Deze boeken las ik in februari

De maand februari was een goede leesmaand voor mij. Aangezien ik nog altijd werkzoekend ben, had ik – naast het schrijven van sollicitatiebrieven en het volgen van mijn deeltijdopleiding aan de REC Academy – genoeg tijd om boeken te lezen. In totaal waren het er elf.

Wrap-Up-Februari2016Deze maand las ik een mooie mix van science fiction boeken. Zo las ik één volwassen boek, twee boeken van eigen bodem (een Nederlandse en een Vlaamse) en een boek dat mij werd aangeraden. Daarnaast herlas ik een trilogie, werd ik verliefd op een zombie duologie en begon ik aan een nieuwe trilogie. Hieronder lees je in het kort wat ik van deze boeken vond!

The-Book-Of-Strange-New-Things-4Ik begon februari met het uitlezen van The Book of Strange New Things. Dit verhaal over een dominee die zijn echtgenote achterlaat op aarde om het christendom te verspreiden aan de inheemse inwoners van de planeet Oasis, heeft me echt geraakt. Niet alleen de beeldende schrijfstijl van Michel Faber maakt dit boek de moeite waard, maar ook de originele invalshoek van het verhaal doet je smachten naar meer.

Reboot-4  Rebel-1

Op mijn telefoon las ik Reboot en Rebel, een zombie duologie geschreven door Amy Tintera. Ondanks het feit dat deze boeken in grote mate voldoen aan het ‘standaard-scenario’ voor Young Adult dystopieën – een jongen en een meisje uit twee verschillende lagen van de bevolking worden verliefd op elkaar en komen samen in opstand tegen het heersende regime – wist deze serie me toch te vermaken. Ik vond het heel tof om eens te lezen uit het gezichtspunt van een zombie en kreeg bovendien een goede band met de hoofdpersonages.

Ik-3Tijdens de Boeken Adventskalender won ik het boek Ik van Margaretha van Andel. Stiekem had ik niet al te hoge verwachtingen van een science fiction verhaal dat zich afspeelt in Friesland. Al mijn vooroordelen werden echter weggeblazen toen ik aan dit geniale boek begon. Ik moest het hele boek in één middag uitlezen, omdat het verhaal over parallelle universums zo ontzettend goed in elkaar zit. Het einde was trouwens echt een mindfuck! Ook mijn vriend las dit boek in één avond, maar hem moest ik toch een beetje helpen door het ingewikkelde einde toe te lichten ;)

Across-The-Universe-4In het kader van mijn Persoonlijke Reread Challenge herlas ik deze maand de Across the Universe trilogie van Beth Revis . Het eerste boek kwam helaas behoorlijk traag op gang en voldeed niet aan mijn hoge verwachtingen. A Million Suns daarentegen wist me met de revoluties en de spanningen omtrent de machtsverhoudingen op het schip van begin tot eind op het puntje van mijn stoel te houden. Maar ook Shades of Earth viel stiekem toch wat tegen.. Een duidelijk geval van een serie die in mijn herinnering een stuk beter was, dan in het echt.

The-Bunker-Diary-1Vervolgens las ik The Bunker Diary op aanraden van Eline. Persoonlijk vond ik ook dit boek een klein beetje tegenvallen. Uiteindelijk krijg je totaal geen antwoorden en weet je helemaal niets. Later kwam ik echter online een theorie tegen over het feit dat De Man van Boven God symboliseert, wat het boek al een ietsje pietsje beter maakt. Maar over het algemeen was het gewoon niet echt een boek voor mij.

Glitch-2Aangezien ik het aantal ongelezen boeken in mijn kast wil terugbrengen, besloot ik om Glitch en Override van Heather Anastasiu te lezen. In deze boeken worden de menselijke emoties uitgeschakeld door een chip die in ieders hoofd zit. Hoofdpersonage Zoe begint opeens gevoelens te ervaren; haar systeem hapert. Dit is het begin van een spannend verhaal! Ondertussen ben ik begonnen in Shutdown, het laatste deel van deze trilogie en ik ben echt heel benieuwd hoe het verhaal zal aflopen.

Shinu-1
Tot slot las ik deze maand Shinu, de eerste dystopie van Vlaamse bodem. In de wereld van Shinu weet de regering precies hoe oud elke inwoner gaat worden – en hiervan hangt je hele leven af. Het is niet nuttig iemand te onderwijzen die slechts twintig zal worden, dus deze mensen komen vaak in een uitzichtloze situatie terecht. Hoewel het idee achter Shinu echt super tof klinkt, vond ik het verhaal behoorlijk tegenvallen.. De aandacht van het verhaal gaat namelijk helemaal niet naar dit systeem van Het Beheer, maar eerder naar hoe één jongen leeft (en heel af en toe in opstand komt tegen Het Beheer). Ik had gewoon zoveel méér verwacht van dit verhaal.. Een gemiste kans!

Momenteel ben ik nog altijd bezig in How Blogs Work en het Blogboek; deze boeken hoop ik komende maand uit te lezen. Verder ga ik ook in maart weer een serie herlezen, maar voor de rest heb ik geen plannen gemaakt. Ik maak nou eenmaal niet graag TBR-lijstjes en kies liever spontaan een boek waar ik zin in heb.

Welke boeken las jij in februari?

Advertenties

6 gedachtes over “Deze boeken las ik in februari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s