Deze boeken las ik in april

April was een drukke maand, waarin ik mijn aandacht moest verdelen over stage, afstuderen, (vrijwilligers)werk, solliciteren en mijn blog. Toch heb ik uiteindelijk 8 boeken gelezen, een resultaat waar ik behoorlijk blij mee ben. Helaas zaten er wel drie tegenvallers bij, maar gelukkig las ik ook de fantastische boeken Erebos en Het Boek van Voorheen.

Allegiant-2Ik begon de maand met het lezen van Allegiant – nog voor mijn herlees challenge van maart. Ik zag er stiekem enorm tegenop om dit boek te lezen, omdat het mijn minst favoriet van de serie is. Toen ik eenmaal was begonnen viel het eigenlijk best mee. De schrijfstijl van Veronica Roth is nog altijd even aanstekelijk, ondanks het feit dat het verhaal buiten Chicago mij persoonlijk minder aanspreekt.

Het-Boek-Van-Voorheen-3Van Jen Minkman kreeg ik een recensie-exemplaar van Het Boek van Voorheen toegestuurd. Al eerder las ik het korte verhaal Het Eiland, waar dit boek op gebaseerd is. Hierdoor kon ik me de grote lijnen van het verhaal nog wel herinneren, maar toch wist Jen me van begin tot eind mee te slepen in dit originele verhaal, over een eiland waarin de bevolking in twee groepen leeft. Enerzijds heb je de groep van Leia, waar kinderen apart van hun ouders leven en anderzijds – aan de andere kant van de muur – leeft de gemeenschap die wacht op de boot van godin Annabel. Wanneer de Dwazen en de Ongelovigen, zoals ze elkaar noemen, met elkaar in contact komen ontvouwt er een spannend verhaal..

Erebos-5Uit de bibliotheek nam ik Erebos mee, een boek dat me al meerdere keren werd aangeraden door Joost. Dit boek gaat over een game die de grenzen met de werkelijkheid steeds verder laat vervagen. Het verhaal liet me geen seconde los en samen met Nick a.k.a. Sarius wilde ik het geheim van Erebos oplossen. Een aanrader!

Gangster-Anders-3
Voor de leesclub van Hebban las ik Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand). Het kostte me behoorlijk veel moeite om in het verhaal te komen. Ik ben meerdere keren opnieuw begonnen om het boek al snel weer aan de kant te leggen voor een ander verhaal. De vierde keer bleek uiteindelijk scheepsrecht; in een uurtje las ik meer dan 100 pagina’s en uiteindelijk kwam ik in het verhaal. Toch kan ik niet anders dan toegeven dat dit voor mij – na het lezen van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween – een enorme teleurstelling was. Mijn complete review vind je op Hebban.

Breathe-2Voor mijn persoonlijke herleesuitdaging herlas ik deze maand Breathe en Resist van Sarah Crossan. Deze spannende boeken schetsen een toekomstvisie van een wereld zonder bomen, waardoor het overgebleven restje van de mensheid onder een koepel moet zien te overleven. Helaas heeft niet iedereen evenveel recht op zuurstof en is het leven onder de koepel lang niet voor iedereen gemakkelijk..

Ganzenmeisje-1
Sinds kort ben ik kinderboeken recensent voor bol.com en het eerste boek dat ik mocht lezen was Het Ganzenmeisje van Shannon Hale. Op voorhand sprak het verhaal, dat een moderne versie van een sprookje De Ganzenhoedster is, mij  eigenlijk niet zo aan, maar toen ik eenmaal begonnen was met lezen kon ik niet meer stoppen. De schrijfstijl was verslavend, het verhaal avontuurlijk en spannender dan verwacht. Bovendien speelden vogels een grote rol in het verhaal.. Als vogelliefhebber was ik zelfs een beetje jaloers op Ani; het meisje dat met vogels kan praten. Een lief en aandoenlijk verhaal met (natuurlijk) een happy end!

Because-It-Is-My-Blood-1Op moment van schrijven ben ik over de helft van All These Things I’ve Done van Gabrielle Zevin, een boek dat omschreven wordt als een dystopische variant van The Godfather. Hoewel ons hoofdpersonage inderdaad in het criminele milieu leeft, gaat de focus van het verhaal helaas voornamelijk naar romantiek.Zoals in vele Young Adult boeken is ook hier spraken van een verboden liefde tussen twee personages van een heel verschillende afkomst. Hopelijk komt er tegen het einde toch nog wat actie in het verhaal, want het vervolg Because it is my blood staat al klaar om te lezen.

Wat is het beste boek dat jij in april las?

Advertenties

2 gedachtes over “Deze boeken las ik in april

  1. BySilke zegt:

    Je boekenfoto’s zijn echt altijd de max! Ik ben al een maand bezig in 1 boek, hehe. Maar ’t is wel een hele mooie (van Michael Robotham, maar vermoedelijk jouw smaak niet hihi). Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s