Oog op de Toekomst bestaat 1 jaar!

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost plaatste op Oog op de Toekomst. Om dit feestelijke moment te vieren, vandaag een terugblik vol nostalgie op mijn afgelopen blogjaar.

TTT-favoriete-covers

De statistieken

Het afgelopen jaar verschenen er 312 posts op Oog op de Toekomst, waarvan:

In totaal kreeg ik maar liefst 1164 reacties van jullie (exclusief mijn eigen reacties). Iedere reactie maakt me enorm blij en ik wil bij deze dan ook iedereen bedanken die ooit een comment achterliet. Het voelt heerlijk als je blog gelezen wordt en mensen daadwerkelijk iets aan jouw boekentips hebben!

Book-Haul-13-11-2015

Bezoekers en volgers

Ondertussen krijg ik iedere maand tussen de 500 en 600 unieke bezoekers, iets wat me ontzettend verlegen maakt. Het is misschien niets in vergelijking met ‘de grote bloggers’, maar dat er zoveel mensen mijn blog de moeite waard vinden om te lezen, is iedere dag opnieuw een compliment! De afgelopen maand had ik precies 666 unieke bezoekers; een persoonlijk record en een nieuwe mijlpaal.

Voor mij is het aantal volgers niet het allerbelangrijkste (stiekem blijf ik reacties leuker vinden), maar ik vind het wel leuk dat ik in het afgelopen jaar toch wat volgers heb weten te verzamelen. Op Bloglovin’ staat de teller momenteel op 101 volgers en via WordPress heb ik er 77. Daarnaast ben ik actief op Twitter, Instagram, YouTube en sinds kort heb ik ook een Facebook pagina.

Bibliotheekbezoek-10-02-2016

De best gelezen posts

Graag deel ik een top vijf van mijn meestgelezen blogposts. De meeste zijn behoorlijk recent, maar wie weet zit er nog iets interessants tussen voor de nieuwe volgers?

 1. Ik ga me niet langer schamen voor mijn blog; mijn coming out op het wereldwijde web
 2. Mijn favoriete boekenblogs; ik geef graag complimentjes^^
 3. Terug in de schoolbanken; sinds november ben ik opnieuw gaan studeren
 4. Waarom ik geen fictional boyfriend heb; een column over mijn gebrek aan een fictional crush en mijn redenen hiervoor
 5. Met deze bijzondere zoektermen kwamen mensen terecht op mijn blog; ik denk niet dat mensen altijd op mijn blog vonden wat ze zochten..

En dit zijn de populairste boekrecensies:

 1. The Castle door Franz Kafka; een klassieker die mij persoonlijk behoorlijk tegenviel
 2. Uitbraak door Jesper Wung-Sung; mijn allereerste recensie-exemplaar ooit!
 3. Shinu door Jonas Boets, Peter Van De Wielle en Bert Baeck; een dystopie van Vlaamse bodem met een zeer interessante premisse

Shinu-1

Bloggen = Liefde

Ondertussen is bloggen voor mij onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Niet alleen is Oog op de Toekomst een creatieve uitlaatklep, tegelijkertijd is het een zeer leerzame hobby. Iedere dag opnieuw verbeter ik mijn vaardigheden op het gebied van tekstschrijven, fotografie en het beheren van social media.

Het leukste aan bloggen vind ik echter het contact met andere boekenliefhebbers! Niet alleen heb ik dankzij mijn blog enorm veel leuke mensen leren kennen, ook heb ik mooie boekentips mogen ontvangen en mogen geven.

Ik hoop nog vele jaren door te gaan met bloggen, want ik beleef enorm veel plezier aan deze hobby. Wie weet wat de toekomst in het verschiet heeft voor Oog op de Toekomst -misschien wel een leuke winactie?! – maar voorlopig geniet ik eerst even van mijn éénjarig bestaan!

Advertenties

28 gedachtes over “Oog op de Toekomst bestaat 1 jaar!

 1. Annabel Rianne zegt:

  Wauw, gefeliciteerd! Geniet van je eerste blog-verjaardag :)
  En wat gaaf dat je al zoveel unieke volgers hebt kunnen verzamelen in een jaar! Volgers zijn inderdaad niet het belangrijkste, maar het is toch erg leuk als je blog druk wordt bezocht! Dat zal voor jou toch een extra bevestiging zijn dat je supergoed bezig bent :)
  Liefs xxx

 2. mariaharut zegt:

  Gefeliciteerd met het 1jarige bestaan van je blog! En echt zo gaaf dat je zoveel bezoekers krijgt!!!! Ik lees jouw posts echt altijd en ik hoop dat je nog laaaaaaaang met bloggen door zal gaan :)

 3. Kiki @ De BookGeek zegt:

  Wow, dat zijn veel reacties! (Aangezien ik er super weinig heb :’D)
  En gefeliciteerd! Want er zijn heel veel mensen die na een paar maanden stoppen met bloggen (wat heel stom is als je een blog heel erg leuk vindt).
  Ik zie eigenlijk net pas dat science-fiction en dystopische boeken bijna allemaal mooie covers hebben. (Vooral die van Earth Girl ;) )

 4. daenelia zegt:

  Ik moet ook steeds verder scrollen als ik een reactie wil achterlaten ;)
  Gefeliciteerd met een jaar! Nog vele jaren leesplezier, en kijkplezier, en dat je maar nooit uitgelezen mag raken! Of uitgeschreven, natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s