Met deze bijzondere zoektermen kwamen mensen terecht op mijn blog

Ik vind het heel leuk om te zien dat mensen mijn blog vinden via Google. Veel gebruikte zoektermen die leiden naar mijn blog zijn onder anderen ‘apocalypse boeken’, ‘genre dystopie’ en titels van de boeken die ik review. Er zijn echter ook een aantal grappige, dan wel onduidelijke zoektermen die mensen naar mijn blog hebben geleid. Kijk je mee?

sister is de oog wat is dat
Ik heb geen idee wat deze persoon aan het googelen was XD toch heb ik dit zelf even ingevuld op Google en pas op de vijfde pagina van de resultaten vind je een link naar mijn blog, namelijk naar mijn top tien contemporary boeken waarin ik verwijs naar My Sister Lives on the Mantelpiece. Ik denk alleen niet dat deze persoon hiernaar opzoek was :P

hoe oud is jesper wung)sung
Ondanks het feit dat ik een recensie schreef over Uitbraak, heb ik geen idee hoe oud de schrijver is XD

grijze jager infographic
Ik heb de Grijze Jager boeken niet gelezen, maar ik maak wel graag infographics.

serie op netflix waarbij volwassenen verdwijnen en kinderen overleven pretty lake
Een heel erg specifieke zoekopdracht! Ik ben er zeker van dat deze persoon terecht is gekomen bij mijn artikel over de serie Between – een aanrader trouwens ;)

boek groene cover
Precies het tegenovergestelde van de vorige zoekterm; alles behalve specifiek. Ik denk dat deze googelaar terecht kwam bij mijn top tien van groene boeken, maar of hij/zij daar het boek gevonden heeft dat hij/zij zocht?!

TTT-02-07-2015

Groene boeken genoeg in mijn collectie!

ik kan niet wachten om je te zien.
Dit klinkt heel lief en schattig, maar waarom google je zoiets eigenlijk? Ook deze keer moest ik bij de zoekresultaten op Google doorklikken naar pagina vijf en daar zag ik dan eindelijk een link naar mijn eigen blog, namelijk naar het artikel dat ik schreef in afwachting van de film The Lobster.

thesis scriptie geen motivatie
Heel herkenbaar dit! Al begon ik een blog in plaats van te googlen dat ik geen motivatie had XD Deze persoon kwam waarschijnlijk terecht bij het artikel 7 Smoesjes waarom mijn scriptie nog niet af is..

bijpassend titel animal farm
Geen idee wat deze persoon zocht; een toffe titel voor een werkstuk over Animal Farm of boeken die op deze klassieker lijken? Hopelijk vond diegene mijn recensie in ieder geval interessant ^^

boek het eiland verschijnt tegelijk op belgische en nederlandse markt
Het Eiland verscheen eerst in België en daarna pas in Nederland. Hetzelfde geldt voor het vervolg De Geest dat zeer binnenkort verschijnt!

nederlands would you rather tag gek
Hmm.. zo gek vond ik deze tag niet?!

verschillendes van a clockwork orange
Ik denk dat deze persoon misschien op zoek was naar de verschillen tussen het boek en de film van A Clockwork Orange? Zelf moet ik in dit geval toegeven dat ik de film stiekem wat beter vond dan het boek..

Wat is de meest bijzondere zoekterm waarmee mensen op jouw blog terechtkwamen? 

Advertenties

19 gedachtes over “Met deze bijzondere zoektermen kwamen mensen terecht op mijn blog

 1. Annabel Rianne zegt:

  Wat grappig om te lezen! Dat mensen met zulke random zoekopdrachten bij je terecht komen is toch bijzonder :p Leuk om terug te zien neem ik aan!

 2. Anne zegt:

  De meeste zoektermen krijg je helaas niet te zien. Een grappige vond ik “tv serie kicken” – geen idee waar dat op slaat – en deze is ook wel héél specifiek (en grappig) “is het pak van james bond licht in de film spectre” :D

 3. Ogma zegt:

  Dat wil ik nou ook wel eens weten! Enorm grappig, maar ook goed om te weten toch? (maar deze nitwit kan dat weer nergens vinden in wordpress of google analytics)

 4. zwartraafje zegt:

  Dit soort lijstjes vind ik steeds super leuk om te lezen. Een tijdje terug zocht ik het ook is op mijn eigen blog op maar jammer genoeg krijg je een heel deel zoekopdrachten nooit te zien.

 5. Audrey zegt:

  Zo’n leuk lijstje! Ik heb altijd de pech om onbekende zoektermen te krijgen! Ik ben eigenlijk altijd zo benieuwd om te weten wat ze hadden ingetikt… 😜

  • Marcia zegt:

   Haha oei hiervan slaat mijn fantasie op hol :P
   Je kunt dus niet een roman verwijten..
   .. dat je relatie op de klippen loopt.
   .. dat je slapeloze nachten hebt.
   .. dat de buurman chagrijnig is.

 6. Rowan zegt:

  Haha ik vind dit ook zo leuk om te doen op mijn eigen blog! Heb er ook al eens een artikel over geschreven, misschien moet ik eens een deel 2 gaan maken. :P

 7. セレネ zegt:

  Google verbergt bij mij heel veel zoektermen, maar de meeste Japanners zoeken met Yahoo en die zoektermen zie ik wel! De meeste zoektermen komen ook precies op mijn blog voor dus de mensen die daarnaar zochten, zullen ook wel gevonden hebben wat ze zochten :) De wat apartere zoektermen:
  – 2010年 日本音声学会 = Japanse fonetiekbijeenkomst in het jaar 2010
  – かわいい卒業証書 = schattig diploma
  – peper & zout オーバートーム レストラン = peper & zout overtoom restaurant
  – オランダ ダライバン = Nederland draaibank (woord voor ‘draaibank’ is in het Japans hetzelfde als in het Nederlands, dit woord hebben ze uit het Nederlands overgenomen :) )
  – vijzel speksteen wasmachine (dit is 1 zoekterm..)
  – night without brekfast 日本語 意味 = night without brekfast Japans betekenis
  – spuit シャンプー = spuit shampoo
  – マスタードチョコレート = mosterdchocola
  – de medusa in de wateren van japan
  – かわいいカップに入れて焼いたパン = brood gebakken in een schattig kopje
  – オランダ チーズ kruiden kass 48 = Nederland kaas kruiden kass 48
  – de koekjes box gazou
  – austria beleg ビール = austria beleg bier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s