Deze maand herlees ik: Breathe

Voor mijn persoonlijke herlees challenge lees ik in de maand april Breathe en Resist van Sarah Crossan. In deze duologie staat het leven onder een koepel centraal, waar de inwoners moeten betalen voor zuurstof. Ik ben benieuwd of deze boeken, die met hun fantastisch mooie covers staan te pronken in mijn boekenkast, me opnieuw zullen weten te raken.

Toen ik mijn persoonlijke herlees uitdaging voor 2016 bedacht, was de Breathe duologie van Sarah Crossan één van de eersten die op mijn lijstje terecht kwam. Ik heb enorm goede herinneringen aan deze boeken met de veelbelovende premisse: “The world has no air. If you want to survive, you pay to breathe.”

Breathe-2

In december 2013 las ik Breathe en Resist in slechts twee dagen. Vanaf pagina één werd ik meegesleurd in het verhaal en ik wilde niet stoppen met lezen. Ik werd verliefd op de fenomenale world building en de verscheidenheid aan personages. Bovendien vond ik het erg origineel om te lezen over het leven onder een koepel en over een wereld met beperkte zuurstof. Ondertussen las ik echter al veel meer boeken die zich afspelen onder een koepel, dus wie weet hoe origineel Breathe nu nog zal lijken?!

Ik heb in ieder geval enorm veel zin om Breathe en Resist opnieuw te lezen. Helaas moet ik eerst nog mijn herlees uitdaging van vorige maand afmaken en Allegiant lezen, maar anders zou ik meteen in Breathe beginnen!

Ken jij deze duologie al?

Advertenties

6 gedachtes over “Deze maand herlees ik: Breathe

 1. Annabel Rianne zegt:

  Klinkt interessant! Ik heb nog niet veel over deze boeken gehoord en heb ze dus ook nog niet gelezen. Ik ben benieuwd naar je mening van nu! :)
  Liefs xxx

 2. Kiki @ De BookGeek zegt:

  Dat is het nadeel van herlezen: soms zijn de boeken niet meer zo leuk als je had onthouden.
  Van deze duologie had ik nog niet gehoord, het klink wel heel interessant!
  En de covers zien er ook mooi uit. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s