Een bezoekje aan de bibliotheek

Gisteren was ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de bibliotheek. Ik keek rond bij de Engelse boeken, deed een rondje non-fictie boeken en ging ook stiekem naar de kinderafdeling. En natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis..

Bibliotheekbezoek-10-02-2016

Aangezien ik de laatste tijd een beetje aan het brainstormen ben over de toekomst van mijn blog – ik wil de lay-out veranderen, andere rubrieken toevoegen etc. – leek het me wel interessant om eens te lezen wat er geschreven wordt over het fenomeen bloggen. Ik was dan ook heel blij dat ik in de bibliotheek zowel How Blogs Work als het Blogboek vond! Bij thuiskomst ben ik trouwens meteen begonnen in de eerstgenoemde en het is echt een feestje om dit boek te lezen! How Blogs Work is echt heel mooi vormgegeven en de schrijfstijl is vlot en luchtig.

How-Blogs-Work-1

Kijk  hoe mooi How Blogs Work eruit ziet!

Op de gok nam ik ook nog twee andere non-fictie boeken mee: Kickstart WordPress en Basisboek Crossmedia Concepting. Hoewel ik het gevoel heb dat ik eigenlijk wel goed overweg kan met WordPress lijkt het me interessant om er toch nog een boek over te lezen. Misschien kom ik wel achter nieuwe mogelijkheden of lees ik handige tips en trucs. Het tweede boek nam ik gedeeltelijk mee voor mijn blog, maar lijkt me ook interessant in functie van mijn opleiding Digital Storytelling. Misschien kan dit boek me helpen in de brainstorm voor een stageopdracht en wie weet bedenk ik hiermee wel nog meer nieuwe creatieve concepten voor mijn blog!

Bibliotheekbezoek-10-02-2016-2

Tot slot heb ik nog drie leesboeken uit de rekken gevist. Alsof ik nog niet genoeg ongelezen boeken in huis heb.. Allereerst vond ik Under the Skin van Michel Faber. Na het lezen van zijn mooie boek The Book of Strange New Things ben ik ook heel benieuwd naar deze roman, die bovendien verfilmd is met Scarlett Johansson. Op de kinderafdeling wist de cover van We me te overtuigen en dit boek ging mee zonder de achterkant ook maar te lezen *oeps*. Tot slot vond ik The Bunker Diary, een boek waar Eline me enorm nieuwsgierig naar gemaakt heeft!

Bibliotheekbezoek-10-02-2016-3

Ik vond het echt heerlijk om door de bibliotheek te slenteren en ik ben enorm blij met de boeken die ik mee naar huis nam. Hopelijk kan ik inspiratie opdoen in de non-fictie boeken en weten de Engelstalige verhalen me mee te voeren naar nieuwe werelden. Ik kan niet wachten!

Ga jij ook zo graag naar de bibliotheek?

Advertenties

15 gedachtes over “Een bezoekje aan de bibliotheek

 1. セレネ zegt:

  Ik ben ook erg benieuwd naar het blogboek! Staat op mijn lijstje voor de bieb :)
  Heel vaak kom ik niet in de bibliotheek, omdat ik eerst mijn TBR-stapel thuis zoveel mogelijk uit wilde lezen. Als ik op dit tempo door blijf lezen ben ik er dit jaar doorheen (yay na drie jaar!), dus dan ga ik weer lekker veel uit de bieb lenen. De lijst van boeken die ik wil lenen, is in die drie jaar best wel gegroeid :P Maar het zijn wel boeken die ik beter kan lenen dan kopen, aangezien ik geen kastruimte meer over heb…
  Ik was met carnaval trouwens wel weer even naar de bieb gegaan (aangezien ik als Matilda verkleed was, zie het tweede fotoblokje hier). Expres de bibliotheekkaart niet meegenomen, kan ik ook niets lenen :P
  De foto’s die we in de bieb gemaakt hebben, heb ik ondertussen ook van mijn zusje gekregen, dus ik denk dat ik er nog wel een paar van online ga zetten.

  • Marcia zegt:

   Eigenlijk ben ik ook bezig mijn ongelezen boeken stapel thuis te tackelen, maar ik kon de verleiding van de bibliotheek echt niet weerstaan..
   Die foto’s in de bieb zijn tof trouwens :D Echt heel origineel om verkleed te gaan als Matilda!

   • セレネ zegt:

    Die foto’s in het blokje bij carnaval zijn gemaakt in de boekwinkel :) Ik heb ook in die boekwinkel gewerkt, dus ik hang er nog steeds af en toe een hele middag rond, ook met carnaval dus…
    Heb net twee foto’s upgeload die gemaakt zijn in de bieb, hier en hier (en grotere boekwinkelfoto hier.
    Ik koos ervoor om als Matilda te gaan, omdat het dit jaar Roald Dahl jaar is (daarom ben ik ook veel Roald Dahl-boeken aan het lezen nu!). Zat te twijfelen tussen Belle en Matilda, maar een moderne boekwinkel en bieb past toch beter bij Matilda dan bij Belle! En tsja, Roald Dahl-jaar :P

 2. RabbitBookz zegt:

  Jaaaah het Blogboek is echt te gek! Binnenkort komt daarover bij mij een recensie online…
  Ik hou heel erg van de bieb, misschien dat ik er binnenkort weer eens heenga! Het enige jammere vind ik de weinige Engelstalige YA’s in Houten. Soms kan ik er eentje reserveren van een andere bieb uit de regio, maar heel vaak kost dat geld! En het prachtige idee van een bibliotheek is juist dat je gratis en voor niets tóch nog boeken kunt lezen!

  • Marcia zegt:

   Wat vervelend dat jouw bibliotheek weinig Engelstalige YA’s heeft! Hier in Gent is het soms even zoeken – de ene keer staan ze bij de volwassen boeken en de andere keer bij de jeugdafdeling – maar ze hebben er wel een heleboel!

   • RabbitBookz zegt:

    Ja, soms vind ik er na lang zoeken eentje via de website en dan reserveer ik hem, of ik kan ze dus bij elkaar sprokkelen via andere bibliotheken, maar het gaat niet makkelijk, helaas! Maar áls ik ga, kom ik wel met een hele stapel thuis! Engels of niet…

  • セレネ zegt:

   Ik was laatst weer in de bieb in Eindhoven en ze hebben daar nu ineens heel veel Engels! Dus misschien krijgt Houten het ook wel (Houten heeft best een mooie bieb, ben er wel eens naar binnen gelopen…). Keertje vragen of ze meer Engels kunnen binnenhalen? Als ze weten dat er interesse in is, gaan ze het misschien eerder doen.
   Ik doe nu nog samen op het pasje van mijn moeder, dus vandaar dat ik nog leen bij de bieb in Eindhoven, maar als ik zelf een bibliotheekabonnement ga afsluiten, wordt het wel een bieb in de plaats waar ik ga wonen (aangezien ik dit jaar moet verhuizen). Ben ook in Houten aan het kijken naar een woning dus een mooie bieb is altijd fijn :P

 3. runawayisabella zegt:

  Jaaa, de bibliotheek is zo fijn! En dat is eigenlijk voornamelijk de reden waarom ik weinig boeken koop, ik leen bijna alles. De bibliotheek in mijn dorp is best klein, maar gelukkig kan ik veel boeken reserveren uit andere filialen dus is het aanbod nog best groot :)

  • Marcia zegt:

   Persoonlijk vind ik tot nu toe How Blogs Work interessanter dan het Blogboek; maar ik heb ze allebei nog niet helemaal uitgelezen. Helaas focussen beide boeken wel veel op lifestyle blogs en ik heb bij sommige stukken ook echt het idee dat het niet relevant is voor een boekenblog..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s