Deze maand herlees ik: The 5th Wave

In mei is het eindelijk zo ver: Het derde en laatste deel van The 5th Wave komt uit! Omdat ik groot fan ben van deze reeks, heb ik besloten de eerste delen in deze serie te herlezen voor mijn persoonlijke herlees uitdaging. Dan ben ik meteen weer helemaal up to date voor ik aan het laatste boek begin.

Ik las The 5th Wave voor het eerst in november 2014 en ik was meteen fan van dit originele en goedgeschreven verhaal. Ik kon het boek geen moment wegleggen en rende na het uitlezen meteen naar de boekwinkel om deel twee te kopen. Hoewel The Infinite Sea me ietwat tegenviel, blijf ik zeker fan van het achterliggende idee en kan ik niet wachten om boek drie in handen te hebben! Hoe gaat het verhaal van Cassie aflopen?

The-5th-Wave-2

In The 5th Wave wordt de aarde, in verschillende fases, aangevallen door aliens. Ik vind het fantastisch hoe Rick Yancey het onderwerp aliens een heel originele invalshoek weet te geven, waardoor dit boek allesbehalve cliché is. Ook de personages zijn me bijgebleven; ik voelde enorm veel sympathie voor Cassie en het wisselende POV wist me keer op keer te verrassen.

De verfilming van The 5th Wave heb ik helaas gemist toen hij in de bioscoop draaide, dus het leek me een goed plan om deze maand ook de film te kijken. Helaas verschijnt hij pas in juni op dvd, dus ik zal hiermee nog even moeten wachten.. Maar dat vind ik eigenlijk niet zo erg, omdat ik waarschijnlijk veel meer plezier ga beleven aan The Last Star (inclusief voorpret natuurlijk)!

Kijk jij ook zo uit naar The Last Star?

Advertenties

11 gedachtes over “Deze maand herlees ik: The 5th Wave

 1. Annemieke zegt:

  Ik kijk ook wel een beetje uit naar The Last Star. En ook ik heb The 5th Wave gemist in de bioscoop. Hij draaide hier in de buurt helemaal niet. Echt heel erg.

 2. Nancy zegt:

  Ik heb ze in het Nederlands gelezen.
  De 5e golf vond ik schitterend; De oneindige zee viel inderdaad wat tegen na dat super eerste deel. Ik ben alvast heel benieuwd naar het laatste deel en jouw mening erover.

  En ik was wel op tijd voor de film in Gent ;-)
  Ik vond de film wel goed. Voor het merendeel hebben de scenaristen mooi het boek gevolgd. Pluspunt is dat ze in het begin ook de andere golven toonden. Mooi gedaan.
  Nadeel is dat er zoveel in het boek gebeurt dat ze niet alles in 1 film konden steken. Hierdoor verloopt alles veel vlugger in de film en komt het ietwat onrealistisch over. Maar de grote lijnen blijven gelukkig hetzelfde.

 3. Annabel Rianne zegt:

  Ik heb the 5th Wave gelezen en in de bios gezien. Over beide was ik erg enthousiast! Ik vind het een super verhaal, en de acteurs die voor de karakters gekozen zijn vond ik ook erg goed. Binnenkort begin ik aan the Infinite Sea, en daarna waarschijnlijk meteen aan deel 3 zodra hij uitkomt! Kan niet wachten, en hoop dat de rest van de serie mijn verwachtingen waarmaakt :)
  Xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s