Ik ging naar de bibliotheek!

Een aantal weken geleden ging ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar de bibliotheek. Morgen is de uitleentermijn van die boeken verlopen, dus besloot ik vandaag – tussen de buien door – naar de bibliotheek te fietsen. En boeken inleveren kan natuurlijk niet zonder nieuwe boeken uit te zoeken ;)

Allereerst nam ik Alles wat er was van Hanna Bervoets mee. Na het lezen van Efter ben ik enorm benieuwd naar deze post-apocalyptische roman van eigen bodem. Bovendien ben ik van plan op mijn blog meer aandacht te besteden aan boeken van Nederlandse of Vlaamse auteurs en dit boek lijkt mij een prima start.

Bibliotheekbezoek-08-03-2016

Met Metro 2033 heb ik al een aantal keer in mijn handen gestaan in de FNAC. Toch twijfelde ik iedere keer te veel om het boek te kopen. Gelukkig biedt de bibliotheek op zo’n moment uitkomst. Stiekem ben ik namelijk een beetje bang dat dit horrorboek te eng voor mij zal zijn, maar nu kan ik in ieder geval een kansje wagen!

The Bees staat al lange tijd op mijn TBR, sinds ik dit boek ontdekte in een groep over dystopieën op Goodreads. Dit boek van Laline Paull wordt omschreven als een kruising tussen The Handmaid’s Tale en The Hunger Games; wat mij persoonlijk echt nieuwsgierig maakt.

Tot slot bracht ik een bezoekje aan de Engelstalige kinderafdeling, waar ik The Enemy uit de rekken viste. Ook met dit boek stond ik, in de nieuwe uitgave dan, al een aantal keer in handen bij de FNAC. De blog en de instagram van Annabel maakten mij bovendien extra nieuwsgierig naar dit zombieboek. Wat een geluk dat ik hem in de bibliotheek zag staan!

Kom jij ook zo graag in de bibliotheek?

Advertenties

6 gedachtes over “Ik ging naar de bibliotheek!

 1. Chantal zegt:

  Ik vind naar de bibliotheek gaan heerlijk! Gewoon lekker rondsnuffelen en de boeken die je op dat moment het meeste aanspreken uit de rekken vissen. Geen zorgen over hoge kosten, maar wel met een stapel naar huis ;)

 2. Yolande zegt:

  Ik kom enorm graag in de bibliotheek! Laatst heb ik er zelfs nog een blogpost over geschreven haha! Ik houd ervan om lekker rond te dwalen en boeken uit te kiezen. Handig ook dat je inderdaad een boek waar je nog over twijfelt kan meenemen, als het niet bevalt maakt dat helemaal niks uit.

 3. runawayisabella zegt:

  Een Engelstalige kinderafdeling ?? Zijn er bibliotheken die zo groot zijn dat ze dat hebben ?? Dat lijkt me echt geweldig! De Engelstalige afdeling in mijn bibliotheek is welgeteld één kast – en dat zijn alleen maar wat oude romans die niet veel voorstellen :’)

  • Marcia zegt:

   oei bij mij is het eerder andersom: zijn er bibliotheken die dat niet hebben?! :P De bibliotheek van Gent is echt super mooi en groot en gaat binnenkort ook nog eens verhuizen en nóg mooier worden; er komt zelfs een echte jongerenbib – een hele verdieping vol jongerenboeken :D

 4. zwartraafje zegt:

  Het aanbod is Gent is duidelijker veel omvangrijker als bij onze plaatselijke bibliotheek. Daar hebben ze wel enkele anderstalige boeken maar is slechts een beperkte collectie. Toch blijf ik het leuk vinden om rond te struinen tussen de rekken vol boeken. Ik heb steeds een beetje het gevoel dat ik op zo’n moment in een boekenlabyrinth rondwandel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s