De Young Adult Tag

Afgelopen week werd ik door Liesbet getagd voor de Young Adult Tag. Dankjewel Liesbet! In deze TAG beantwoord ik vragen over Young Adult boeken en hun verfilmingen. Wie zijn mijn favoriete personages en in welke fictieve wereld zou ik graag een dagje doorbrengen? Je leest het hier! 

Across-The-Universe-51. Wat is je favoriete personage uit een young adult boek?
Ik ben groot fan van Amy uit Across the Universe. Ik vind haar heel tof, omdat ze zich weet aan te passen aan een wereld die niet de hare is. Ik heb ook veel respect voor de relatie die ze heeft met haar ouders. Ze is uit liefde voor hen aan boord van het ruimteschip Godspeed gegaan, en heeft hiervoor haar complete leven achter moeten laten.
Daarnaast vind ik Hana uit Delirium heel tof. Ze heeft een enthousiaste persoonlijkheid en is een goede vriendin voor Lena. Bovendien vind ik haar heel tof omdat ze stiekem toch een beetje rebels is; voordat ze de cure krijgt gaat ze naar undergroundfeestjes, flirt ze met jongens en maakt ze plezier.

2. Welk young adult boek is naar jouw mening het best verfilmd?
Divergent vond ik persoonlijk echt een goede verfilming. Ook Insurgent vond ik een goede film – al waren er wel wat verschillen met het boek. Persoonlijk vond ik dat echter niet storend, omdat ik het boek hier en daar wat saai vond.. Afgelopen week zag ik echter Allegiant in de bioscoop en hier ben ik helaas niet zo positief over. Mijn recensie lees je binnenkort!

3. Hoeveel delen zou jouw ideale young adult serie tellen?
Twee. Ik verkies een duologie boven een trilogie, want ik heb het idee dat het gemiddelde YA plot het best te vertellen is in twee boeken. In een trilogie krijg je vaak te maken met één wat minder sterk boek – ofwel het middelste deel is duidelijk een tussenboek ofwel het eerste deel is slechts een inleiding tot het grotere geheel. Nee, doe mij maar een duo!

Het-Boek-Van-Voorheen-34. Wat is jouw favoriete young adult van Nederlandse boeken?
Bij deze vraag twijfel ik tussen Ik van Margaretha van Andel en Het Boek van Voorheen van Jen Minkman. In Ik maken we kennis met het bestaan van parallelle werelden. Dit boek is een absolute mindfuck die je van begin tot eind aan één stuk door zult willen uitlezen. Het Boek van Voorheen daarentegen speelt zich af in een fictieve wereld waarin jongeren gescheiden van hun ouders leven. Wanneer de zestienjarige Leia kennis maakt met één van de Dwazen die achter de Muur die het eiland doormidden deelt woont, verandert haar leven voorgoed.

5. Welk young adult boek wordt naar jouw mening ondergewaardeerd?
De BZRK reeks van Michael Grant krijgt op internet veel negatieve recensies. In het begin is het misschien wat moeilijk om de wereld van BZRK voor je te zien en door de vele verschillende personages en de moeilijke termen lijkt het verhaal misschien wat lastig te volgen. Maar geloof mij, als je eenmaal in het verhaal zit, dan wil je écht niet meer stoppen. Het vervolg BZRK Reloaded is bovendien echt een spannend verhaal vol actie!

6. In welke fictieve wereld (uit een young adult boek) zou jij wel een dagje willen doorbrengen?
Als het maar één dagje is, dan ga ik voor Divergent – het lijkt me heel tof om uit te vinden tot welke Faction ik zou behoren. Toch zou ik niet heel mijn leven in dit Chicago van de toekomst willen wonen, daarvoor is er mijns inziens teveel aan de hand. Ik kies trouwens bewust niet voor de wereld van Harry Potter, want daar zou ik na één dag echt geen afscheid van kunnen nemen. Ik zou Hogwarts de rest van mijn leven missen..

Divergent-27. Welk young adult personage heb je het meeste hekel aan?
Ik heb echt een hekel aan Katniss uit The Hunger Games. Natuurlijk is het heel nobel dat ze zichzelf wil opofferen voor haar zusje, maar daarnaast voel ik totaal geen connectie met haar. Ze is te afstandelijk en te berekenend. Een personage wat mij persoonlijk niets doet dus.

8. Waar koop je meestal young adult boeken?
De meeste van mijn boeken koop ik via Awesomebooks– een website die een enorm aanbod tweedehands boeken heeft. Ik vind het heerlijk om op deze manier op koopjes te jagen! Natuurlijk steun ik ook graag de boekhandel, maar mijn boekenbudget is nou eenmaal niet zo groot..

9. Welk onderwerp zie je het liefste terug in young adult boeken?
Ik ben gek op science fiction verhalen in alle soorten en maten. Ik lees graag verhalen die zich afspelen in de ruimte – bijvoorbeeld op weg naar een nieuw te koloniseren planeet – maar daarnaast kan ik ook enorm genieten van een goed post-apocalyptisch verhaal. Ook een dystopische wereld weet mij meestal wel te bekoren; zeker wanneer (doorgeslagen) technologie een belangrijke rol speelt.

Uglies-110. Van welk young adult boek moeten ze van jou echt een film maken?
Hoewel het heel lang geleden is dat ik deze boeken las, zou ik enorm graag een film zien van Uglies. In mijn herinnering is dit een tof verhaal dat zich afspeelt in een heel bijzondere toekomst. Ik zou graag de UgliesPrettiesSpecials en niet te vergeten de Littlies op het grote scherm bewonderen!

Ik tag: Freya, Jet en Maria. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden op deze vragen!

Advertenties

5 gedachtes over “De Young Adult Tag

  1. RabbitBookz zegt:

    Jaaaa leuk! Over deze vragen moet ik wel even goed nadenken, hoor! Ik weet nu al zeker dat ik wél naar Hogwarts zou gaan. Je hebt gelijk wat betreft het afscheid nemen, maar de verleiding is te groot, haha…

  2. zwartraafje zegt:

    Ik wist dat ik jouw antwoorden op deze vragen graag zou willen ontdekken. Bedankt dus dat je de tag hebt ingevuld. Zo’n dagje Hogwarts zou volgens mij echt hetzelfde effect hebben als een gratis proevertje van een drugsdealer. Niet dat ik daar ervaring mee heb, maar ik vermoed net als jij dat dat ene dagje ons inderdaad alleen maar naar meer gaat laten verlangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s