Deze boeken las ik in januari

Hoewel ik volgens Goodreads één boek achter lig op schema, ben ik zelf behoorlijk tevreden over het aantal boeken dat ik las in januari. Het waren er negen in totaal! Er zaten alleen wel vier rereads bij, waardoor de teller op Goodreads nog maar op vijf staat.

Ze weten niet wat ze doen – Jussi Valtonen

Op de vooravond van 2016 begon ik in Ze Weten Niet Wat Ze Doen, een boek dat ik ontving via Hebban. Het kostte me behoorlijk wat tijd om dit boek, van 602 pagina’s, door te ploeteren. De schrijfstijl las fijn, maar er zitten zoveel details in het verhaal.. Uiteindelijk vond ik het zeker een mooie, psychologisch getinte familie-geschiedenis, maar de vergelijking met Brave New World is iets te overdreven..

De Fixer – Jennifer Lynn Barnes

Vervolgens las ik voor de leesclub die De-Fixer-3Audrey in Brugge organiseerde het boek De Fixer. Ondanks de vele lovende recensies van boekenbloggers die ik heb gelezen, wist dit boek mij persoonlijk niet echt te raken. De schrijfstijl was grappig, maar het verhaal op zich was niet echt iets voor mij. De Amerikaanse politiek was toch een kwestie van ‘te-ver-van-mijn-bed’. Desondanks was de leesclub enorm gezellig!

Delirium, Pandemonium, Requiem & Delirium Stories – Lauren Oliver

Requiem-1In het kader van mijn persoonlijke herlees challenge las ik in januari de complete Delirium trilogie van Lauren Oliver. Ik vond het erg tof om deze serie opnieuw te lezen en was verbaasd dat ik het tweede deel, Pandemonium, veel beter vond dan verwacht.. Het einde van Requiem blijft naar mijn mening iets te open, maar desondanks heb ik me goed vermaakt in de wereld van Lena.

Het eiland – S.J. Paul

Het-Eiland-6Van Scelta Publishing ontving ik Het Eiland als recensie-exemplaar. Ik was enorm benieuwd naar dit boek van Vlaamse bodem, dat aangeprezen wordt als een boek voor fans van The Maze Runner. Ik zie de vergelijking, maar ik denk dat je hiermee S.J. Paul wat tekort doet. Wel moet ik toegeven dat ik Het Eiland misschien eerder een jeugdboek vond dan een Young Adult.

Origin – Jessica Khoury

Origin-3Vervolgens was Origin aan de beurt. Ik had geen idee wat ik van dit boek moest verwachten en het kostte me helaas ook een tijdje om in het verhaal te komen. Het hoofdpersonage vond ik de eerste pagina’s echt heel vervelend overkomen, maar op een gegeven moment werd het beter. Uiteindelijk is het verhaal wel tof, maar het volkslegende aspect sprak me niet zo aan.

This Perfect Day – Ira Levin

Als klassieker koos ik deze maand voor This-Perfect-Day-2This Perfect Day, geschreven door Ira Levin (vooral bekend van The Boys from Brazil). This Perfect Day schetst een bizarre toekomst waarin een computersysteem het lot van haar inwoners bepaalt – zo beslist UniComp bijvoorbeeld over je baan en je partner. Bovendien worden de mensen door maandelijkse injecties volgzaam en vriendelijk gehouden.

Welke boeken las jij in januari?

Advertenties

6 gedachtes over “Deze boeken las ik in januari

 1. セレネ zegt:

  Hm, “Origin” leek me ook wel interessant vanwege andere recensies die ik tegenkwam, maar jammer dat het zo voorspelbaar is! Klinkt als een boek dat ik van de bieb wil lenen i.p.v. kopen.

  Ik heb de volgende boeken in januari gelezen, 1 overlappend boek :)
  1. Ze weten niet wat ze doen (Jussi Valtonen)
  2. De lezer is niet dood – Schotschrift (Alex Bogers)
  3. Bridget Jones: Het nieuwe dagboek (Helen Fielding)
  4. M’n liefje, m’n duifje (Roald Dahl) – heb ik echt net uit, dus recensie komt nog!

 2. zwartraafje zegt:

  Mooi overzicht met die foto’s erbij. Je hebt goed je best gedaan. Zelf ben ik vooral blij dat ik in januari eindelijk aan wat eigen leesvoer toekwam. Nu nog is aan herlezen toekomen – maar ik vrees dat dat nog wat langer zal duren vermits er wel heel veel ongelezen boeken op me wachten.

  • Marcia zegt:

   Ik probeer nu iedere maand één serie te herlezen, ondanks de stapel ongelezen boeken die als maar groter wordt.. Die boeken liggen al zolang te wachten, dan kan er nog wel een ander boek tussendoor :P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s