“Dit boek moet iedereen lezen”

Het is weer maandag en dat betekent dat het tijd is voor een update van mijn boekvinder challenge. Voordat ik zelf gepersonaliseerde boekentips ga geven, ga ik eerst bij andere boekenliefhebbers ten rade. Al eerder ging ik op zoek naar online boekentips. Deze week zoek ik het echter in de offline wereld. Drie mensen vertellen ons welk boek iedereen absoluut gelezen moet hebben en waarom.

Nichon
Nichon-BoekNichon (45) raadt iedereen De honderd geheime zintuigen van Amy Tan aan. Dit boek gaat over een Chinese moeder die met haar kinderen naar de Verenigde Staten geëmigreerd is. Hier ontstaat er een cultuurverschil tussen de moeder en haar verwesterde dochters. Volgens Nichon is het ontzettend interessant om een kijkje te nemen in een andere cultuur en te lezen over de Chinese leefgewoontes.

04 - Jolien03 - Jolien-BoekJolien (25) vindt dat iedereen De woeste hoogte van Emily Brontë zou moeten lezen. Deze epische romance over een legendarisch koppel overstijgt alle andere romantische verhalen. De woeste hoogte laat zien hoe je tegelijkertijd van iemand kunt houden en diegene kunt haten. De ouderwetse schrijfstijl is misschien even wennen, maar brengt je direct in de sferen van het oude Engeland.

05 - Martin
05 - Martin-BoekMartin (55) kijkt met weemoed terug naar die keer dat hij De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch las. Dat gevoel wanneer je begint aan een boek van 900 pagina’s – waarvan je niet weet wat je te wachten staat – en waardoor je iedere avond met plezier naar bed gaat om verder te lezen (zonder op de klok te kijken of het al bedtijd is), zal hij nooit vergeten.

Welk boek moet iedereen volgens jou lezen?

Advertenties

11 gedachtes over ““Dit boek moet iedereen lezen”

 1. daenelia zegt:

  The Time of Our Singing van Richard Powers. Dit moet wel een klassieker worden. Het is een redelijk nieuw boek (nieuwe dan de aanraders die hierboven staan) en is nog niet echt doorgebroken. Maar oh man, wat een ontzettend mooi boek is dat. Misschien is dit wel de Great American Novel, eindelijk, omdat dit nog intrinsieker over de laatste geschiedenis gaat van de VS,
  Daarnaast natuurlijk Moby Dick van Herman Melville, maar dat is meer omdat ik iets heb met verhalen over zee en schepen.
  En wat Nederlandse literatuur Hersenschimmen, of eigenlijk alles van Bernlef. Bernlef was een betere auteur dan Mulisch, vind ik zelf. Meer schrijver.
  Maar ja, ik vind Jane Eyre ook leuke dan Wuthering Heights.

 2. Ogma zegt:

  Maar één boek noemen is onmogelijk! Serietje dan? De boeken over Fitz van Robin Hobb blijf ik herlezen, ze zijn zo mooi… Maar Wuthering Heights en Jane Eyre zijn ook prachtig ja.

 3. Vivian zegt:

  Wat een leuke rubriek, ik zie ‘m nu pas voor het eerst! Een boek dat iedereen zou moeten lezen is wat mij betreft Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett!

 4. zwartraafje zegt:

  Ik vind deze vraag eigenlijk vrij moeilijk. Niet zozeer omdat ik niet graag favorieten kies maar omdat ik maar al te goed besef dat niet iedereen van dezelfde boeken houdt. Zelf zou ik dus eerst vragen van wat voor genre iemand houdt en vervolgens mijn favorieten in dat genre opsommen. Het lijkt me nogal gek om tegen een vriendin die geen fan is van magie en fantasy te zeggen dat ze Harry Potter MOET lezen. ;)

  Gelukkig lees ik verschillende genres en kan ik dus bij enkele van hen wel wat favorieten aanraden indien vrienden suggesties vragen.

 5. Bianca Ronday zegt:

  Ja, Hersenschimmen is echt een boek wat je gelezen moet hebben. Dit is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. De boeken van Dickens blijven ook episch om te lezen.

 6. Jantine zegt:

  Van mij zou iedereen Jane Eyre een keer gelezen moeten hebben :) En liefst ‘Wuthering Heights’, en niet een vertaling =P maar ja, dat is een persoonlijk dingetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s