Harry Potter Spells Tag

Op de blog van Kwante kwam ik een tijdje geleden de Harry Potter Spells Tag tegen – en als echte Potterhead moet ik deze natuurlijk invullen! Welk boek past bij welke spreuk?

Het heeft even wat tijd gekost, maar het is me gelukt om iedere spreuk van een bijpassend boek te voorzien. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder!

Alohamora – A book that introduced you to a genre you had not considered before.

The-Hunger-Games-1Vroeger hield ik helemaal niet van science fiction en van dystopia wist ik maar weinig. Ja, ik had 1984 en Brave New World gelezen, maar dat daar nou een heel genre omheen zat? Eigenlijk zijn het The Hunger Games boeken die me tot het dystopische genre geïntroduceerd hebben – ondanks het feit dat ik deze boeken helemaal niet zo goed vond wisten ze me wel verslaafd aan het genre te maken!

Expecto Patronum – A childhood book connected to good memories

Al van kinds af aan ben ik gek op lezen. Hoera-we-bakken-een-taartIk hield van boeken als Meester KikkerDolfje Weerwolfje en alle andere boeken van Paul van Loon. Maar ik las bijvoorbeeld ook Floortje en later alle boeken van Thea Beckman, Tonke Dragt en Francine Oomen. Met stip op nummer één staat echter het kinderboek Hoera! We bakken een taart. Dit boek – uit 1993 – lees ik nog ieder jaar trouw op mijn verjaardag ^^ (oh, de nostalgie!).

Expelliarmus – A book that took you by surprise

The-Girl-With-All-The-Gifts-1Het verrassendste boek dat ik afgelopen jaar las is ongetwijfeld The Girl with all the Gifts. Dit boek van M.R. Carey is ontzettend origineel en onvoorspelbaar. De world building is enorm sterk, de personages zijn levensecht en iedere keer als ik dacht te weten hoe het verhaal verder zou gaan kwam de auteur weer met een onverwachte plotwending. En het einde – dat zag ik helemaal niet aankomen! Een absolute aanrader.

Prior Incantatem – The last book you read

Iedere maand probeer ik een This-Perfect-Day-2klassieker te lezen en te recenseren op mijn blog. Afgelopen week las ik This Perfect Day van Ira Levin. In de wereld van Chip – die eigenlijk Li heet – wordt de hele maatschappij bestuurd door een computer. Unicomp bepaalt je baan, je partner en obovendien zijn er maar vier jongensnamen en vier meisjesnamen in omloop en moeten alle mensen zo veel mogelijk op elkaar lijken.. Een intrigerend boek!

Riddikulus – A funny book you’ve read

The-Martian

Persoonlijk vond ik The Martian echt een enorm grappig boek. Ik had het lezen hiervan een beetje uitgesteld – ik was bang dat het boek saai zou zijn aangezien het hoofdpersonage eenzaam op Mars zit – maar niets is gelukkig minder waar. Het boek is grappig vanaf de eerste zin: “I’m pretty much fucked. That’s my considered opinion. Fucked.” Mark Watney, ons hoofdpersonage, zit in een behoorlijk penibele situatie maar geeft de moed nooit op. Hij houdt hoop, maar misschien wel het allerbelangrijkste: hij houdt de humor erin (en hiermee de vaart in het verhaal).

Sonorus – A book you think everybody should know about

The-Killables-2Eén van mijn favoriete auteurs is Gemma Malley en ik baal er weleens van dat haar boeken niet bekender zijn in Nederland. Ik heb enorm genoten van zowel The Killables trilogie als The Declaration serie. Deze trilogieën kenmerken zich door een enorm originele invalshoek, een spannend verhaal vol onverwachte plottwisten en een heerlijke schrijfstijl.

Obliviate – A book or spoiler you would like to forget having read

Divergent-1Bij Allegiant, het laatste boek in de Divergent serie, had ik mezelf per ongeluk gespoiled – ik keek iets te lang naar de inhoudsopgave en wist daardoor een belangrijke gebeurtenis in het boek meteen al te raden. Ondanks dit feit heb ik wel van het boek kunnen genieten, de rest van was gelukkig niet zo voorspelbaar.. Verder heb ik eigenlijk nooit te maken gehad met een spoiler: lucky me!

Imperio – A book you had to read for school

Afgelopen jaar volgde ik tijdens mijn master The-Road-1het keuzevak Vergelijkende Literatuurwetenschap. Hoewel we geen verplichte lectuur hadden, verwees mijn professor in bijna ieder college naar The Road. Hij noemde dit boek in één adem met 1984 en Brave New World, dus je begrijp zeker wel dat ik niet anders kon dan dit boek bestellen..

Crucio – A book that was painful to read

Kafka-1Stiekem vond ik de klassieker The Castle van Franz Kafka behoorlijk pijnlijk om te lezen. Er kwam maar geen einde aan dit verhaal, er was te veel rompslomp en uiteindelijk gebeurde er helemaal niets. Alle literaire critici zijn lovend, maar aan mij persoonlijk was dit boek echt niet besteed. Misschien ben ik nog te jong om dit boek volledig te begrijpen, maar ik weet niet of ik er me ooit nog eens aan zal wagen..

Avada Kedavra – A book that could kill (interpret as you will)

Animal-Farm-1Als we dan toch in de sfeer van de klassiekers zitten, dan zou ik zeggen: Animal Farm van George Orwell. Dit boek laat – aan de hand van een ‘dierenverhaaltje’ – heel duidelijk zien hoe gemakkelijk groepen te manipuleren zijn en hoe je een machtsingreep kan doen. Een dergelijke situatie kan dodelijk zijn voor het gewone volk, danwel de gewone dieren op de boerderij.. “All animals are equal, but some animals are more equal than others”

Wil jij als Potterhead deze TAG ook invullen? Ga je gang! En laat zeker een linkje achter bij de reacties :)

Advertenties

2 gedachtes over “Harry Potter Spells Tag

  1. zwartraafje zegt:

    Ik heb hem al een tijdje in mijn TAGS-mapje staan. Hij sprak me meteen aan toen ik hem de eerste keer ergens tegenkwam maar blijkbaar kom ik niet vaak aan tags toe. Jammer want sommige vragen zetten je echt aan het denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s