Totally Should’ve Tag

Ik had opeens enorm veel zin om een tag in te vullen. Bij Joost en Emmy – twee van mijn favoriete boekenbloggers – zag ik de Totally Should’ve Tag voorbij komen en de vragen spraken me erg aan. Dus bij deze :)

Totally should’ve gotten a sequel

Hoewel ik het heel fijn vind om af en toeAcid-1 een stand alone te lezen, zijn er soms van die boeken waarbij je tegen beter weten in hoopt dat er een vervolg komt. Eén van de beste boeken die ik vorig jaar las was Acid van Emma Pass. Het verhaal was over Jenna was enorm origineel en spannend van begin tot eind. Hier zou ik dan ook heel graag een vervolg van lezen!

Totally should’ve had a spin off series

Divergent-1Ik vind dit een super moeilijke vraag, maar ik denk dat de wereld van Divergent heel geschikt is om een spin off over te schrijven. Dit kan zich afspelen voor het verhaal van Beatrice begint, tijdens dit verhaal – maar in een andere Faction – of juist na afloop van Allegiant. Mogelijkheden genoeg lijkt me!

An author that totally should write more books 

Ik ben groot fan van de boeken van The-Declaration-2Gemma Malley. Zowel The Killables trilogie als The Declaration serie heb ik met enorm veel plezier gelezen. Deze boeken worden gekenmerkt door een enorm originele (dystopische) wereld, levensechte personages en een heleboel onverwachte plot twists. Ik hoop dat Gemma Malley nog veel meer meesterwerken zal schrijven!.

A character who totally should’ve ended up with someone else

Persoonlijk heb ik altijd een hekel gehad aan de epiloog van de Harry Potter boeken. Ik vind het enorm onrealistisch dat alle personages bij hun jeugdliefde zijn gebleven. Ik vind Harry en Ginny dus echt geen goed stel en datzelfde geldt voor Hermelien en Ron. Ik had liever gezien dat J.K. Rowling ons zelf had laten fantaseren over hoe het de personages zou vergaan na het verslaan van Voldemort.

Totally should’ve ended differently

Once-1Onlangs was ik enorm teleurgesteld in Rise, het laatste boek van de Eve trilogie. Eve en Once namen me mee op een post-apocalyptisch avontuur met Eve – een meisje dat geleerd heeft om mannen te haten en te vechten voor haar toekomst. Het plot van Rise was helaas ontzettend onrelevant en onorigineel.. Ik ging me steeds meer ergeren aan het hoofdpersonage en het verhaal sloot gewoon totaal niet aan bij de eerdere delen.

Totally should’ve had a movie franchise

Bij deze stelling twijfel ik tussen tweeAll-Our-Yesterdays-2
boeken. Enerzijds zou ik heel graag een film zien van All Our Yesterdays, een verrassend boek over tijdreizen. Anderzijds denk ik dat ook de Numbers trilogie van Rachel Ward enorm geschikt zou zijn voor een filmreeks. Deze boeken zijn zo origineel en spannend, daar zou ik zeker voor naar de cinema gaan!

Totally should’ve had a TV show 

Gone-1Er doen al heel lang geruchten de ronde dat er een televisieserie komt van Gone. Ik hoop echt dat dit de waarheid is, want deze fantastische boeken verdienen dat gewoon! Het verhaal van een wereld zonder volwassenen is enorm interessant en de vele personages zijn tot in de puntjes uitgewerkt. En met zes toffe delen kunnen ze hopelijk een heleboel seizoen maken!

Totally should’ve had only one point of view

Ik lees graag boeken met meerdere Point Reached-1of Views en vind dat dit vaak een toffe uitwerking heeft op het verhaal. Ik vind het echter wel belangrijk dat de stemmen van de personages goed van elkaar te onderscheiden zijn. Volgens mij was dat mijn grootste kritiekpunt op de Matched trilogie; als lezer wist ik soms echt niet wie er aan het woord was..

Totally should’ve had a cover change 

The-BodyAls sinds een boekenfestijn in 2013 staat The Body ongelezen in mijn kast. Aangezien het verhaal me erg aanspreekt, is het vooral de cover die ik hier de schuld van geef. De flaptekst “What if you were middle-aged and were offered the chance to trade in your sagging flesh for a much younger and more pleasing model?” doet me trouwens enrom denken aan de film Self/Less, die ik echt super goed vond! Misschien moet ik dit boek toch echt eens een kans geven..

Totally should’ve kept the original covers

Via Awesomebooks kocht ik de eerste twee Birthmarked-3delen in de Birthmarked trilogie. Bij nader inzien vind ik de originele covers echter veel mooier! Bovendien bestaat het derde deel niet in mijn versie, dus oftewel blijft de serie voor altijd incompleet in mijn boekenkast staan, oftewel het wordt een complete mis-match.

Totally should’ve stopped at book one 

The-Maze-Runner-1Hoewel ik The Maze Runner fantastisch vond, viel de rest van deze serie me behoorlijk tegen. Ik vind het moeilijk om uit te leggen wat mijn probleem was met deze boeken, maar ik miste gewoon iets. Het eerste deel wat gewoon zo anders dan alle boeken die ik daarvoor had gelezen, dat mijn verwachtingen voor de rest van de serie torenhoog waren. Helaas heeft James Dashner niet aan die verwachtingen kunnen voldoen..

Stiekem vond ik deze tag behoorlijk moeilijk om in te vullen. Ik wil er dan ook niemand toe verplichten, maar als je zin hebt ben je natuurlijk van harte uitgenodigd om deze tag over te nemen!

Advertenties

8 gedachtes over “Totally Should’ve Tag

  1. Annabel Rianne zegt:

    Leuke tag! Ik ben het helemaal eens met de Maze Runner. Boek 1 vond ik super, maar daarna ging het bergafwaarts… Zeker een gevalletje ‘de films zijn beter’, alhoewel ik me ook niet eens kon inleven bij film 2 :( Ik had van deze serie zo veel meer verwacht, zeker na het kijken van deel 1!
    Liefs XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s