WALL·E: Robots hebben ook gevoelens

Tot mijn grote schaamte moest ik voor mijn Blindspot Movie Challenge toegeven dat ik WALL·E nog nooit gezien had. Vorige week zat ik niet helemaal lekker in mijn vel en daarom stelde mijn vriend voor om deze animatiefilm te kijken. Hij wist zeker dat dit me wel zou opvrolijken.. en hij had gelijk!

Wanneer de mensheid wegens een overvloed aan vuilnis de aarde als woonplaats heeft ingeruild voor een ruimteschip, is het de taak aan robots om de aarde weer op te ruimen en leefbaar te maken. Jaren later is alleen WALL·E, Waste Allocation Load Lifter Earth-class, nog in leven. Hij neemt zijn taak serieus en probeert nog altijd de aarde weer mooi te maken. Maar dan ontmoet hij EVE – die duidelijk van een andere planeet komt – en is zijn leven niet meer zo als het altijd geweest is.

WALLE-screen

Natuurlijk kan je niet anders dan vrolijk worden van zo’n toffe animatie film als WALL·E. Zowel WALL·E als Eve zijn super schattig en de complete film is mooi geanimeerd. Tegelijkertijd krijgen we ook te maken met een realistische toekomstvisie: wij mensen hebben veel te veel troep gemaakt op aarde, waardoor deze planeet niet langer leefbaar is. Terwijl de mensheid verder leeft in outer space is het aan WALL·E de taak om de aarde op te ruimen. Tijdens de film moest mijn vriend echt een aantal keer hardop lachen. Zelf vond ik het ook best grappig, maar over het algemeen hield ik het toch bij een glimlach. Wat ik wel enorm kon waarderen was het feit dat beide robots echt een eigen persoonlijkheid hebben. Vooral de verzamelwoede van WALL·E is echt vertederend, alsook zijn zoektocht naar de liefde.

Stiekem vond ik het verhaal behoorlijk voorspelbaar, maar misschien heb ik gewoon te veel boeken/films/series gelezen en gekeken over hoe de mensheid planeet aarde kapot maakt. Meteen toen Eve op aarde kwam wist ik wat haar doel hier was en ook de rest van het verhaal kon ik aardig voorspellen. Het plot wist me helaas dus nauwelijks te verrassen. Hoewel er in WALL·E kritiek geleverd wordt op de huidige samenleving – we hebben te veel vuilnis, te veel overgewicht en te weinig liefde voor onze planeet – miste ik toch iets van diepgang. Ik begrijp dat dit meer een kinderfilm is, maar een beetje meer context had deze film echt naar een hoger niveau kunnen tillen.

Toch vind ik WALL·E zeker een vermakelijke film met schattige robots voor een heerlijk avondje op de bank. Het plot is misschien niet super sterk en mist hier en daar wat diepgang, maar beide robots wisten wel mijn hart te stelen. Bovendien is de animatie om van te smullen! Blijf zeker ook zitten voor de aftiteling, want die is echt bijzonder mooi.

WALLE-screen2.jpg
Titel: 
WALL·E | Regisseur: Andrew Stanton | Acteurs: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin | Jaar van verschijnen: 2008 | Beoordeling★★★☆☆

Advertenties

5 gedachtes over “WALL·E: Robots hebben ook gevoelens

  1. Lieke zegt:

    Omg, deze film heb ik ook vorige week pas voor het eerst gekeken :’D Ik vond hem wel super schattig! Al vond ik de film in het begin wel het leuker, voordat ze naar de mensenwereld toe gaan zeg maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s