Deze klassiekers hangen bij ons aan de muur

Ondertussen wonen Jimi en ik alweer een half jaar samen, maar ons huisje is qua inrichting nog altijd niet af. Zo hadden we tot voor kort nog een behoorlijk saaie witte muur in de woonkamer, maar dankzij een tip van Karlijn hebben wij nu de coolste schilderijen ever! Aan onze muur hangen nu namelijk een aantal klassiekers.

groep-004Al een hele poos geleden plaatste Karlijn op haar blog een link naar de Etsy shop van Cartaban Cards, die heel mooie schilderijen maakt van boekcovers. Je vindt er klassiekers, maar ook veel populaire Young Adult boeken. Zeker de moeite om eens een kijkje te nemen!

Ik was meteen verliefd op dit concept en ook mijn vriend was direct enthousiast. Toch ging er een hoop tijd overheen voordat we eindelijk de beslissing maakten en onze favorieten bestelden.. Maar sinds afgelopen donderdag zijn er dan eindelijk een aantal klassiekers te bewonderen aan onze muur.

groep-002Allereerst kozen we voor een zeer grafische cover van Brave New World, één van mijn favoriete boeken aller tijden. In deze dystopische klassieker wordt geëxperimenteerd met een wel heel bijzondere toekomstvisie. Kinderen komen ter wereld door middel van genetische manipulatie en woorden als ‘moeder’ en ‘vader’ zijn verboden. Iedereen is voortdurend op zoek naar entertainment, waarin het gebruiken van drugs een grote rol speelt, en seks hebben met random strangers is volkomen normaal. De world building van Huxley is fenomenaal; op de één of andere manier kan ik helemaal geloven dat dit een mogelijke toekomst is voor onze samenleving.

BraveNewWorld-1Ook over Animal Farm waren we het vrij snel eens. Niet alleen wist dit boek van George Orwell op ons allebei veel indruk te maken, daarnaast vonden we deze cover met het varken echt briljant en stiekem ook een beetje creepy1984 van dezelfde auteur was ook nog in de race voor een plekje aan onze muur, maar we vonden de aangeboden covers niet super mooi en bovendien leek het ons toffer om vier verschillende auteurs tentoon te stellen.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy lazen mijn vriend en ik allebei met enorm veel plezier. Deze trilogie in vijf delen staat bomvol bizarre verhalen en hilarische grappen. Een science fiction klassieker die je gelezen moet hebben!

AnimalFarmTot slot kozen we voor A Clockwork Orange. Hoewel ik persoonlijk de verfilming boven het boek verkies, vind ik de toekomstvisie van Anthony Burgess ontzettend interessant en heb ik een zwak voor deze kleurrijke cover. Wat mij vooral aanspreekt aan A Clockwork Orange zijn de filosofische vragen die het boek oproept bij de lezer. Is de mens van nature goed of slecht? Kan het kwade genezen worden? Hoe ver mag je gaan bij het straffen van criminelen? En bestaat de Vrije Wil? Allemaal filosofische vragen die tijdloos zijn en tot op de dag van vandaag onderdeel vormen van het maatschappelijke debat.

AClockworkOrange

Ik ben ontzettend blij met – en ook een beetje trots op – ons muurtje boekencovers. Ik vind het zo’n leuk uitzicht, dat ik ondertussen een nieuwe favoriete laptop-plek heb met uitkijk op onze wall of fameHoe komt jouw liefde voor boeken tot uiting in de inrichting van je huis?

Advertenties

15 gedachtes over “Deze klassiekers hangen bij ons aan de muur

  1. Yolande zegt:

    Wauw wat een ontzettend gave muur! Leuk dat je dat met ons deelt. Zelf probeer ik nog manieren te vinden om mijn boekenliefde naar voren te laten komen in mijn inrichting. Tot nu toe blijft het vooral bij mijn grote boekencollectie haha

  2. zwartraafje zegt:

    Die zijn echt wel mooi. Bij ons zijn de boekenkasten zelf de blikvangers. Je moet er ook echt tussen wandelen wanneer je van de woonkamer naar de eetkamer wil gaan. Dus dan slenter ik iedere keer door een erehaag van boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s