Logeren in de Brugse Boekhandel (fotoverslag)

Afgelopen weekend kwam voor een aantal Vlaamse boekenfans (inclusief mijzelf) hun grootste droom uit: we mochten met de Dear Book Nerd Book Club overnachten in de Brugse Boekhandel. En dat niet alleen: nee, de enige echte Sara Zonneveldt kwam langs om te praten over haar debuut DrOmEN. Het werd een fantastische nacht!

Ik ga geen uitgebreid verslag schrijven over deze gezellige avond – als je alle ins en outs wilt weten raad ik je aan een kijkje te nemen op de blog van organisator Audrey. Aan de hand van mijn foto’s ga ik je gewoon even van de sfeer laten proeven.

Rond 15u arriveerde ik in de Brugse Boekhandel, waar ik meehielp de winkel te versieren. De boeken van Sara werden klaargelegd, we hingen de speciale DrOmEN kussenslopen aan het plafond (die de deelnemers bij aankoop van het boek kregen), zetten de stoeltjes voor het interview klaar en dekten de tafel.

Daarna aten we nog snel een ijsje in het door toeristen druk bevolkte centrum van Brugge en toen arriveerde Sara met haar familie in de boekhandel. Naar traditie van de Brugse Boekhandel kreeg Sara meteen haar eerste taak: het signeren van een stoel. Alle auteurs die voor een boekpresentatie, lezing of interview in de boekhandel zijn geweest krijgen deze super leuke eer.

Niet veel later kwamen de eerste gasten van het evenement. Allereerst gingen we met z’n allen spaghetti eten in de tuin van de boekhandel. Het was heerlijk – super bedankt aan die lieve mensen van de Brugse Boekhandel om voor zoveel mensen te koken! En we hoefden niet eens de afwas te doen..

Vervolgens was het tijd voor een interview met Sara. Audrey had dit heel leuk voorbereid; onder alle stoelen zaten briefjes geplakt met quotes uit het boek en van Sara’s wattpad profiel. Op deze manier kwamen verschillende thema’s aan bod in dit interactieve auteursgesprek.

Daarna was het tijd voor een signeersessie – Sara nam voor iedereen de tijd en schreef persoonlijke verhaaltjes in alle boeken. Ook kon je natuurlijk met deze debutante op de foto!

Gelijktijdig met de signeersessie konden de aanwezige boekenfans hun dromen delen in de #deeljedromen foto booth die onderdeel uitmaakte van mijn stageproject. Alle foto’s vind je hier terug. Enne:je kan nog altijd meedoen met #deeljedromen op instagram! Wie weet win jij wel een super geheim briefje van Sara Zonneveldt.

Vervolgens was het tijd voor de Book Games. Audrey had een enorm toffe quiz in elkaar gezet. Van covers herkennen, beginzinnen raden, wie ben ik? met boekpersonages en emoticons die een boek uitbeelden – iedere ronde wist opnieuw onze kennis van het Young Adult genre op de proef te stellen. Het was een enorm leuk spel!

Ook deden we nog de rip it or ship it book tag en daarna bleven we gewoonweg maar kletsen. Over boeken, maar ook over andere dingen. Tegen 3.30 werd het tijd om te gaan slapen.

Gedurende de hele avond deden we trouwens – helemaal in stijl van de geheime briefjes in DrOmEN – een message party. Iedereen had een naam en een bijbehorende envelop (ik was #Dennis) en zo kon je stiekem briefjes naar elkaar schrijven.  De volgende ochtend had ik echt veel meer briefjes dan verwacht en er stonden super lieve en leuke dingen in. Echt een tof concept!

De volgende ochtend gingen we heerlijk ontbijten in de tuin en veel te snel vertrok iedereen weer richting huis. Ik bleef nog even helpen opruimen en ging toen met het treintje terug naar Gent.

Al met al was het een super geslaagde nacht met een heleboel leuke mensen! Een dikke merci aan Audrey, Sara, de (mensen van de) Brugse Boekhandel en WPG. Ik kijk nu al uit naar een volgend evenement.

Advertenties

12 gedachtes over “Logeren in de Brugse Boekhandel (fotoverslag)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s