Waarom ik geen fictional boyfriend heb

Wanneer bloggers en andere boekennerds beginnen te praten over hun fictional boyfriends en alle fangirls giechelen over hun favoriete crush, voel ik me stiekem toch een beetje ongemakkelijk. Ik ben misschien groot fan van Draco en Snape, maar verliefd, nee, dat ben ik zeker niet! Ondanks dat ik een echte boekennerd ben, heb ik namelijk totaal geen interesse in een fictional boyfriend.. Hoe komt dat eigenlijk?

Allereerst ben ik zelf allesbehalve romantisch; zelfs in de verste verte lijk ik in niets op Lavender Brown (Harry Potter). Ik ben zo iemand die niet aan Valentijnsdag doet, onze anniversary vergeet en er ook niet aan denkt om met Sinterklaas een cadeautje voor mijn lief te kopen. Dat betekent niet dat ik een slecht vriendinnetje ben (hoop ik!), maar dat ik andere dingen belangrijk vind in een relatie. Ik ben gewoon totaal geen zwijmelaar en zou gek worden van zo’n romantische softie en veel te perfect vriendje als Stefan Salvatore (The Vampire Diaries) of Augustus Water (The Fault in our Stars).

Fictional-Boyfriends

Ben ik de enige die geen interesse heeft in fictionele personages?

Bovendien heb je in boeken genoeg voorbeelden van ongezonde relaties. Denk aan creepy stalkers als Patch (Hush, Hush) en Edward (Twilight); sorry ik heb even geen science fiction voorbeelden voorhanden. Ik wil geen man die mij constant allemaal regels oplegt, me manipuleert om te doen wat hij wil en ’s avonds als ik slaap mijn slaapkamer binnendringt om naar me te kijken. Nee, ik krijg het Spaans benauwd van zulke op controle gebaseerde relaties. Vrijheid en vertrouwen, dat heb ik nodig!

Die eeuwig terugkerende love triangle lijkt me trouwens ook niet zo leuk om in te belanden. Twee mannen die allebei verliefd op je zijn klinkt misschien tof, maar uiteindelijk moet je altijd een keuze maken en iemands hart breken. En neem nou bijvoorbeeld de keuze tussen de romantische Peeta en de stoere Gale (The Hunger Games). Waarom moet je kiezen tussen twee eigenschappen? Waarom kan je niet gewoon voor een man gaan die én stoer én lief is?

Natuurlijk zing ik graag uit volle borst en mega vals mee met Boys in Books are Better van Carrie Hope Fletcher. De tekst is hilarisch en de melodie aanstekelijk, maar desondanks ben ik het er niet mee eens. Doe mij maar gewoon een echte man van vlees en bloed! Dat is nu precies de voornaamste reden waarom ik geen fictional boyfriend heb; ik heb een hekel aan perfectie en ben gewoon veel te verliefd op mijn eigen levensechte Jimi. *kuch* zwijmel *kuch* en zo blijkt aan het eind van deze post dat ik stiekem toch best een beetje romantisch ben..

Heb jij een fictional boyfriend?

Advertenties

15 gedachtes over “Waarom ik geen fictional boyfriend heb

  • Marcia zegt:

   ja het is ongeveer net zoiets als verliefd zijn op een beroemdheid, alleen is het nu een fictief personage :’) volgens mij is dat binnen de YA-community echt wel een groot onderdeel van het fandom!

 1. Mijn Brein is een Boekenkast zegt:

  Aww wat een schattig blogje op ’t eind ^^ Misschien heb je gewoon dé perfecte book boyfriend voor jou nog niet gevonden? :-o Nochtans lijkt Ian O’Shea uit The Host me wel iets voor jou: die is niet al te perfect! Althans in het begin … Oké op het einde is hij ook best perfect, nevermind :-p

 2. RabbitBookz zegt:

  Hmm, ik kan best zwijmelen bij een personage, maar echt een boyfriend zou ik niemand noemen! Ik heb wel altijd een duidelijke voorkeur bij een love triangle, en Jace uit TMI komt misschien wel een beetje in de buurt van een boyfriend…

 3. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Ik heb nog nooit een book boyfriend gehad en eerlijk gezegd snap ik ook niet echt hoe mensen verliefd worden op fictionele personages. Want tja, je hebt ze nog nooit gezien. Of ontmoet.
  Wel heb ik personages waarvan ik wens dat ze echt waren, zodat we vrienden konden zijn… Of doe je precies hetzelfde als je een book boyfriend hebt: wensen dat hij in het echt bestaat?

 4. Annabel Rianne zegt:

  Wat een leuk artikel! En ik herken me er wel een beetje in :) ik kan goed wegzwijmelen bij verhalen en karakters en houd van verhalen met liefde, maar ik zal een karakter nooit mijn fictional boyfriend noemen. Geef mij maar liever een echte!
  Wat ik vaak merk bij films, is dat ik karakters leuk en knap vind. Ik val nooit op een acteur, maar op het karakter dat ze neerzetten! Een soort van combo tussen knappe acteur en leuk uitgewerkt karakter ;) maar ook bij hen zal ik hen nooit als boyfriend willen! Geef mij maar gewoon mijn eigen vriendje ;)
  Liefs XXX

 5. zwartraafje zegt:

  Voor mij zijn fictional crushes eigenlijk eerder favoriete mannelijke personages. Ik ben niet non-stop aan het zwijmelen bij die karakters (nog steeds gelukkig getrouwd met mijn niet-fictieve lieve echtgenoot). Je gaat hier dus geen wallpaper of posters terugvinden van mijn ‘fictional crushes’ al lijkt het me wel heel leuk om een funko doll van Jamie Fraser bij mijn boeken van De Reiziger-serie te plaatsen.

 6. Vivian zegt:

  Haha ik snap je wel hoor! Maar buiten de creepy exemplaren en de liefdesdriehoeken zijn er ook gewoon mannelijke hoofdpersonen die écht om op verliefd te worden zijn. Ik kan daar echt enorm van genieten haha.

 7. セレネ zegt:

  Ik heb sinds ik dit artikel las er wel even over nagedacht. In eerste instantie dacht ik “heb ik niet, een boyfriend is iemand met wie je dingen samen doet dus dat kan nooit fictional zijn want dan komt het van 1 kant en niet van 2 kanten”. Maar: er zijn wel mannelijke personages die ik zo leuk vind, dat ze wel mijn vriend zouden kunnen worden als ze echt waren geweest! Dat zouden Inuyasha (uit de Japanse manga-serie, maar degene die zijn stem inspreekt in de Japanse tekenfilm ervan is ook echt superleuk) en Tarzan (Disney-versie met uitbreiding van boekversie) zijn. Van beide boekenseries kan ik heel erg genieten juist omdat zij de hoofdrollen spelen :) En dat het allebei zulke ontzettend lange series zijn, vind ik dan ook helemaal niet erg! Maar dat beide personages in hun boeken ook een vriendin hebben, vind ik juist leuk, dat past er goed bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s