Override: het gevecht tegen een computerchip

In de Community is er geen pijn of oorlog, omdat menselijke emoties uitgeschakeld worden door een chip die in ieders hoofd zit. Wanneer het systeem van Zoe hapert, begint ze niet alleen gevoelens en emoties te ervaren, maar ontwikkelt ze daarnaast telekinetische krachten. In Override lezen we hoe het verhaal van Zoe verder gaat.

Let op: Override is het vervolg op Glitch. Als je dit boek nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten. 

In Glitch leerden we Zoe kennen op het moment dat haar systeem begon te haperen. In Override heeft de computerchip in Zoe’s hoofd haar niet langer onder controle. Samen met Adrien is ze op de vlucht voor de leiders van de Community. Ze ze vinden onderkomen in de Foundation – een school waar glitchers (mensen waarvan het systeem hapert en die een bepaalde gave hebben ontwikkeld) worden opgeleid om te vechten voor de rebellie. Alle glitchers moeten samenwerken om te strijden tegen het régime van de Chancelor. Glitch-2

Waar we in Glitch te maken kregen met een behoorlijk lange inleiding, is de actie in Override aanwezig vanaf de eerste pagina. Sowieso bevat dit verhaal veel meer actie dan boek één, wat in mijn opinie zeker een voordeel is. Hoewel we lezen over een trainingsperiode in de Foundation is het verhaal allesbehalve saai. Ondertussen lopen er namelijk allerlei kleinere missies en staat het grote, allesomvattende verhaal geen seconde stil.

In Override worden een heleboel toffe nieuwe personages geïntroduceerd. Mijn favorieten zijn de altijd sociale Ginni, de emotionele Cole, de stoere Xora en Simin – de jongen die door iedereen altijd vergeten wordt. Zoe en Adrien zijn niet langer de enige glitchers; in de Foundation leren ze een groot aantal glitchers met speciale krachten kennen. Voor zowel de lezer als de personages in het boek geldt: je moet de krachten van de personages niet onderschatten (denk bijvoorbeeld aan Max, die we al in het eerste boek ontmoetten).

Romantiek komt af en toe naar voren in dit verhaal, maar in Override krijgt dit niet langer de hoofdfocus. Er staan nou eenmaal belangrijke missies op het spel en de rebellen moeten de gemene Chancellor met haar leger van glitchers proberen te verslaan.

Al met al vind ik Override een goed vervolg op Glitch. Het boek bevat meer actie, is vele malen spannender en doet je dan ook smachten naar deel drie. Dit komt zeker ook door de spannende en vooral ook onverwachte cliff hanger aan het einde. Ik ben heel benieuwd hoe deze trilogie met Shutdown zal aflopen!

Override-1Titel: Override | Auteur: Heather Anastasiu | Serie: Glitch #2 | Uitgeverij: St. Martin’s Press | Jaar van verschijnen: 2013 | Beoordeling: ★★★★★

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s