Trots op: mijn Gemma Malley boekenverzameling

Mijn favoriete vrouwelijke schrijfster binnen het young adult science fiction genre is zonder twijfel Gemma Malley. In mijn boekenkast heb ik zes boeken van haar staan en van allemaal genoot ik evenveel. Vandaag daarom een ode aan deze Britse topvrouw!

Gemma-Malley-2

Ik ben groot fan van de boeken van Gemma Malley. Bij de eerste serie die ik van haar las –The Declaration – was het meteen raak. Ik las alledrie de delen met ontzettend veel plezier en was onder de indruk van de kwaliteit van de world building, de uitwerking van de personages en het verrassende plot.

Ik weet het niet 100% zeker meer, maar ik denk dat ik deze serie ontdekte via mijn Goodreads Recommendations. De synopsis sprak me meteen al aan, dus toen ik de complete trilogie voor €9,91 op Awesomebooks kon kopen waagde ik de gok. En dat bleek geen verkeerde gok te zijn, maar het begin van een nieuwe verslaving!

The-Declaration-2

Ondanks de jonge hoofdpersonages, vond ik The Declaration en haar vervolgdelen erg goed. De serie speelt zich af in het jaar 2140, wanneer het verboden is om jong te zijn. Iedereen kan voor eeuwig leven, maar dan moet je wel een contract ondertekenen waarin je belooft om nooit kinderen te zullen krijgen. Toch zijn er volwassenen die kinderen verwekken en deze kinderen komen terecht in een opvanghuis voor Overtolligen. Ons hoofdpersonage Anna is zo’n Overtollige en neemt ons mee in een bloedstollende strijd tegen een medicijn die de mensheid het eeuwige leven geeft..

Ik vind het trouwens erg jammer dat enkel de eerste twee delen van deze serie naar het Nederlands vertaald zijn. Waarom ziet niemand in hoe goed deze boeken van Gemma Malley zijn? En waarom blijft ze zo onbekend in Nederland en België?

The-Killables-5
Meteen na het lezen van The Declaration besloot ik ook de complete The Killables trilogie aan te schaffen, bestaande uit The KillablesThe Disapperances en The System. Ook deze reeks, over het goede en het kwade in de mens, kocht ik via Awesomebooks – en ik betaalde er in totaal precies tien euro voor!

The Killables gaat over een samenleving waarin een computersysteem regeert en iedere inwoner een status toekent op basis van zijn/haar waarde voor de samenleving en de kans dat deze persoon beïnvloed wordt door het kwaad. De status van A is behoorlijk uniek en betekent dat je een modelburger bent. De status van B is gemiddeld en C is onder het gemiddelde. Maar voor de status van D moet je zeker uitkijken, wat dan heeft het kwaad grote kans om jou te beïnvloeden tot slechte daden. En dan is er nog de mysterieuze status K..

The Killables is een spannende page turner over een samenleving geregeerd door een computersysteem. Buiten de stad heeft het kwaad vrij spel, daarom mag hoofdpersonage Evie zichzelf gelukkig prijzen in deze stad te wonen. Of toch niet?!

Gemma-Malley-3

Het enige boek van Gemma Malley dat in mijn collectie ontbreekt is The Returners, een verhaal over tijdreizen. Om de één of andere reden spreekt de synopis van dit verhaal me minder aan, maar ooit zal ik dit boek kopen om mijn Gemma Malley collectie te vervolledigen – onderwijl duimend dat ze nog een stapel nieuwe boeken gaat schrijven!

Wat maakt Gemma Malley nu eigenlijk zo tof? Allereerst is deze madame een ster in het bedenken van ingenieuze, onvoorspelbare plots waarin verschillende verhaallijnen en cliff hangers samenkomen. Daarnaast klopt haar world building tot in de details en heeft ze een zeer verslavende en beeldende schrijfstijl. Het grootste pluspunt voor mij is echter het feit dat ze in ieder boek kritiek op de huidige maatschappij levert en jou als lezer aan het denken zet.

Heb jij al eens een boek van Gemma Malley gelezen?

Gemma-Malley-1

Advertenties

8 gedachtes over “Trots op: mijn Gemma Malley boekenverzameling

 1. Isabelle zegt:

  Ik ga gelijk maar eens even op Awesomebooks kijken! Ben erg benieuwd naar deze boeken, The Killeables stond al wel op m’n TBR maar die mag best een beetje omhoog haha

 2. zwartraafje zegt:

  Die Awesomebooks blijft me achtervolgen. Ik probeer er aan te weerstaan uit schrik dat ik veel te veel interessante titels ga ontdekken maar weet niet hoelang ik daar nog ga in slagen. ;) Oh, ik heb trouwens nog niets van Gemma Malley gelezen.

 3. joanydvv zegt:

  Ik heb de eerste twee delen van The Declaration gelezen in het Nederlands, dus ik baal behoorlijk dat het derde deel niet is vertaald. Wel weet ik dat ik nog heel graag wil weten hoe het verhaal afloopt dus ik ga denk ik ook Awesomebooks maar even wat beter in de gaten houden. :’)

 4. RabbitBookz zegt:

  The Declaration serie staat al een tijdje op mijn lijstje! Klinkt zo gaaf! De andere trilogie trekt me wat minder, maar als ik The Declaration net zo goed vind als jij, zou het best eens kunnen… ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s