Op bezoek bij Youtube in London!

Afgelopen week was het eindelijk zo ver, we gingen met de REC Academy voor Digital Storytelling naar London! Hier kregen we niet alleen een rondleiding door de YouTube Space, maar ook kregen we enorm veel tips en trucs voor het opstarten van je eigen YouTube kanaal.

Op voorhand kregen we al een opdracht: bedenk een strategie voor je eigen kanaal en maak een kanaaltrailer waarin je jezelf in 15 seconden voorstelt. Zelf besloot ik een BookTube kanaal te beginnen, aansluitend bij deze blog.

Dit is de video die ik maakte. Ik ga zeer binnenkort aan de slag om nog veel meer videos te maken, dus ik zou het super leuk vinden als jullie mijn kanaal willen volgen!

Aangekomen bij YouTube mochten we allereerst genieten van een overheerlijke lunch. Vervolgens bezochten we het kantoor van de YouTube medewerkers en daarna kregen we een rondleiding door de YouTube Space; een studio waar YouTubers met minstens 5000 subscribers gratis gebruik van mogen maken. (Ik heb nog 4996 volgers te gaan.. ^^) Aangezien ik weer eens vergeten ben om foto’s te nemen, kun je onderstaand filmpje bekijken voor een sfeer impressie.

Na de rondleiding was het dan eindelijk tijd voor een masterclass YouTube. Door middel van een toffe, interactieve presentatie kregen we tips & trucs voor het opstarten van je eigen kanaal. Hoe begin je? Wat voor content ga je maken? Met welke regelmaat post je videos? En hoe onderscheid je jezelf van de vele andere YouTubers? Op deze en vele andere vragen bood de presentatie van Chris Klapwijk ons antwoord.

Ook kreeg ik nog even kort de kans om mijn ideeën voor mijn BookTube channel met hem te delen. Hij was heel positief en gaf goede feedback, dus nu begint het steeds meer te kriebelen. Hopelijk kan ik heel binnenkort dan echt beginnen met videos maken en uploaden!

London-1De trip in London ging trouwens van start met een bloedstollende sms die het startschot was voor een Social Media Challenge. Via sms kregen we steeds nieuwe opdrachten toegestuurd, die iedere keer een ander social media platform gebruikten en waarmee we punten konden verdienen. Zo kregen we in de opdrachten te maken met Snapchat, Facebook en Instagram. Halverwege de challenge stond ik op een gedeelde tweede plaats, maar de uiteindelijke uitslag is volgens mij nog altijd niet bekend..

Ik vond deze challenge super leuk bedacht, maar ik moet wel toegeven dat ik het wel jammer vind dat ik hierdoor veel minder van London heb gezien dan verwacht. Het grootste gedeelte van de tijd zaten we in cafées of gingen we op zoek naar andere plekken met wifi.. Misschien ben ik niet hip genoeg als Digital Storyteller, maar normaal gezien leg ik mijn smartphone juist aan de kant bij een stedentrip ;)

London-2

Toch hebben we twee superleuke dagen gehad in London met de REC Academy, met als hoogtepunt ons bezoek aan YouTube! Oké, ik heb veel meer tijd doorgebracht in de Nike winkel of in de H&M dan ik normaal gezien zou doen en ik heb helaas geen boekhandel kunnen bezoeken, maar uiteindelijk heb ik me prima vermaakt! #takeonefortheteam

Advertenties

12 gedachtes over “Op bezoek bij Youtube in London!

 1. Story addict zegt:

  Wat een supertof eerste filmpje! Ik ben benieuwd naar de volgende :) Het lijkt me ook hartstikke tof om zoiets te gaan doen (vooral in Londen!). Have fun met het bedenken en uitwerken de komende tijd (en nog heel lang daarna natuurlijk ;))

 2. Kiki @ De BookGeek zegt:

  Leuk dat je een BookTube-kanaal bent gestart! YouTube is de site waar ik heel veel tijd aan besteed, dus ik heb meteen op de “abonneren”-knop gedrukt.
  YouTube Space klinkt erg interessant. Ik wist niet eens dat zoiets bestond!

 3. melissasbookworld zegt:

  Ik heb me ook gelijk geabonneerd :) Ben benieuwd naar je volgende filmpjes.
  Je introductie filmpje is erg goed gemaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s