Ik luister een transgalactisch hoorspel

Velen van jullie zullen waarschijnlijk bekend zijn met de titel The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, een trilogie in vijf delen van Douglas Adams. Er bestaat van deze science fiction klassieker echter ook een Nederlandstalig hoorspel. Vandaag vertel ik jullie over mijn ervaringen met dit hoorspel, dat momenteel wordt uitgezonden door Radio 1.

Voor mij persoonlijk is het alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy las of de verfilming zag. Hoewel een reread al lange tijd op het programma staat, is het er nog altijd niet van gekomen. Een paar weken geleden zag ik echter een wel heel tof berichtje voorbij komen op twitter: Radio 1 zendt het Nederlandstalige hoorspel Het Transgalactisch Liftershandboek uit, gebaseerd op het eerste deel van de boekenreeks van Douglas Adams.

Vanaf 30 januari t/m 5 maart wordt er iedere vrijdagavond om 00.03u een aflevering van het zesdelige hoorspel uitgezonden. Op de site van de NPO wordt Het Transgalactisch Liftershandboek, in 1980 gemaakt door Vincent van Engelen en Hans Wijnants, aangeprezen als ‘een hilarische geluids-odyssee door het heelal. Niet alleen voor science fiction liefhebbers. Een spetterend avontuur met veel effecten, een film op het trommelvlies’.

Het tijdstip is misschien niet ideaal; zelf lig ik vrijdagavond om 00.00u meestal al lekker te slapen of anders zit ik met vrienden in een café. In de tijd van internet is hier gelukkig een oplossing voor: je kunt alle afleveringen online terugluisteren!

Het is belangrijk om te weten dat het hierbij niet gaat om een audioboek, maar echt om een hoorspel. Dat betekent dat je achtergrondgeluiden, geluidseffecten en verschillende stemmen hoort en dus niet slechts één stem die het boek voorleest. Zelf vind ik dit hoorspel echt enorm goed gedaan; niet alleen ligt er natuurlijk een fantastisch boek van Douglas Adams aan de oorsprong, maar ook de stemmetjes en geluidseffecten zijn super tof. Een absolute aanrader als je het mij vraagt!

Gelukkig ben ik pas bij aflevering drie, dus ik kan nog even vooruit ;) Heb jij weleens naar een hoorspel geluisterd?

Advertenties

4 gedachtes over “Ik luister een transgalactisch hoorspel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s