Deze films zag ik in maart

In de maand maart heb ik een hoop science fiction films gezien, namelijk Close Encounters of the Third KindDivergentThe Midnight After en Insurgent (recensie volgt). Daarnaast zag ik ook nog drie films die niet binnen dit genre vallen, namelijk The Great Dictator, Miss Congeniality en Shrek. In dit artikel lees je wat ik van deze films vond.

great-dictator
Samen met mijn vriend ging ik in de Sphinx Cinema in Gent naar een vertoning van The Great Dictator, de eerste film van Charlie Chaplin waarin hij zelf in beeld spreekt. Het was erg leuk om zo’n oude film op het grote scherm te zien, maar stiekem is de humor van Chaplin niet helemaal iets voor mij. Ik vind het super knap hoe hij heel zijn lichaam tot in de puntjes weet te bewegen, maar alle knullige onhandigheden vind ik niet zo grappig. Het verhaal, over een dictator die jacht maakt op de joden, is daarentegen enorm aangrijpend en interessant. Als je de kans hebt om deze film – of één van de vele andere films van Chaplin – in het ‘echt’ te zien, dan moet je dat zeker niet aan je voorbij laten gaan. Zo’n stukje filmgeschiedenis ziet er toch echt het beste uit op een groot cinemascherm!

s-miss-congeniality
Op een luie, doordeweekse avond keken Jimi en ik Miss Congeniality, een komedie over een stoere FBI-agente die undercover gaat bij een missverkiezing. Hoewel ik deze film al heel vaak heb gezien, blijft hij grappig. Ik vind dat Sandra Bullock de hoofdrol goed vertolkt en het verhaal zit best nog goed in elkaar. Al vind ik het stiekem wel jammer dat je als kijker al heel snel weet wie er achter de geheimzinnige dreigbrief zit – liever had ik gehad dat je daar net als FBI-agente Gracie Hart pas aan het einde van de film achterkomt. Maar de transformatie van stoere FBI-agente tot modepopje laat me altijd weer genieten. Echt een typische feelgood film.

S-Shrek
Tot slot keek ik op een vriendinnenavond de animatiefilm Shrek. Hoewel ik het nog altijd een leuke film vind, was hij in mijn herinnering toch echt veel grappiger. Ik had verwacht om heel de avond in een deuk te liggen, maar dat was helaas niet het geval. Toch wist Donkey opnieuw mijn hart te stelen en ook de peperkoekmannetjes blijven favoriet. Misschien moet ik ook deel twee maar eens opnieuw kijken; hopelijk is die wel nog altijd grappig ;)

Zag jij veel films in maart?

Advertenties

8 gedachtes over “Deze films zag ik in maart

 1. Ogma zegt:

  Ik heb heel fout RuPaul’s Drag Race zitten binge watchen en geen enkele film gezien deze maand, zo slecht…. Oh wacht, ik keek Merlijn de Tovenaar met de kinderen en lag nog net zo in een deuk als toen ik klein was.

 2. daenelia zegt:

  Staat me bij dat ik The Greaty Dictator wel eens in het filmmuseum heb gezien, en ik vind het een geweldige film. Hij is ook eng dicht bij een werkelijkheid die Chaplin zag, voordat het opkwam. Dit is een film van vóór de tweede wereldoorlog. Hij komt overigens volgende week weer eens op de ‘gewone’ tv. Maar het is een klassieker die ik in de kast wil hebben.
  En Shrek is een kinderfilm, en zo moet je hem ook zien. Die overgang van iets zien als jongere kijker en dan als volwassenere kijker, dat is altijd moeilijk. En sommige films wil ik dus ook niet ‘nog’ eens zien omdat ik liever mijn kinderherinnering eraan behoud.

  • Marcia zegt:

   Hmm ja misschien had ik beter mijn kinderherinnering aan Shrek behouden, want ik vond het veel minder grappig dan verwacht. Als kind zag ik trouwens Inspector Gadget met mijn moeder in de bioscoop en ik vond het fantastisch! Toen ik deze jaren later op tv zag langskomen, was ik in shock hoe slecht de film eigenlijk was.. Sommige dingen houd je beter als herinnering!

 3. hanneverleysen zegt:

  Oooh The Great Dictator wil ik ook wel eens zien!! Wat toevallig, ik ben daarnet nog aan de Sphinx Cinema in Gent gepasseerd hihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s