Deze boeken verdienen meer aandacht

Vandaag staat de Top Ten on Thursday in het thema van boeken die meer aandacht verdienen. Graag neem ik jullie mee door mijn collectie en laat ik tien aanraders zien die mijn inziens nog veel te onbekend zijn!

TTT-10-03-2016

Ik begrijp echt niet waarom de boeken van Gemma Malley niet populairder zijn in Nederland en België. The Declaration trilogie speelt zich af in het jaar 2140, wanneer het verboden is om jong te zijn. Iedereen kan voor eeuwig leven, maar dan moet je wel een contract ondertekenen waarin je belooft om nooit kinderen te zullen krijgen. Toch zijn er volwassenen die kinderen verwekken en deze kinderen komen terecht in een opvanghuis voor Overtolligen. Een bloedstollende serie over de strijd tegen een medicijn die de mensheid het eeuwige leven geeft, waarvan enkel de eerste twee boeken naar het Nederlands vertaald zijn.

Ook de standalone Acid geschreven door Emma Pass zou veel meer aandacht moeten krijgen in Nederland en Vlaanderen.  Zowel de world building als de personages en het verhaal – over een meisje dat uit een gevangenis wordt gehaald door een groep rebellen – voelen zeer origineel aan. Bovendien zit het boek vol actie en was het geen moment saai. Enkel het einde ging misschien net ietsje te snel, maar al met al toch zeker een aanrader!

The-Declaration-2  Acid-1

Eigenlijk ben ik totaal geen fan van horror, maar 172 Hours on the Moon is toch echt één van mijn favoriete boeken aller tijden. Dit super spannende verhaal van drie jongeren die een reis naar de maan winnen is een complete mindfuck en wist me hierdoor nachtenlang wakker te houden..

Ook Linked zou veel bekender moeten zijn in de internationale boekencommunity. Toen ik aan dit boek begon verwachtte ik een paranormaal verhaal, maar ik was niet voorbereid op een verhaal in outer space. Dit was voor mij een aangename verrassing! Het eerste boek in deze duologie van Imogen Howson heeft alles in zich om een bestseller te worden: een interessante en originele world building, toffe personages, opbloeiende romantiek en een heleboel actie. Dit boek zou zeker niet misstaan tussen titels als The Hunger Games en Divergent.

172-Hours-On-The-Moon  Linked-2

Ook The Forest of Hands and Teeth trilogie van Carrie Ryan is een absolute aanrader. Deze zombieboeken zijn origineel en behoorlijk angstaanjagend. Niet lezen dus als je ’s nachts alleen thuis bent.. Ook in deze trilogie zijn slechts de eerste twee boeken naar het Nederlands vertaald en dat terwijl het laatste deel mijns inziens de allerbeste is!

Pure onderscheidt zich van vele andere Young Adult dystopieën door middel van een heel rauwe en gedetailleerde world building. Personages zijn alles behalve perfect, de wretches – mensen die buiten de dome leven – hebben allemaal een misvorming. Er zijn mensen met afgehakte lichaamsdelen, mensen die aan elkaar vastgegroeid zitten en bij het hoofdpersonage Pressia zit bijvoorbeeld een poppenhoofdje aan haar hand vast. Een steengoede trilogie, waarvan alleen het laatste deel misschien een klein beetje tegenvalt..

The-Forest-Of-Hands-And-Teeth-2  Fuse-1

Jem, het hoofdpersonage in Numbers, ziet wanneer ze iemand in de ogen kijkt de precieze datum waarop diegene zal sterven. Wanneer ze in de rij staat voor de London Eye heeft iedereen om haar heen dezelfde sterfdatum – de datum van die dag. Ze gaat op de vlucht, maar wordt algauw verdacht deel uit te maken van de terroristische aanslag op de London EyeNumbers is een avontuurlijk verhaal, met toffe personages en vele verrassende wendingen. Deze trilogie, in Nederland verschenen onder de titel Deadline, zou van mij veel bekender mogen zijn vanwege haar originele verhaallijn.

Hoewel het nieuwe boek van Margaretha van Andel, In Transit, een ware hype lijkt te worden, heb ik nog maar weinig gehoord over Ik. En dat terwijl dit echt een steengoede science fiction Young Adult van eigen bodem is!

Numbers-2  Ik-2

Onlangs las ik Glitch en Override van Heather Anastasiu. In deze boeken worden de menselijke emoties uitgeschakeld door een chip die in ieders hoofd zit. Hoofdpersonage Zoe begint opeens gevoelens te ervaren; haar systeem hapert. Dit is het begin van een spannend verhaal! Zelf ben ik heel benieuwd naar het derde deel van deze trilogie..

Tot slot vind ik dat ook de Birthmarked trilogie van Caragh O’Brien veel meer aandacht verdiend. Ondanks het litteken dat de grootste helft van haar gezicht bedekt is het hoofdpersonage Gaia een sterke jonge vrouw, die zich moet redden buiten de muren van de Enclave.

Glitch-2  Birthmarked-2

Dit waren tien aanraders uit mijn boekenkast, waarvan ik het liefst van de daken wil schreeuwen hoe goed ze zijn. Welk boek verdient volgens jou meer aandacht?

Advertenties

4 gedachtes over “Deze boeken verdienen meer aandacht

 1. melissasbookworld zegt:

  Ik kon ze nog allemaal niet en dankzij jou is mijn wishlist nu NOG GROTER geworden hahahaha

  Boeken die volgens mij meer aandacht verdienen:
  Daughter of smoke and bone trilogy van laini taylor
  the kiss of deception van Mary E. Pearson
  Ten tiny breaths serie (New adult) van K.A. Tucker
  First touch van Laurelin Paige

  • Marcia zegt:

   Haha oei.. mijn oprechte excuses :P Ik heb al vaak met Daughter of Smoke and Bone in mijn handen gestaan, maar iedere keer twijfelde ik toch teveel.. Misschien eens kijken of de bibliotheek deze trilogie heeft!

 2. RabbitBookz zegt:

  Ik ben vooral benieuwd naar de Declaration Trilogie, die klinkt echt heel erg spannend. Dus die gaan erbij op mijn TBR. Ik durf er niet meer op te zetten, want hij wordt alsmaar langer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s