Deze maand herlees ik: Divergent

In 2016 ga ik proberen om iedere maand een serie uit eigen collectie te herlezen. Na Delirium en Across the Universe is het deze maand de beurt aan Divergent. Deze dystopische trilogie van de hand van Veronica Roth wist me in 2013 enorm te verrassen. Ik ben benieuwd hoe dat bij een tweede lezing gaat zijn?

Ik las de Divergent trilogie in oktober 2013; binge reading all the way! Ik was meteen verliefd op de wereld die Veronica Roth weet te scheppen in deze boeken. Vooral Divergent – waarin de verschillende Factions een grote rol spelen – was mijn favoriet. Sindsdien heb ik nog vaak teruggedacht aan deze boeken, maar het is er nog niet van gekomen om ze nog eens uit de kast te halen.

Divergent-1

De film Divergent heb ik meerdere keren gezien en ik vond dit heel goed gedaan. Ook Insurgent vond ik – ondanks de verschillen met het boek – echt leuk. Ik kijk dan ook enorm uit naar de verfilming van het eerste deel van Allegiant; die deze maand verschijnt. Dat lijkt me dus de ideale timing om de hele serie nog eens te lezen!

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de verfilming van Allegiant?

Advertenties

9 gedachtes over “Deze maand herlees ik: Divergent

 1. daenelia zegt:

  Ik heb de boeken gelezen en weggegeven. Het is niet mijn ding. De films trekken mij ook helemaal niet.
  Weet je wat je eens te pakken zou moeten zien te krijgen? Divided Kingdom, van Rupert Thompson. Hij behandelt eenzelfde thema. En wel 30x beter :) Vind ik dan.

 2. Yolande zegt:

  Ik zou ze ook erg graag weer een keer opnieuw willen lezen. Vooral het laatste deel omdat die nu in de bioscoop komt, ik ben ook heel nieuwsgierig naar de film! Hopelijk blijven ze bij dit deel trouw aan het boek

 3. Kiki @ De BookGeek zegt:

  Ik ben erg benieuwd naar Allegiant, ondanks dat de wereld in die film helemaal rood is en er allemaal science fiction-achtige dingen in voorkomen. Ik bedoel, die dingen komen helemaal niet voor in de boeken! Maar ja…
  Insurgent vond ik ook best leuk, vooral omdat mijn favoriete scene erin zit. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s