Mijn favoriete boekenblogs

Op haar blog Zon en Maan is Emmy de zoektocht gestart naar de beste boekenblogs van Nederland en Vlaanderen. Iedereen kan zijn stem uitbrengen op zijn/haar favoriete blog en dat stemmen doe je in verschillende categorieën. Vandaag deel ik mijn nominaties voor Blogs in de Spots met jullie!

blogsindespots.jpg

Nieuwe blog (minder dan een jaar oud)

Spots-PinkFairytaleIn deze categorie heb ik gestemd op de blog van Rowan: My Pink Fairytale. Voor een nieuwe blogger is de kwaliteit van deze blog erg hoog. Ik vind haar schrijfstijl fijn lezen en waardeer de diversiteit van haar artikelen. Of het nu boekreviews zijn, reisverslagen of persoonlijke verhalen – ik lees alle blogposts met veel plezier!

Oudere blog (ouder dan 3 jaar)

De Pagina Omslaan van Sanne springtSpots-PaginaOmslaan er
voor mij echt uit in de boekenblog community. Deze blog is kwalitatief enorm sterk en wordt gekenmerkt door veel inhoudelijke posts. Bovendien weet Sanne keer op keer met vernieuwende verhalen te komen. Ze schrijft reviews over wat minder bekende boeken – fijn die originaliteit – en wijt ook veel toffe posts aan blogtips of praten over bloggen.

Kleine blog (minder dan 100 bloglovin’ volgers)

Spots-SpineBreakersWat ik erg leuk vind aan The Spine Breakers is dat ze buiten de gebaande paden durven te kijken. Ze komen vaak aan met wat minder bekende boekentips en schrijven enorm enthousiaste recensies. Als Willemijn en Sophie een boek aanraden, dan komt deze zeker weten op mijn TBR terecht!

 

Grote blog (meer dan 300 bloglovin’ volgers)

Spots-Lettermeer

Anneke van Een Letter Meer Graag onderscheidt zich in de boekenblog community door het schrijven van zeer kwaliteitsvolle recensies en haar interessante keuze van boeken. Ze weet Young Adult af te wisselen met literatuur en laat op deze manier haar persoonlijkheid goed doorschemeren.

Vormgegeven blog

Spots-BlogBrothersPersoonlijk vind ik dat te veel boekenblogs er tegenwoordig hetzelfde uit zien (witte achtergrond, enorm strakke logo’s etc.). De nieuwe layout van The Blog Brothers – een blog van Rens en Daan – springt er voor mij echt uit. In drie woorden: Kleurrijk, professioneel en toffe foto’s.

VloggerSpots-Cinderellis

Ik kijk geen vlogs; persoonlijk vind ik
het enorm saai om 10 minuten lang te kijken naar iemand die voor een boekenkast zit en tegen de camera praat. Sorry mensen! Voor CinderEllis maak ik echter een uitzondering, haar filmpjes zijn zo enthousiast – daar word ik altijd vrolijk van!

Leukste persoonlijkheid

Spots-CinderellisOok in deze categorie ga ik stemmen op Ellis van CinderEllis. Haar recensies hebben altijd een heel persoonlijke ondertoon en ook haar andere artikelen zijn enorm leuk om te lezen. Als lezer krijg ik het gevoel alsof ik Ellis in real life ken. Een blog om vrolijk van te worden!

Vlaamse blogger

Spots-MijnBiebWanneer er recensies op blogs verschijnen, dan sla ik die vaak over. De recensies van Vanessa – Mijn BIEB – daarentegen lees ik altijd. Ze schrijft enorm grappig en weet haar mening heel goed te onderbouwen. Bovendien is ze altijd eerlijk. Eigenlijk wilde ik in deze categorie ook Liesbet en Audrey nomineren, maar helaas mocht je maar één blog kiezen..

Nederlandse blogger

Spots-MakeItPersonalIn deze categorie stem ik op Lieke
van Make It Personal. Deze toffe chick weet buiten de hokjes te denken en schrijft over meer dan enkel boeken. Ze heeft een heel aanstekelijke schrijfstijl en maakt super mooie foto’s.

Favoriete YA boekenblog

Spots-ZonenMaanNatuurlijk staat ook Emmy tussen mijn nominaties. Zon en Maan is een heel actieve boekenblog, waarop enorm veel recensies verzameld staan. Als ik twijfel over een boek, dan neem ik zeker een kijkje op de blog van Emmy. Ook haar persoonlijke verhalen en columns lees ik graag. Daarnaast vind ik het tof dat Emmy zoveel leuke dingen organiseert, zoals de Boeken Adventskalender. Al met al een blog doordringt van persoonlijkheid, met veel afwisseling in de artikelen.

Favoriete non-YA boekenblog

Spots-TessaMijn absolute favoriete non-Ya boekenblog
is die van Tessa Heitmeijer. Ze heeft een enorm goede smaak in boeken en weet haar recensies goed te onderbouwen. Als je graag eens een literaire roman wilt lezen, dan ben je bij Tessa aan het juiste adres voor een boekentip!

Ik vond het ontzettend moeilijk om een keuze te maken, want er zijn zoveel goede boekenblogs in Nederland en Vlaanderen. Heb jij al gestemd voor Blogs in de Spots? Je kunt nog tot eind februari stemmen.

Advertenties

19 gedachtes over “Mijn favoriete boekenblogs

 1. zwartraafje zegt:

  Wat leuk om jouw favoriete blogs zo meteen ook te ontdekken. Ik heb het formulier een tijdje terug zelf ook ingevuld en heb er echt een tijdje over moeten nadenken vermits je zoveel mensne een nominatie wil gunnen. Super lief dat je mijn blog ook vermeld.

  • Marcia zegt:

   Pff ja ik vond het super moeilijk om te stemmen. En achteraf bedacht ik nog een heleboel blogs die ik had willen nomineren.. Er zijn gewoon veel te veel toffe boekenblogs ;)

 2. RabbitBookz zegt:

  Ik vond het echt moeilijk om de lijst in te vullen, haha! Ik ben er benieuwd naar wat eruit komt, en dan kijken of mijn nominaties er een beetje mee overeenkomen.
  En natuurlijk is het leuk om te zien dat het grootste deel van de bloggers al dor mij gevolgd wordt, haha!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s