Ik ga me niet langer schamen voor mijn blog!

Sinds april 2015 blog ik op Oog op de Toekomst over science fiction en dystopia. Hoewel ik hier behoorlijk veel tijd in steek, zijn er maar weinig mensen in mijn omgeving op de hoogte van mijn (ietwat uit de hand gelopen) hobby. Lange tijd wist enkel mijn vriend van het bestaan van deze blog, maar onlangs heb ik het ook aan mijn ouders verteld. Vandaag is het tijd voor de volgende stap: ik gooi mijn blog de wereldwijde wereld in!

Waarom zou ik eigenlijk geheimzinnig doen over mijn blog? Iedereen die mij kent weet dat ik gek ben op lezen; dat ik boeken verslind en dat mijn boekencollectie heilig is. Wat maakt het dan nog uit als ik er een schepje bovenop doe?

Bloggen op zich is volgens mij al lang sociaal geaccepteerd, maar mijn keuze voor het thema science fiction roept nog wel eens wat vragen op. Science fiction wordt vaak gezien als een typisch mannelijk genre en mensen denken dat het alleen over aliens en ruimtevaart gaat. Met Oog op de Toekomst probeer ik juist aan te tonen dat science fiction een heel veelzijdig genre is en meer te bieden heeft dan enkel space operas en aliens.

Ik ga niet langer mijn blog verzwijgen. Het zal heus niet het eerste zijn waarmee ik mezelf aan nieuwe mensen voorstel of mijn enige gespreksonderwerp zijn. Maar mijn blog maakt vanaf nu gewoon deel uit van mijn (online) identiteit. De wereld mag het weten; naast fanatiek boekenlezer ben ik gewoon een enorme fan van science fiction!

Marcia-003.jpgHoe ik tot deze beslissing gekomen ben? Enerzijds raakte ik geïnspireerd door #vraaghetdeboekblogger, waarbij velen van jullie aangaven heel open te zijn over je blog. Daarnaast is het echter vooral de bevestiging die ik krijg op het gebied van bezoekersaantallen en reacties, die mij deed besluiten me niet langer te schamen voor mijn blog.

Iedere maand weten er ongeveer 500 tot 600 unieke bezoekers mijn blog te vinden – en velen daarvan keren terug en laten zelfs reacties achter. Ook het aantal volgers via Bloglovin’ en WordPress neemt gestaag toe. Bovendien heb ik steeds meer contact met uitgeverijen en auteurs. Iedere keer dat ik een recensie-exemplaar krijg opgestuurd doe ik een dansje van blijdschap.

Trouwens: Als je opeens een berichtje krijgt van Jen Minkman met de vraag of je haar volgende boek Het boek van voorheen – met een verschijningsdatum in maart of april 2016 – wilt recenseren, doe je toch iets goed denk ik zo..

Dus bij deze wil ik jullie wat bekennen: Ik lees graag, ik ben fan van science fiction en ik heb een blog. Het maakt me niet langer uit of mensen mij een nerd vinden. Hoewel het een hobby is en blijft, is het er wel eentje die erg leerzaam is. Ik vind het heerlijk om te zien hoe mijn schrijfstijl de afgelopen maanden verbeterd is, ik vermaak me goed met het fotograferen van boeken en ook (professioneel) contact met uitgeverijen, auteurs en andere bloggers is leerzaam en leuk.

Vanaf vandaag ga ik niet langer geheimzinnig doen over mijn blog of me ervoor schamen. Uiteindelijk zal er in het dagelijks leven misschien weinig gaan veranderen – ik ga niet opeens elke dag dingen van m’n blog delen op Facebook of uit het niets over mijn blog beginnen te praten – maar het voelt goed om out & proud te zijn. Het kan me niet schelen wat je nu stiekem over me denkt; ik ben trots op mijn blog en dat is het belangrijkste!

Advertenties

21 gedachtes over “Ik ga me niet langer schamen voor mijn blog!

 1. Kayleigh zegt:

  Wat leuk dat je ook blogt! Ik ga je zeker volgen, want ik kan wel wat goede boekentips gebruiken. Ook ik herken me in je probleem. Ik blog zelf al sinds 2012 over thee, en ondanks dat ik vaak thee toegestuurd krijg, uitgenodigd wordt voor theeproeverijen enzo blijven vooral de rare gezichten van anderen hangen als ik zeg dat ik blog over thee. Misschien volg ik je voorbeeld binnenkort wel :)

 2. Ellis zegt:

  Dit is iets wat ik zelf nog best lastig vind. Zeker omdat ik ook merk dat mijn familie het maar een idiote hobby vind. Stom eigenlijk, dat ik me daar nog wat van aantrek. Er zijn waarschijnlijk meer mensen die het wél leuk vinden!

  • Marcia zegt:

   Ik heb gewoon besloten om me niets meer aan te trekken van mensen die het maar een rare hobby vinden :P In mijn gezicht krijg ik trouwens enkel positieve reacties, maar je weet natuurlijk nooit wat er achter je rug allemaal gezegd wordt ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s