Boekenblogger zkt. baan

Onlangs eindigden de opnames voor het tv-programma De Ridder en dat betekent ook dat er een einde kwam aan mijn baan. Na een aantal luie weken met als hoogtepunt het doen van achterstallige huishoudelijke klusjes, boeken lezen en luieren is het nu hoog tijd de zoektocht naar een nieuwe job te starten. In de ideale situatie sta ik niet langer op de set maar werk ik op een (online) redactie of communicatie afdeling, bij een tv-programma, productiehuis of zelfs een uitgeverij. Ik zoek in ieder geval een baan waarbij ik mijn creativiteit meer kwijt kan en waar ik ook meer inhoudelijke taken krijg!

Bij het updaten van mijn cv liep ik al snel tegen een dilemma aan. Zou ik mijn blog vermelden of niet? Valt mijn blog onder werkervaring, persoonlijke gegevens of toch meer onder nevenactiviteiten? En is mijn hobbyblog eigenlijk wel goed genoeg om op een cv vermeld te worden? Heb ik genoeg volgers en is mijn bereik wel groot genoeg?

Oog op de Toekomst begon als de ultieme vorm van studie-ontwijkend-gedrag (omdat ik geen zin had om mijn masterscriptie te schrijven) en was mijn creatieve uitlaatklep naast lange werkdagen op de set. Ondertussen is deze science ficion blog echter een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. En dat mag gezien worden!

versatile-featured

Ik besloot mijn onzekerheid aan de kant te schuiven en een plekje op mijn cv te reserveren voor Oog op de Toekomst. Ik blog nog geen jaar, maar ik ben best een beetje trots op wat ik op dit kleine stukje internet weet te creëren. Ik heb misschien geen 500 volgers of duizenden unieke bezoekers per maand, maar mijn bezoekersaantallen nemen nog altijd toe, steeds meer uitgevers weten mijn blog te vinden en krijg enorm veel lieve en leuke reacties op mijn schrijfsels.

Bovendien wil ik met het noemen van mijn blog aantonen dat ik dingen die ik leerde in de opleiding communicatie in de praktijk weet toe te passen. Oog op de Toekomst laat zien dat ik van alle markten thuis ben; ik ben gek op tekstschrijven en fotograferen, kan prima omgaan met social media en heb professioneel contact met uitgeverijen en auteurs.

De beslissing was gevallen, maar er moest nog één obstakel overwonnen worden. In mijn omgeving is het nog niet algemeen bekend dat ik een blogger ben (lees: het is een beetje mijn dirty little secret). Bij de update van mijn LinkedIn profiel – dat overigens hard nodig was – trok ik echter de stoute schoenen aan en voegde ik mijn blog toe onder het kopje werkervaring. Ik heb nog geen enkele geschokte reactie ontvangen; al denk ik eerlijk gezegd niet dat het ook maar iemand is opgevallen..

Dus: Mijn cv is vernieuwd en mijn LinkedIn profiel is weer helemaal up to date. Rest me nu alleen nog de zoektocht naar de perfecte job en het schrijven van een nog perfectere sollicitatiebrief. Tips voor toffe jobs in omgeving Gent/Antwerpen zijn natuurlijk altijd van harte welkom ;)

Heb jij je (boeken)blog op je CV staan?

Advertenties

17 gedachtes over “Boekenblogger zkt. baan

 1. zonenmaan11 zegt:

  Succes met solliciteren! Je kan het! (Volgens mij heeft lannoo een vacature openstaan, overigens).
  Mijn blog stond heel lang bij nevenactiviteiten, maar is nu gepromoveerd tot werkervaring, omdat het een onderdeel is geworden van mijn bedrijf.

 2. Ogma zegt:

  Succes! Ik hoop dat je snel een leuke baan vindt en terecht hoor, je blog op je CV. Het laat toch heel veel goede kwaliteiten zien? Je mag er best trots op zijn vind ik ;)

 3. daenelia zegt:

  Natuurlijk moet dat op je CV! Al heb je geen volgers, en beheer je een niet-blog-website! Ik heb destijds ook mijn ervaring met het runnen van verschillende kleine community sites meegenomen, en als ik nu een cv zou opstellen dan komt minimaal één van mijn sites daar op te staan. Te meer omdat ik geen facebook profiel heb :P

  Mocht een toekomstige werkgever dit lezen: deze jongedame is prettig in de omgang, heel kundig en in staat verschillende doelgroepen aan te spreken. Haar schrijfstijl is fijn om te lezen. Ik zou niet te lang wachten en haar meteen een goed contract aanbieden, anders gaat ze gewoon zelf geld verdienen en moet u haar inhuren voor een veel hogere prijs als freelancer.
  Zo.

 4. Chantal zegt:

  Ik heb mijn blog niet standaard op mijn CV staan. Alleen als ik het idee heb dat het van belang is voor de vacature plaats ik mijn blog op mijn CV.
  Succes met het vinden vaan een nieuwe baan!

 5. Kim zegt:

  Heel veel succes met solliciteren. Vanaf vandaag zal ik ook aan de slag moeten moeten met brieven schrijven en LinkedIn updaten etc. Ik laat m’n blog daarbij achterwege, aangezien het voor mij niet relevant is. In jouw geval lijkt het me een waardevolle aanvulling op je CV.

 6. INSOMNIAC zegt:

  succes! Lijkt me best spannend om dat op je Linkedin te vermelden. Ik heb het zelf niet gedaan, mijn blog staat ook compleet los van mijn werkgebied dus is ook niet relevant. Je zal er nu wel ongetwijfeld een hoop stiekeme meelezers bijhebben ;)

 7. Yolande zegt:

  Veel succes met solliciteren! Ik heb mijn boekenblog niet vermeld staan op mijn cv, maar dat vind ik eigenlijk wel zonde, want je laat ermee wel veel van je kwaliteiten zien. In jouw geval lijkt het me ook nuttig en echt een goede toevoeging aan je cv!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s