Duologieën die ik nog wil lezen

Al eerder schreef ik over het feit dat ik een duologie boven een trilogie verkies – meestal zijn de twee boeken van dezelfde kwaliteit – en over mijn favoriete duo’s. Maar er zijn ook nog een hoop duologieën die op mijn To Be Read lijstje staan. Vandaag deel ik deze met jullie.

Reboot  Rebel

Bovenaan mijn lijstje staan Reboot en Rebel. Hoewel deze boeken van Amy Tintera in Nederland en België nog niet heel bekend zijn, lees ik op internationale boekenblogs en Goodreads niets dan lovende reviews. Volgens mij gaat het over robots ofwel over zombies, tenminste dat maak ik op uit de eerste zinnen van de synopsis.

“Five years ago, Wren Connolly was shot three times in the chest. After 178 minutes she came back as a Reboot: stronger, faster, able to heal, and less emotional.” 

Dit heeft meteen mijn interesse gewekt en als de synopsis dan ook nog eindigt met de zin:  “The perfect soldier is done taking orders” dan wil ik het liefst meteen met lezen beginnen!

Landry-Park  Jubilee-Manor

De duologie bestaande uit Landry Park en Jubilee Manor door Bethany Hagen wordt omschreven als de ideale combinatie van Divergent, The Selection en Pride and Prejudice. Hierdoor verwacht ik een verhaal vol actie, romantiek en mooie jurken! Ik heb het eerste deel al sinds begin 2014 op mijn TBR staan, maar nu er in 2015 een nieuwe cover is verschenen spreekt het boek me nog veel meer aan.

Hoofdpersonage Madeline droomt ervan te gaan studeren aan de universiteit, maar haar vader besluit iets anders. Madeline moet trouwen en de familienaam voortzetten. Maar dan komen er steeds meer geruchten over rebellie en oorlog de wereld in..

Not-A-Drop-To-Drink  In-A-Handful-Of-Dust

Ook Not a Drop to Drink en In a Handful of Dust ken ik via de internationale boekencommunity. Ik vind de covers zo ontzettend mooi dat ik deze boeken het liefst nu meteen online bestel – maar ik houd mezelf in. Deze post-apocalyptische duologie van de hand van Mindy McGinnis gaat over een wereld waarin het drinkwater zeer schaars is. Hoofdpersonage Lynn doet er dan ook alles aan om haar waterplas te beschermen.

The-Ward  The-Isle

De post-apocalyptische duologie The Ward en The Isle van Jordana Frankel wil ik ook enorm graag lezen. Deze boeken schijnen perfect te zijn voor de fans van Scott Westerfeld en aangezien ik de Uglies serie met veel plezier las, maakt dit mij erg nieuwsgierig. Ook de synopsis spreekt me aan.

“Sixteen-year-old Ren is a daredevil mobile racer who will risk everything to survive in the Ward, what remains of a water-logged Manhattan. To save her sister, who is suffering from a deadly illness thought to be caused by years of pollution, Ren accepts a secret mission from the government: to search for a freshwater source in the Ward, with the hope of it leading to a cure.”

Een zestienjarig meisje dat een geheime missie krijgt van de overheid is misschien niet al te realistisch, maar een dergelijke premisse weet mij wel te triggeren. Ik ben benieuwd!

Coda Final CoverKaz_Coda-cvr  Chorus

Tot slot staan Coda en Chorus van Emma Trevayne op mijn To Be Read lijstje. De covers spreken me enorm aan, alsook het feit dat het verhaal te maken heeft het muziek. Ik ken niet veel dystopische verhalen waarin muziek een rol speelt, dus dat lijkt me een aangename verrassing. Muziek wordt door de regering gebruikt om haar inwoners onder controle te houden – muziek heeft niet alleen een verslavende werking, maar is ook in staat mensen van gedachten te laten veranderen. Dat is toch super origineel? Ook krijgen we in Coda en Chorus te maken met het thema GLBT; iets wat ik nog niet vaak gecombineerd zie met science fiction. Hoera voor diversiteit!

Ken jij deze boeken al?

Advertenties

6 gedachtes over “Duologieën die ik nog wil lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s