Science fiction in dichtvorm

Met het thema poeziëweek in mijn achterhoofd borrelde er een idee naar boven: een dystopische toekomstvisie in dichtvorm, zou dat geen gat in de markt zijn? Een gedicht over een spannende ruimtereis, een invasie van aliens of de uitbraak van een ziekte die ons allemaal tot zombies maakt?

Helemaal enthousiast nam ik plaats achter mijn laptop. Ik zou een trendsetter worden! Ik hield mijn adem in en typte ‘Science Fiction Poetry’ in op Google en wat bleek? Er bestaat een heuse Science Fiction Poetry Association (opgericht in 1978). Deze vereniging brengt dichters en lezers van het science fiction genre samen, publiceert het tijdschrift Star*Line en deelt ieder jaar de Rhysling Award – voor het beste science fiction gedicht –  en de Dwarf Star Award – voor het beste science fiction gedicht van 1 tot 10 regels – uit. Daar ging mijn briljante idee!

Aangezien mijn hart op dat moment een beetje brak, was ik niet langer in staat om zelf een origineel science fiction gedicht te schrijven. Bovendien ontdekte ik even later dat er ook al een gedicht bestaat dat Divergent samenvat of eentje die het boek Allegiant spoilert en daarmee ging idee nummer twee de prullenbak in.

Toch wil ik de poëzieweek niet onopgemerkt voorbij laten gaan op Oog op de Toekomst en daarom heb ik drie toffe science fiction gedichten op een rijtje gezet.

3-sf-gedichten

Al deze gedichten zijn afkomstig van de site van The Science Fiction Poetry Association.

Wist jij van het bestaan van Science Fiction gedichten?

Advertenties

4 gedachtes over “Science fiction in dichtvorm

  1. zwartraafje zegt:

    Dat heb ik dus zelf ook regelmatig voor. Dan heb je een waslijst met allemaal ideetjes voor je blog waarvan je denkt dat ze nog niet aan bod zijn gekomen en voor ik er aan toekom om ze te publiceren is iemand me voor. :) Ik vind wel dat je ze heel mooi hebt gepresenteerd. Leuk gedaan met die PiktoChart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s