Deze boeken las ik in maart

Alweer is er een maand voorbij! Maart was voor mij een drukke maand met onder anderen een uitstapje naar London. Toch is het me gelukt om negen boeken te lezen. Twee boeken hiervan zijn non-fictie en gaan over het onderwerp bloggen. Daarnaast las ik een recensie-exemplaar dat ik via Goodreads kreeg, de complete trilogie The 100 en ook herlas ik de eerste twee delen uit de Divergent serie. Ondanks de drukte een goede leesmaand!

How-Blogs-Work-1
Ik begon de maand met het uitlezen van How Blogs Work, een non-fictie boek over het fenomeen bloggen. Dit boek heeft een enorm toffe vormgeving en geeft handige blogtips, al gaat het mijns inziens iets te veel om zakelijk bloggen; ik hoef persoonlijk geen geld te verdienen aan Oog op de Toekomst. Daarnaast ligt de nadruk ook vooral op lifestyle blogs, waardoor ik me niet altijd met het verhaal kon identificeren. Ik vond het wel tof dat na ieder hoofdstuk verschillende blogs werden voorgesteld, zo heb ik veel nieuwe blogs kunnen ontdekken.

The-Compounders-3
Via Goodreads ontving ik een recensie-exemplaar van The Compounders, een spannend verhaal over het leven in een afgesloten bunker. Wanneer deze bunker na jarenlange afzondering opnieuw open gaat, blijkt de wereld om hen heen enorm veranderd. Voor mij had dit boek iets meer actie mogen bevatten en iets minder romantiek en liefdesdriehoeken. Alle liefdesdrama haalt de vaart uit het verhaal, waardoor het me uiteindelijk best nog wat wilskracht kostte om dit boek uit te lezen, ondanks de fenomenale world building. De sneak peek naar het vervolg wist me dan stiekem toch wel nieuwsgierig te maken naar meer.

Divergent-1
In het kader van mijn persoonlijke herlees uitdaging las ik Divergent en Insurgent en keek ik beide films. Toen ik Divergent voor het eerst las was ik meteen fan. Nog altijd vind ik dit en zeer sterk verhaal, met een interessante toekomstvisie en een mooie schrijfstijl. Ik was misschien niet helemaal overdonderd zoals bij de eerste keer lezen, maar dat neemt niet weg dat ik Divergent een must read vind voor alle fans van dystopieën. Op de één of andere manier ben ik echter nog niet aan Allegiant toegekomen, misschien omdat ik al te goed weet hoe het verhaal gaat eindigen? Volgende maand beter, want ik wil het boek absoluut nog lezen voordat ik naar de film ga!

Blogboek-1Deze maand las ik nog een boek over bloggen, namelijk het Blogboek van Kelly Deriemaker. Persoonlijk sprak dit boek me toch net iets minder aan dan How Blogs Work. Enerzijds ligt dit aan de schrijfstijl, voor mij was dit iets te hip en te ‘kijk mij grappig zijn’ – het boek leest echt als een blog in plaats van een boek. Daarnaast had ik bij het Blogboek veel meer het idee dat het enkel om de persoonlijke mening en observaties van de schrijfster gaat en helaas was het boek niet altijd even origineel. Zeker de 15 ideeën voor je volgende blogpost lijstjes vond ik stiekem echt een beetje afgezaagd: ‘maak een foto van je ontbijt’ of ‘toon wat er in je handtas zit’. Een klein beetje een tegenvaller, dus.

The-100-4
Eindelijk las ik de trilogie waarop de televisieserie The 100 gebaseerd is. Het eerste boek vond ik enorm mooi, maar miste wel wat actie. Gelukkig werd dit in Day 21 en Homecoming ruimschoots goedgemaakt. Een absolute aanrader deze spannende trilogie van Kass Morgan!

Alles-Wat-Er-Was-1Op het moment van schrijven heb ik Alles wat er was van Hanna Bervoets nog niet helemaal uit, maar ik ben er zeker van dat dit me nog in maart gaat lukken. Dit post-apocalyptische verhaal is namelijk zo spannend, mooi en creepy tegelijk. Ik wil enorm graag weten hoe het boek afloopt, al ben ik tegelijkertijd bang om hierachter te komen.. Stiekem toch wel een beetje een mindfuck.

Welke boeken las jij in maart?

Advertenties

9 gedachtes over “Deze boeken las ik in maart

  1. Chantal zegt:

    Negen boeken vind ik best veel voor een drukke maand! Naar Hanna Bervoets ben ik erg nieuwsgierig, dus ik ben benieuwd naar je recensie (als je die tenminste gaat schrijven ;) ).

  2. Annemieke zegt:

    Weer een mooi aantal. En eindes kunnen echt het lastigst zijn om te herlezen, want je weet wat er gaat gebeuren maar toch voel je weer die pijn voor de personages of je voelt weer hoe je niet blij bent met het einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s