Blogger Recognition Award

Annemieke was zo lief om mij te nomineren voor de Blogger Recognition Award, oorspronkelijk bedacht door Eve. Bedankt Annemieke! Wanneer je deze award krijgt is het de bedoeling dat je je lezers vertelt over de manier waarop je blog is ontstaan en tips meegeeft aan nieuwe bloggers. Heb je altijd al willen weten hoe ik met Oog op de Toekomst ben begonnen? Lees dan snel verder!


Elke award begint met een aantal regels. Voor de Blogger Recognition Award zijn dat:

 • Nomineer 15 andere blogs voor deze br_awardaward en laat hen weten dat ze genomineerd zijn. Mijn nominaties vind je aan het einde van deze post. Spoiler alert: het zijn er geen vijftien..
 • Besteed een blogpost aan deze award, inclusief bijbehorende afbeelding! Vertel hoe je met je blog bent begonnen en geef twee tips aan nieuwe, beginnende bloggers.
 • Bedankt degene die je genomineerd heeft en link naar zijn/haar blog.
 • Voeg een link naar de originele post op Edge of Night toe, zodat iedereen de officiële regels gemakkelijk terug kan vinden.

Het onstaan van Oog op de Toekomst

In januari 2015 begon ik mijn eigen boekenblog (Brown-Eyed Bookbird geloof ik^^), maar halverwege februari stopte ik er alweer mee. Ik had het idee dat mijn blog niets, maar dan ook niets, toevoegde aan de wereld van de boekenblogs. Ik besloot het maar bij het lezen van andermans blog te houden.

Tijdens het schrijven van mijn scriptie – over de populariteit van het dystopische genre in de literatuur voor jongvolwassenen – begon het echter weer te kriebelen. Al jaren was ik een trouwe lezer van boekenblogs en naar mijn weten bestond er nog geen blog die zich puur op dystopia richtte. Dus in plaats van het schrijven van mijn scriptie, schreef ik blogpost na blogpost en maakte ik foto na foto. Ik hoef hier waarschijnlijk niet bij te vermelden dat ik de eerste deadline miste en mijn scriptie pas in augustus inleverde..

Bibliotheekbezoek-10-02-2016

Deze boeken hebben me onder andere geïnspireerd bij het bloggen.

Eigenlijk is er sinds ik in april 2015 aan mijn blog begon maar weinig veranderd. De lay-out is op het lettertype na ongewijzigd, al ben ik nog altijd aan het twijfelen om een nieuwe te maken. Alleen de titel van mijn blog veranderde van Met het Oog op de Toekomst naar Oog op de Toekomst – dat klinkt toch net wat lekkerder. Bovendien besloot ik niet langer enkel over dystopia te schrijven, maar over het complete overkoepelende genre science fiction.

Langzaam maar zeker kreeg ik steeds meer volgers, onder anderen doordat Emmy mij noemde in haar reeks Deze boekenbloggers moet je kennen. Ondertussen ben ik nu bijna een jaar bezig (nog vijf nachtjes slapen tot mijn blogverjaardag!). Gemiddeld krijg ik iedere maand tussen de 500 en 600 unieke bezoekers, wat ik een ontzettende eer vind. Ook vind ik het fantastisch dat er zoveel mensen reacties achterlaten – zeker de mensen die dat iedere keer opnieuw doen verdienen een virtuele knuffel. (Jullie weten wie jullie zijn!)

Ondertussen heb ik bovendien al enkele keren mogen samenwerken met uitgeverijen. Zo ontving ik een behoorlijk aantal recensie-exemplaren en mocht ik meedoen aan de Twelve Days of Blossom Books Christmas. Allemaal super leuk, maar het leukste blijft voor mij het contact met mijn lezers! Wanneer ik van mensen hoor dat ze dankzij mij een bepaald boek zijn gaan lezen, dan vind ik dat echt super leuk :D

Ignite-Me-Christmas

De kerstkaart die ik maakte voor de kerst twaalfdaagse van Blossom Books^^

Blogtips

♥ Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat een blog zich onderscheidt van andere blogs. Als ik op iedere blog dezelfde boeken voorbij zie komen, dan is mijn aandacht al snel weg. Kies daarom een unieke invalshoek, wees niet bang om andere boeken te recenseren dan anderen en zorg voor een herkenbare maar unieke schrijfstijl. Je onderscheiden kan natuurlijk ook via mooie foto’s of een toffe lay-out!

♥ Blog niet voor het grote publiek, maar voor jezelf. Zie het als een creatieve uitlaatklep en schrijf artikels die jij graag wilt schrijven / graag zou willen lezen. Het heeft geen zin om de 100ste lijstjespost te schrijven als je dat zelf niet graag schrijft of leest. Waai niet met alle trends mee, maar kies wat bij jou en je blog past.

♥ Als je begint met bloggen is het misschien verleidelijk om tegen alle recensie-exemplaren ja te zeggen, maar pas op dat je je eigen smaak niet verloochend. Ik vind het jammer als bloggers enkel over recensie-exemplaren schrijven, want zo mis je toch een beetje persoonlijkheid. Ik zie graag bloggers met een duidelijke smaak in boeken: het liefst een combinatie van oudere en nieuwere werken. Dat mag binnen één genre zijn, maar dat hoeft zeker niet..

Mijn nominaties

Voor de Blogger Recognition Award nomineer ik Dande LeanderKiki en Céline. Ik ben benieuwd naar de verhalen over het ontstaan van jullie blogs!

Waarom ben jij met bloggen begonnen?

Advertenties

13 gedachtes over “Blogger Recognition Award

 1. Chantal zegt:

  Leuke award om te lezen! Ik ben begonnen met bloggen omdat ik wilde schrijven. Ik had alleen geen idee waarover. Dat was in 2013. Langzaamaan werd duidelijk dat ik vooral over boeken wilde schrijven en daarom veranderde ik begin dit jaar van domeinnaam. Ik vind het gewoon leuk en mijn studie draait grotendeels om literatuur, dus dat sluit allemaal mooi op elkaar aan :)

  • Marcia zegt:

   Wat studeer je dan eigenlijk precies? Ik heb echt spijt dat ik niet iets literatuur-achtigs gestudeerd heb.. Film-en Televisiestudies was ook heel leuk, maar eigenlijk ligt mijn hart veel meer bij boeken :P

 2. Céline zegt:

  Wauuww dankjewel voor de nominatie :D !!! & jouw nominatie is echt terecht want het is echt boeiend en leuk om een website te zien over boeken die een bepaald genre in het licht zetten!

 3. zwartraafje zegt:

  Echt een leuke tag. Ik vind het immers heel interessant om te ontdekken hoe een blog ontstaan is. Zelf ben ik 10 jaar geleden gestart met Zwartraafje. Dat was in het begin hoofdzakelijk een site waarop de blog slechts een klein onderdeel vormde. Tegenwoordig is het net omgekeerd. Net als in het begin is bloggen echter nog steeds een uitlaatklep voor me en een manier om met andere boekenliefhebbers in contact te komen. Daar is dus geen verandering in gekomen.

 4. Rowan zegt:

  Leuk om te lezen! Ik ben ook genomineerd door Annemieke en heb net ook mijn blogpost geschreven! 1200 woorden, oeps.. Maarja, het is ook zo leuk om terug te blikken op het begin van je blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s