Trots op: mijn Michael Grant boekenverzameling

Als je in de infographic over mijn boekenkast kijkt, dan zie je dat Michael Grant één van de meest vertegenwoordigde auteurs op mijn boekenplanken is. Met de recente aankoop van Messenger of Fear staat de teller ondertussen op negen boeken van mister Grant. Vandaag toon ik jullie mijn verzameling en laat ik weten waarom ik zo’n fan ben!

Michael-Grant-2

Het eerste boek dat ik ooit van Michael Grant kocht was BZRK. Ik zag deze titel voor weinig geld liggen op het Utrechtse boekenfestijn van 2012 en aangezien ik de naam Michael Grant al kende van de Gone boeken (niet dat ik die toen al gelezen had) mocht dit boek in mijn mandje mee naar huis. Uiteindelijk bleef hij – mede door de vele negatieve reviews die ik overal online tegenkwam – lange tijd ongelezen in mijn kast staan. Met de aankoop van BZRK Reloaded afgelopen september besloot ik de serie eindelijk een kans te geven.

De BZRK trilogie vertelt een ontzettend origineel verhaal op het gebied van nanotechnologie. Door middel van nanobots kan het menselijk brein aangepast worden – negatieve gedachten kunnen veranderd worden of het geheugen kan gewist worden (denk aan Slated, maar dan in een veel stoerdere uitvoering). Maar mag dit zomaar gebeuren? Of hebben mensen recht op hun eigen stukje ongeluk en hun eigen vrije wil? Deze serie verkent de grenzen tussen wetenschap en ethiek en dat maakt de boeken enorm interessant.

Zoals je ziet heb ik het derde boek van de BZRK serie niet in mijn bezit en ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik dit boek nog als fysiek exemplaar ga kopen. Ik heb dit boek als ebook gelezen en ik vond het verhaal stiekem een klein beetje tegenvallen (vandaar dat er ook nog altijd geen review online is verschenen). Misschien heeft het te maken met het feit dat ik de complete serie achter elkaar las, maar ik was een beetje zat van de personages en de verhaallijn.

BZRK-2

Daarnaast heb ik de complete Gone serie van Michael Grant in mijn bezit, wat naar mijn mening zijn absolute meesterwerk is! Van geld dat ik in 2014 voor mijn verjaardag kreeg, kocht ik de eerste vier delen op Awesomebooks (en stiekem ook nog vier andere boeken :p). Ik vond het een beetje spannend om meteen vier delen te bestellen, want stel nou dat het tegen zou vallen? Uiteindelijk bleek het echter een enorm goede gok, want ik was vanaf boek één verslaafd. Bij een volgende bestelling kocht ik deel vijf en toen ik later ontdekte dat Light – het laatste deel in de serie ook in hardcover versie tweedehands online stond, wist ik niet hoe snel ik mijn collectie compleet moest maken.

De Gone boeken gaan over een wereld zonder volwassenen – die zijn namelijk allemaal van het ene op het andere moment verdwenen. In het begin lijkt dit de ideale wereld, maar algauw blijkt het moeilijker dan de jongeren op het eerste moment dachten. Hoe komen ze bijvoorbeeld aan eten? Wanneer dan ook nog eens blijkt dat ze opgesloten zitten onder een koepel en dat sommige jongeren paranormale krachten ontwikkelen is het leven niet meer te vergelijken met hoe het ooit geweest is.

De grote diversiteit aan personages, het spannende verhaal vol plottwists en de meeslepende schrijfstijl maken dat deze serie tot mijn favoriete boeken aller tijden behoort!
Gone-1

Tot slot kocht ik onlangs Messenger of Fear. Ik heb geen idee waar dit boek over gaat, maar de cover sprak me enorm aan en ik heb al veel positieve recensies voorbij zien komen. Ik denk echter dat ik voorlopig het tweede deel niet zal kopen, aangezien die niet met dezelfde cover bestaat.. De bijpassende cover is er enkel in een paperback versie, maar dat vind ik persoonlijk ook niet zo’n goede match bij mijn hardcover!

Ondertussen heb ik even opgezocht waar Messenger of Fear over gaat. In dit paranormale science fiction verhaal kan het hoofdpersonage Mara enkel nog haar naam herinneren, verder weet ze niets meer. “And then the games began. The Messenger sees the darkness in young hearts, and the damage it inflicts upon the world. If they go unpunished, he offers the wicked a game. Win, and they can go free. Lose, and they will live out their greatest fear.” Als dat niet super spannend klinkt, dan weet ik het ook niet meer!

Messenger-Of-Fear-3
Deze negen boeken van Michael Grant staan te pronken in mijn boekenkast. Alleen al aan het hoge aantal kan je waarschijnlijk wel raden dat hij één van mijn favoriete schrijvers is. Niet alleen ben ik groot fan van zijn manier van schrijven, daarnaast ben ik van mening dat Michael Grant enorm originele onderwerpen weet te tackelen met een interessante invalshoek.

Ook krijgt hij van mij grote complimenten door de diversiteit van zijn personages. De strijd om diversiteit in boeken is ondertussen trending in de internationale Young Adult boekenwereld, maar Grant is zijn tijd ver vooruit. In zijn boeken zien we altijd personages van zeer diverse afkomst en met verschillende seksuele geaardheden. Zonder een hoofdfocus op diversiteit te leggen, weet Michael Grant altijd een échte weerspiegeling te maken van onze samenleving.

Om een lang verhaal kort te maken: Ik ben oprecht trots op mijn Michael Grant collectie. Op welke boeken in jouw boekenkast ben jij het meest trots?

Advertenties

8 gedachtes over “Trots op: mijn Michael Grant boekenverzameling

 1. Ogma zegt:

  Een wereld zonder volwassenen, doet me denken aan Lord of the Flies, daar escaleerde het best snel :p
  Ik word altijd blij als ik mijn Stephen Kings, Robin Hobbs, David Eddings en de historische boeken van Ken Follett in de kast zie staan.

  • Marcia zegt:

   De Gone boeken hebben inderdaad een gelijkaardige premisse als Lord of the Flies, maar persoonlijk vind ik dat deze reeks van Michael Grant veel toegankelijker en spannender is. Maar Lord of the Flies blijft zeker een belangrijke inspiratiebron!

   • Ogma zegt:

    Hedendaagse YA versus een boek uit de jaren 50 is wat taalgebruik en toegankelijkheid ook moeilijk te vergelijken natuurlijk. Maar ik vind het wel mooi om te lezen dat er nog steeds wordt geschreven en geëxperimenteerd met deze thema’s en ideeën. Het dystopische genre is naar mijn mening juist zo goed en belangrijk omdat het aanzet tot nadenken over je eigen moraal en ethiek.

 2. RabbitBookz zegt:

  Ik ben trots op mijn Grijze Jager serie (allemaal, in hardcover!) en mijn Harry Potter serie. Die laatste heeft iedereen zowat, maar ze zijn mooi! De Engelse boeken heb ik ook, maar ik mis deel 2&3, en ze zijn van mijn ouders geweest en zien er niet meer prachtig uit… Ook de Selectie serie (gisteren deel 4 gekocht!) staat mooi, en ik weet zeker dat ik trots ga worden met mijn Gone boeken met kleur op snee, maar ik hen alleen nog deel 1. Al deze boeken vond ik heel erg leuk!

  • Marcia zegt:

   Jeej, nog een Gone fan! Op mijn Harry Potter boeken ben ik inderdaad ook heel trots :D Van de selectie heb ik enkel de eerste twee delen, maar die hebben inderdaad wel mooie covers!

 3. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Ik ben trots op mijn Rick Riordan-collectie die bestaat uit meer dan twintig boeken :). Michael Grant is ook een van mijn favoriete schrijvers, alleen heb ik maar twee van zijn boeken thuis. Ik heb ze namelijk allemaal bij de bieb geleend. Een aanrader is Eve & Adam. Het mist misschien wel de gruwelijkheid en lijkt meer op een normaal Young Adult-boek, maar is toch heel erg leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s