Mijn boekvinder site staat online!

Al een tijdje misbruik ik Oog op de Toekomst om mijn afstudeerproject aan de REC.academy onder jullie aandacht te brengen. Voor de nieuwe lezers: ik wil mijn passie voor boeken combineren met mijn opleiding in digitale communicatie en daarom bedacht ik – als afstudeerproject – een nieuwe manier om online boekentips te geven. Deze Boekvinder Challenge begint steeds meer vorm te krijgen.

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de beste online en offline boekentips, maar ook daarnaast heb ik niet stil gezeten. Ondertussen is namelijk mijn Boekvinder website online gegaan! Voorlopig echter nog wel zonder de gepersonaliseerde boekentips, aangezien dit gedeelte nog in de maak is en nog enige fine tuning vereist.

Boekvinder-site

In afwachting van de gepersonaliseerde boekentips kun je op de site mijn fotoreeks terugvinden, alsook een infographic met drie redenen waarom je mijn favoriete boek Veronika Besluit te sterven moet lezen. Op de Over Boekvinder pagina zijn bovendien alle relevante videos van mijn YouTube kanaal gebundeld.

Bij deze wil ik je uitnodigen een kijkje te nemen op boekvinder.be. Wat vind jij van deze site en wat zou je hier verder nog graag zien? Laat het me weten!

Advertenties

14 gedachtes over “Mijn boekvinder site staat online!

 1. daenelia zegt:

  Heel leuk, en heel verstandig om wp te gebruiken. Dan hoef je je alleen maar de content aan te leveren. Er staat nog niet zo veel op, en filmpjes kijken doe ik niet vaak (en zeker niet op mijn werkplek :P).
  Ik wacht dus wel tot er iets te lezen valt?

  • Marcia zegt:

   Ik weet niet of er heel veel te lezen op die site gaat komen.. Uiteindelijk staan de gepersonaliseerde boekentips – op basis van een aantal vragen centraal. Maar wie weet dat ik die site ooit ga gebruiken voor recensies van niet-science fiction boeken ofzo XD

   • daenelia zegt:

    Maar wat is dan het doel? Ga je alleen linken naar je video’s? En de infographics? Boekentips, daar denk ik dan toch bij dat je iemand probeert uit te leggen waarom een bepaald boek het waard is om te lezen.
    Het lijkt mij, voor mezelf, minder interessant om alleen maar een ‘lijst’ met boekentitels te vinden.
    Ik denk dat het me een beetje voorbijgaat wat je bedoeling is.

   • Marcia zegt:

    Het is de bedoeling dat je op de homepagina terecht komt bij een soort van ‘quiz’ (ik weet even geen beter woord). De bezoeker beantwoordt een vijftal vragen en krijgt vervolgens een gepersonaliseerde boekentip op basis van de antwoorden die hij/zij gaf. Hierbij wordt natuurlijk uitgelegd waarom die persoon dit bepaalde boek moet lezen. Is het zo al wat duidelijker? :)

   • daenelia zegt:

    Ahhh :) okay. Dan moet ik dat natuurlijk nog testen. Gebruik je daarvoor een plugig (er zijn heel wat quiz / personality quiz plugins) of schrijf je zelf iets?

   • Marcia zegt:

    Eerst wilde ik zelf iets schrijven in Javascript, maar daarvoor is mijn kennis helaas iets te ver weg gezakt.. dus nu ben ik zelf iets aan het knutselen met behulp van Animate! (mocht dat niet lukken heb ik nog voldoende plugins als laatste redmiddel :p)

 2. Kiki @ De BookGeek zegt:

  Boekvinder ziet er super leuk uit! De vormgeving spreekt mij erg aan en de infographic ik ook heel mooi. Nu heb ik stiekem zin om Veronika besluit te sterven te lezen, ook al vond ik De Alchemist (ook van Paulo Coelho) een verschrikkelijk boek. Dus de infographic en de tips hebben gewerkt! :)
  Ik ben benieuwd naar de gepersonaliseerde boekentips, dus ik kan niet wachten! :)

 3. zwartraafje zegt:

  Ik vind niet dat je je blog misbruikt hoor. ;) Het is net leuk dat je via Oog op de toekomst meteen naar de mening van mede-boekenfans kan polsen. De site zelf vond ik er alvast heel mooi uitzien. Zodra ik wat meer tijd heb ga ik zeker nog is een keertje terug om hem wat meer in detail te bewonderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s