Mijn boekvinder challenge: een update

Twee weken geleden introduceerde ik mijn Boekvinder Challenge bij jullie, waarin ik op zoek ga naar een manier om mijn passie voor boeken te combineren met mijn opleiding in digitale communicatie. Waar ik vorige week een meer op research gericht artikel publiceerde, wil ik vandaag eens een korte update geven waar ik allemaal mee bezig ben.

Voor mijn Boekvinder Challenge ontwerp ik een website waar mensen aan de hand van een aantal vragen een gepersonaliseerde boekentip krijgen. Om af te studeren aan de REC.academy voor Digital Storytelling is het de bedoeling om de weg naar deze site te documenteren. Zo schrijf ik hier wekelijks een blogpost over en maak ik video’s en foto’s. Ook kun je in de toekomst bijvoorbeeld een infographic verwachten.

Screen shot

Een niet zo charmant screenshot van mijn recenste video..

De website

Eigenlijk ben ik nog maar nauwelijks bezig met het échte eindproduct; de Boekvinder website. Ik heb ontzettend veel inspiratie, maar het ontwerpproces is nog niet begonnen. In mijn hoofd zie ik de site al helemaal voor me, dus hopelijk kan ik hier heel binnenkort mee aan de slag gaan. Wel heb ik al een behoorlijke vragenlijst opgesteld, inclusief een lijst boeken die ik wil aanraden. Welk antwoord leidt naar welk boek? En hoeveel boeken zou ik in totaal kunnen aanraden?

Een videoreportage

Ook ben ik bezig met het maken van een videoreportage als onderdeel van mijn research naar het geven van boekentips. Het script is geschreven en mijn favoriete boekhandels in Gent zijn benaderd om mee te werken. Hopelijk vinden ze het leuk om opwachting te maken in mijn project! De precieze draaidagen moeten in elk geval nog gepland worden.

In iedere video komt bovendien een korte stop motion video – als luchtige onderbreking van de reportage. Deze stop motion video’s worden ook ingezet ter promotie van mijn challenge. Samen met mijn vaste figurant (mijn vriend Jimi^^) maakte ik afgelopen week alvast een nieuwe stop motion video!

Een fotoserie

Daarnaast ben ik bezig met een fotoreeks, waarin ik mensen van verschillende leeftijden portretteer met een boek dat ze aan iedereen zouden aanraden. De foto’s van mensen en hun favoriete boek worden vergezeld van een korte tekst, met de redenen waarom iedereen dit boek zou moeten lezen.

Ondertussen heb ik al twee fotomodellen voor de lens gehad en komende week heb ik ook al een afspraak ingepland. Hieronder zie je een sneak preview; blijf mijn challenge volgen en dan zie je binnenkort de complete fotoreeks!

Nichon  Nichon-Boek

Volgende week maandag dompel ik je opnieuw onder in mijn Boekvinder Challenge. Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in mijn lijst met aanraders?

Advertenties

6 gedachtes over “Mijn boekvinder challenge: een update

 1. Daenelia zegt:

  The Time of Our Singing van Richard Powers. Jane Eyre van Charlotte Bronte. The Martian van eh, that guy. En dat is zonder dat ik er over na denk :)
  Je weet me te vinden als je iets nodig hebt, he? Ex-boekverkoper hier. Boeken aanraden was waar ik voor betaald werd :P

 2. zwartraafje zegt:

  Oh ik zou hier meteen een hele lijst van favoriete boeken willen opsommen maar daar heb ik nu de tijd niet voor vermits ik binnen tien minuten bij mijn moeke moet zijn voor de naailes. Waarschijnlijk ken je mijn favorieten ondertussen ook al vanbuiten omdat ik ze steeds opnieuw aanhaal in blogposts. :)

 3. Nancy zegt:

  Goh, er zijn zoveel aanraders dat ik er moeilijk slechts een paar kan opnoemen.
  Ik ben beter in het bevragen van mensen: waar hou je van? en dan doorvragen totdat ik een bepaald genre heb. In dat genre kan ik dan verschillende boeken aanraden.
  Als je moeilijkheden hebt met een bepaald genre, laat maar weten. Voor de bibliotheek moet ik voor alle genres boeken aanraden :-)

 4. BySilke zegt:

  Wow zo uitgebreid Marcia! Die foto’s van de fotoshoot zien er alleszins al heel leuk uit. Ik ben echt zo benieuwd naar je site hihi (en ook naar de fotoreportage en je stopmotions en en en). Goed bezig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s