjes te zien en ben van plan om dat ieder jaar opnieuw te doen vermits er steeds zoveel veranderd aan de samenstelling van die mini-bibliotheek. Vroeger zou het antwoord Janet Evanovich zijn geweest (20 stuks), maar nu is het waarschijnlijk NOra Roberts (33 als Nora Roberts, 7 als J.D.Robb)

 3. セレネ zegt:

  Superleuk om te zien :D
  Ik heb al mijn boeken in Librarything ingevoerd (behalve mijn TBR-stapel, maar dat zijn ongeveer 50 boeken want daar had ik gewoon een los lijstje van gemaakt).
  Dus mijn statistieken top 5-en:

  Taal van het boek top 5
  814 Engels
  761 Nederlands
  516 Japans
  20 Russisch
  17 Duits

  Auteurs top 5
  82 K.A. Applegate
  62 Rumiko Takahashi
  57 Cok Grashoff
  43 Narumi Kakinouchi
  41 Naoko Takeuchi
  (allemaal door lange series ^^;)

  Winkels top 5
  25 bookdepository site
  21 BOOK FAN (ブックファン), Weggeefwinkel Utrecht, Amazon site
  19 Archonia site
  18 De Slegte Utrecht
  10 Kinderboekwinkel de Boekenberg, Waterstone’s Edinburgh East End, De Slegte Leiden, De Slegte Eindhoven, フタバ図書GIGA広島駅前店

  Alleen van genres heb ik geen statistieken (maar dat vind ik niet zo boeiend).

   • セレネ zegt:

    Ja ik vind Animorphs superleuk :D Jammer dat ze maar 14 delen naar het Nederlands vertaald hebben, dat waren namelijk hele mooie hardcover uitgaven… Alsnog beter dan naar het Japans, want daar hebben ze maar deel 1 t/m 5 (ik heb foto’s gemaakt van mijn Animorphs-boeken en ook van de binnenkanten van de Japanse versies, die best wel anders zijn).
    Ben ze dus maar in het Engels gaan verzamelen :)

    Ik heb op dit moment 1849 boeken ingevoerd staan in Librarything. Heb er nog wel iets van 10 extra die ik niet invoer, maar die ga ik toch niet houden nadat ik ze heb gelezen. Zeven boeken passen nu niet in mijn boekenkast, dus vandaar dat ik een aantal boeken wil lezen en niet houden, zodat de boeken die ik wel wil houden, in mijn kast passen.
    De verhouding “gelezen : TBR” valt dan wel weer erg mee voor mij XD

   • Marcia zegt:

    Die Japanse Animorphs zien er echt cool uit! Zelf las ik de boeken vroeger in het Engels, omdat mijn broer die altijd kocht :P
    Librarything ken ik eigenlijk niet; ik maak gebruik van het programma Book Collector om mijn boeken bij te houden :)

   • セレネ zegt:

    Een vriendin gebruikte dat programma ook, maar ik moet zeggen dat Librarything online mij erg goed bevalt :) Makkelijk omdat ik op meerdere computers/locaties werk (en ze hebben echt databases van allerlei landen tot hun beschikking, wat fantastisch is omdat ik boeken in heel veel talen heb). Daarom koos ik destijds ook voor Librarything i.p.v. Goodreads of een los programma.
    Als je wil browsen – mijn account is mene.
    Op de voorpagina staat:
    Verzamelingen: Early Reviewers/Member Giveaway E-books (14), Mijn bibliotheek (1,849), Verlanglijst (400), Alle verzamelingen (2,262)
    “Early Reviewers” is een recensieprogramma via Librarything, “Mijn Bibliotheek” zijn al mijn boeken, “Verlanglijst” is mijn wishlist, en “Alle verzamelingen” is wat ’t zegt!

 4. Dande zegt:

  Wat super leuk, zo’n overzichtje! En mooi gemaakt!
  En wat heb je veel boeken… (Ondertussen denk ik dromerig aan zoveel boeken, in een grote boekenkast haha). Ik heb toevallig ook maar 1 Duits boek. De meeste boeken heb ik van Rowling denk ik, vanwege Harry Potter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s