The Bedtime Book Tag

Maria was een aantal weken geleden zo lief om mij te taggen voor The Bedtime Book Tag. Heel erg bedankt hiervoor! Welk boek hield me een hele nacht wakker? En van welk boek kreeg ik nachtmerries? Vandaag deel ik mijn antwoorden op deze en nog veel meer nachtelijke vragen met jullie ;)

De-Kruisdraagster-4Welk boek heeft je de hele nacht wakker gehouden, omdat je door moest lezen?
Ik heb letterlijk al mijn werk naast me neergelegd om De Kruisdraagster, een behoorlijk dikke pil, aan één stuk door te lezen. Ik vond het verhaal over de 20-jarige Anna zo intrigerend en origineel, dat ik noodzakelijke dingen als boodschappen doen, eten en naar het toilet gaan gewoon vergat. Ik wilde samen met Anna ontdekken waarom het Christendom verboden was en hoe het kwam dat dit geloof als een Science Fiction fabeltje gezien werd. Uiteindelijk heb ik tussendoor wel een paar uurtjes geslapen, om vervolgens de volgende dag te beginnen met het uitlezen van dit boek ;)

The-Forest-Of-Hands-And-Teeth-2Van welk boek was je bang om te gaan slapen?
Ik heb een heel erg overactieve fantasie, wat ertoe leidt dat ik vaak heel verwarrende en drukke dromen heb; zeker na het lezen van een spannend boek of het kijken van een enge film. Na het lezen van de complete trilogie van The Forest of Hands and Teeth was ik stiekem dan ook behoorlijk bang dat ik over zombies zou gaan dromen, maar gelukkig was dit niet het geval!

Unravel-1Welk boek zorgde er voor dat je (bijna) in slaap viel?
Unravel
van Imogen Howson vond ik persoonlijk enorm slaapverwekkend. Er is enorm weinig actie; het grootste deel van de tijd houden de personages zich schuil uit angst voor terroristische aanvallen. De 473 pagina’s van dit boek beschrijven letterlijk drie dagen en tijdens die drie dagen gebeurt er gewoon helemaal niets! Je leest vooral veel over personages die met elkaar aan het kletsen zijn en warme chocolademelk drinken.. Ik vond dit een enorme teleurstelling, juist omdat het eerste deel in deze duologie – Linked – me aangenaam had verrast.

Op welk boek heb je gewacht tot het uitkwam, zo erg dat je er onrustig van werd?
Momenteel ben ik vol ongeduld aan het wachten op The Last Star, het laatste deel in The 5th Wave trilogie van Rick Yancey. Ik ben fan en ik wil weten hoe het verhaal van Cassie gaat aflopen!
Daarnaast wacht ik al jaaaren op Strange Fate van L.J. Smith; het tiende en laatste deel in de Night World serie. Ondertussen heb ik de hoop al opgegeven en ben ik al lang geen fan meer van dit genre. Ik verwacht niet dat dit boek ooit nog verschijnt, maar mocht dit toch het geval zijn, dan maak ik voor deze paranormale YA een uitzondering ;)

Welk boek heeft jouw perfecte vriendje/vriendinnetje?
Mag ik een joker inzetten?! Ik ben niet echt van de fictional book boyfriends. Meestal vind ik jongens / mannen in boeken te perfect en te romantisch. Doe mij maar een stoere man, die niet aan Valentijnsdag doet en onze anniversary vergeet (dat doe ik immers ook :p). Maar als ik echt moet kiezen dan ga ik voor Snape en/of Draco uit de Harry Potter boeken.

Wither-1Welk boek zou jouw ergste nachtmerrie zijn om in te leven?
Voor een fan van dystopieën is dit een gemeen moeilijke vraag; er zijn zoveel duistere toekomstvisies waar ik echt niet in zou willen leven! Vandaag ga ik kiezen voor de Chemical Garden trilogie, omdat meisjes in die wereld slechts 20 jaar worden – en ik er dan dus al niet meer geweest zou zijn :(

Partials-1Welke omslag van een boek doet jouw denken aan de nacht?
De cover van Fragments doet mij denken aan de nacht, vanwege de donkere kleuren en de donkere wolken in de lucht. Ondanks het feit dat het contrast met de zon duidelijk laat zien dat het op dit moment geen nacht is, voelt het voor mij toch aan als nacht XD *slecht verhaal dit*

Delirium-1Welk boek heeft een vreselijke cliffhanger?
De eerste keer dat ik Delirium las, was ik echt in shock door de cliff hanger aan het einde. Ik zag dit totaal niet aankomen en verkeerde lange tijd in de ontkenningsfase. DIT. KAN. NIET. WAAR. ZIJN. Onlangs herlas ik deze serie en ik vond het stiekem wel een beetje jammer dat ik al wist hoe het verhaal verder zou gaan.

Over welk boek heb je daadwerkelijk gedroomd?
Ik droom echt super vaak Harry Potter gerelateerde dingen; zelfs als ik de boeken al heel lang niet heb gelezen, de films al heel lang niet heb gezien en al lange tijd geen fanfiction heb gelezen. Soms duikt Voldemort gewoon opeens op in mijn dromen en moet ik allerlei rare dingen ondernemen om hem te verslaan :P Meestal zijn er geen andere personages uit de boeken aanwezig in mijn droom, maar ik ben wel in het bezit van mijn eigen toverstok.. ;)

The-Maze-Runner-1Welk monster uit een boek zou je nooit onder je bed willen vinden?
Ik sluit me helemaal aan bij Maria; ik zou geen Grievers uit The Maze Runner onder mijn bed willen vinden! En ook de Cranks lijken me geen pretje om in een donker steegje tegen te komen…

Ik tag Myrthe en Emmy om deze toffe vragen te beantwoorden :D

Advertenties
Geplaatst in: TAG | Getagd:

7 gedachtes over “The Bedtime Book Tag

  1. zwartraafje zegt:

    Leuk dat ik niet de enige ben die soms ‘vreemde’ dromen heeft. De tweede foto in deze blogpost vind ik erg mooi. Ik krijg steeds meer zin om een deftige camera te kopen/lenen en wat mooie boekenfoto’s te (proberen) maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s