Trots op: mijn James Dashner verzameling

Eén van mijn favoriete schrijvers binnen het Young Adult science fiction genre is James Dashner. Deze auteur weet keer op keer te verrassen met originele werelden en onverwachte verhaallijnen. Vandaag toon ik mijn James Dashner collectie, zoals ik al eerder deed met mijn boeken van Michael Grant en die van Gemma Malley.

James-Dashner-1

Ik kwam in 2013 voor het eerst in aanraking met James Dashner toen ik The Maze Runner trilogie zag liggen in mijn favoriete Engelse boekhandel (New English Bookstore in de Kalverstraat, Amsterdam). Ik las de achterkant van het eerste boek en besloot: deze serie is niets voor mij. Toen ik een week later opnieuw in dezelfde winkel was besloot ik de boeken toch mee naar huis te nemen en ik ben enorm blij met deze actie: want The Maze Runner boeken waren duidelijk wel iets voor mij!

The-Maze-Runner-1

Vooral het eerste boek The Maze Runner vond ik fantastisch. Ik kon niet wachten om samen met Thomas het mysterie van het doolhof te ontrafelen en een uitweg te vinden. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik deel twee en drie een heel stuk minder vond, maar gelukkig kwam toen de prequal The Kill Order uit. Deze prequel vond ik stiekem het allerbeste boek in deze reeks! Zoveel van mijn vragen werden beantwoord en zoveel toffe nieuwe personages geïntroduceerd.

Ondertussen is het alweer van de zomer 2013 geleden dat ik deze serie las en ik ben zeker van plan om de boeken dit jaar – in het kader van mijn persoonlijke herlees uitdaging – te herlezen. Aangezien ik alleen boek één en de prequel nog van buiten ken, denk ik dat The Scorch Trials en The Death Cure me nog wel eens aangenaam kunnen verrassen..

The-Rule-Of-Thoughts-3

Omdat ik zo enorm van The Maze Runner had genoten, kocht ik ook de eerste twee boeken van The Mortality Doctrine toen ik deze bij de FNAC zag liggen. Helaas viel The Eye of Minds me behoorlijk tegen; ik had moeite om in het verhaal te komen en voelde totaal geen connectie met de personages. Maar: de wereld zat ook deze keer erg goed in elkaar en het boek eindigde met een fantastische plot twist, waardoor ik toch echt meteen verder wilde lezen in The Rule of Thoughts. Nog altijd kreeg ik geen connectie met de personages, maar het verhaal was in ieder geval al een stuk beter en spannender. Toch heb ik het laatste deel in deze serie nog niet gelezen en ook nog niet aangeschaft. Hoewel ik enorm benieuwd ben naar het einde van deze trilogie is het er gewoon nog niet van gekomen.

Ben jij ook fan van James Dashner?

Advertenties

9 gedachtes over “Trots op: mijn James Dashner verzameling

 1. Nancy zegt:

  Ik deel je mening :-)
  Ik heb de boeken in het Nederlands gelezen. De Labyrintrenner vond ik prachtig, De Schroeiproeven en Doodskuur waren wel oké. Er zaten goede scènes in, maar het geheel viel toch wat tegen.
  De Moordopdracht (Kill Order) was opnieuw schitterend, maar ik zie het meer als een volledig ander verhaal dan als de proloog op The Maze Runner.
  Van de Mortality Doctrine heb ik enkel nog maar het eerste deel Geestesoog gelezen. Ik vond het wel iets hebben en inderdaad met een cliffhanger waardoor je wilt verder lezen. Maar toen moest ik wachten op het verschijnen van deel 2 ….
  Mijn bibliotheek heeft Cyberbrein en Survivalgame nu wel, maar de tijd en goesting ontbreekt me om ze vlug te lezen. Het zal er ooit nog wel eens van komen. Ik wil de reeks wel aflezen.

 2. daenelia zegt:

  Ik heb (nog) niets gelezen van Dasher. Maar … ik herken wel dat gevoel van alle boeken van een bepaalde schrijver willen hebben en lezen. Ik heb dat bijvoorbeeld met David Gemmell. En Neil Gaiman, En China Mieville. En Ursula Le Guin (waar ik veel en veel te lang mee gewacht heb). Als een stijl je bevalt, dan is het fijn als een schrijver veel geschreven heeft.

 3. mariaharut zegt:

  De Maze runner vond ik erg leuk! Scorch trials en Death Cure waren ook wel leuk al vond ik ze wel minder goed dan het eerste deel. Kill Order vond ik wel oke. Al zou ik er erg graag een vervolg op willen (als ik me niet vergis komt er in september ofzo nog een deel uit genaamd Fever Code). Verder heb ik nog geen boeken van James Dashner gelezen :)

 4. Kim zegt:

  Dit zijn de boeken waarbij ik mijn principes aan de kant heb gezet. Ik heb eerst de film gezien. En dan heb ik het niet over The Maze Runner, maar over The Scorch Trials. Ik vond die film wel heel goed. Ik zag vorig jaar alle vier de boeken in een box op het Boekenfestijn. Die heb ik meegenomen en staan nu mooi te zijn in mijn kast. Ik ben er nog niet aan begonnen, misschien moet ik dat toch maar eens doen.

 5. Annabel Rianne zegt:

  Ik heb de Maze runner serie gelezen en was vooral onder de indruk van het eerste deel. De andere twee vielen me helaas een beetje tegen… Daarom heb ik nooit meer een nieuwe serie van hem aangeschaft. Wel vind ik zeker dat zijn verhalen origineel zijn! En misschien lees ik ooit the Kill Order nog wel. Maar ik heb nu andere boeken met hogere prioriteit…
  Xxx

 6. zwartraafje zegt:

  * fluistert heel stilletjes * Ik heb nog niets van James Dashner gelezen maar was al wel zo ondeugend om de verfilmingen van The Maze Runner en The Scorch Trials te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s