Ik ga de Boekvinder Challenge aan!

Om af te studeren aan de REC Academy voor Digital Storytelling gaat iedere student een uitdaging aan. In mijn challenge – die ik de Boekvinder Challenge heb gedoopt – probeer ik een crossover te maken tussen digitale communicatie en mijn liefde voor boeken. Vandaag introduceer ik mijn uitdaging door middel van een YouTube video en daarna bespreek ik mijn plannen met jullie!

Als je mijn video hebt gekeken, dan heb je gezien dat het mijn doel is om mensen op digitale wijze te inspireren meer te gaan lezen. Ik vind persoonlijk dat er over boeken nog veel te weinig digitale content gemaakt wordt, zeker vanuit de uitgeverijsector zelf. In mijn beleving is een boek veel meer dan een stapeltje papier of een offline verhaal. Een boek brengt je naar een compleet nieuwe wereld en dit leent zich prima voor een combinatie met Digital Storytelling.

Het doel van deze challenge is niet alleen om mensen een gepersonaliseerde boekentip te geven; voor de REC Academy is het veel meer de reis hiernaartoe die telt. Daarom ga ik de komende weken de voortgang van mijn challenge documenteren. Aan de hand van video’s, foto’s, blogposts en social media updates kunnen jullie mijn project volgen. Iedere maandag plaats ik een update hier op mijn blog – alhoewel Boekvinder niet enkel Science Fiction boeken zal behandelen, hoop ik dat jullie mede boekliefhebbers het toch leuk vinden mij in deze afstudeeruitdaging te volgen.

Ik ga op zoek naar de beste boekentips en de leukste voorbeelden van online communicatie over boeken. Ondertussen bouw ik ook nog eens mijn eigen site, en dat allemaal voor de deadline van 28 mei.. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken!

Ga jij mijn Boekvinder Challenge volgen?

Advertenties

18 gedachtes over “Ik ga de Boekvinder Challenge aan!

  1. quillscene zegt:

    Wat leuk! En je hebt ook gelijk, op het vlak van digitale vormgeving is er nog veel werk voor de uitgeverijen. De opmars van de boekentrailer is bijvoorbeeld rustig aan het opbouwen maar ik denk dat er nog veel meer mogelijk is op dat vlak. Zelf schrijver zijnde weet ik ook hoe belangrijk het is om mensen warm te maken voor lezen, zijnde jouw verhaal of hetgene van iemand anders. Ik ga zeker je challenge volgen ;)

  2. Story addict zegt:

    oMG ja! Natuurlijk willen we meer weten :D lijkt me echt een supertoffe opleiding! :) Ik zie je tips en voorbeelden daarom ook graag verschijnen, zodat ik ook een beetje mee kan leren stiekem ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s