Rip it or Ship it Tag

Tessa heeft me getagd voor de Rip it or Ship it tag, waarbij het de bedoeling is dat je random diverse boekpersonages aan elkaar koppelt en vervolgens een oordeel velt. Ship je deze twee mensen? Of is het geen goede match en kies je voor rip it? 

Ik heb twaalf briefjes geschreven met zes vrouwelijke YA personages en zes mannelijke. Vervolgens mixte ik alle briefjes door elkaar en pakte ik random steeds een stelletje. Op deze manier kon het dus ook gebeuren dat er twee mensen van hetzelfde geslacht aan elkaar gelinkt werden. Hieronder vind je de koppels die ik maakte.

Cassie van The 5th Wave is één van mijn favoriete personages aller tijden. Ze is slim, komt voor zichzelf op, is gek op haar broertje en, misschien wel het belangrijkste, ze heeft net als ik een groot deel van haar leven aan karate gedaan. Todd uit The Knife of Never Letting Go is daarentegen slechts dertien jaar en kan niet lezen en schrijven. Normaal gezien geloof ik echt wel in opposites atract en ben ik van mening dat leeftijd niet veel uitmaakt, maar in dit geval zie ik ook naast leeftijd en opleidingsniveau te veel verschillen. De belangrijkste reden waarom ik dit koppel niet ship is het feit dat Todd heel de Chaos Walking trilogie worstelt met het vermoorden van een ander mens, terwijl Cassie zo realistisch is om te beseffen dat het in een post-apocalyptische wereld soms jij of iemand anders is. Ik denk dat Todd niet mans genoeg is voor een vrouw als Cassie, oftewel: dit koppel gaat hem niet worden.

Hana uit de Delirium reeks is de beste vriendin die iedereen zou willen hebben of het toffe meisje dat je stiekem zelf zou willen zijn. Hana is enthousiast en tegelijkertijd een beetje rebels. Of ze bij Eadlyn, de ietwat hooghartige prinses uit The Heir en The Crown zou passen? Wanneer Eadlyn zichzelf zou openstellen en Hana de kans geeft om haar te leren kennen – in plaats van zich achter een muurtje te verschuilen – dan denk ik dat dit stelletje nog best eens kans van slagen heeft. Beide dames houden zich niet graag aan de regels en gaan graag hun eigen gang. En waar Hana de vrolijke, enthousiaste flirt is, brengt Eadlyn het serieuze en verstandige in deze relatie. Ik ship het!

Sam van Gone doet me altijd een beetje aan Harry Potter denken met z’n hero complex. Eigenlijk wil Kady uit Illuminae ook maar al te graag haar wereld redden, maar ze heeft hier wel iets brutere middelen voor over. Sam is meer van de zachtere aanpak, in tegenstelling tot Kady die geen grenzen kent om haar doel te bereiken. Ik ga dit koppel het voordeel van de twijfel geven, omdat ik denk dat ze sowieso enorm veel hebben om over te praten. De één woont onder een koepel, de ander op een ruimteschip – bijzondere omstandigheden vragen om bijzondere relaties..

Thomas (The Maze Runner) en Four (Divergent) zouden het geen minuut met elkaar uithouden. Beide zijn enorm koppig en ik denk dat ze niet eens vrienden zouden kunnen worden, laat staan geliefden.

De belangrijkste eigenschap van Bellamy uit The 100 is voor mij dat hij alles voor zijn zusje over heeft en zijn leven op het spel zet voor haar. Dit lijkt me een duidelijke overeenkomst met Katniss (The Hunger Games), die vrijwillig meedoet aan The Hunger Games om haar zusje dit noodlot te besparen. Doordat ze van elkaar begrijpen dat hun zusje altijd op nummer één komt, denk ik dat dit een goede relatie zal zijn.

Amy (Across the Universe) is een avontuurlijk meisje dat van iedere slechte situatie toch iets positiefs probeert te maken.Ook Ky uit Matched staat positief in het leven. Beide personages zijn kalm, onderzoekend en sociaal. Ik denk dat ze prima bij elkaar passen, al zal hun relatie misschien wat pit ontbreken.

Ik tag
 • Audrey: omdat ze op de sleepover heeft bewezen originele ships te kunnen bedenken
 • Sanne: omdat onze boekensmaak behoorlijk goed overeenkomt en ik wil weten welke personages zij aan elkaar zou koppelen
 • Ellis: omdat ik denk dat ze behoorlijk romantisch is

Als je tag al gedaan hebt of geen zin hebt: voel je vooral niet verplicht!

Wat vind jij van de personages die ik aan elkaar koppelde?

 

Advertenties

8 gedachtes over “Rip it or Ship it Tag

 1. daenelia zegt:

  Hm. Wel hetero-centrisch, he :P Het lijkt mij juist leuk om écht random te shippen. En dus ook te kijken naar koppels die van hetzelfde geslacht zijn. Maar goed. Ik ben zo’n kind van de jaren 70, ik ben daar ouwerwets in.
  Ik denk overigens niet dat twee personages die hun zus op nummer 1 plaatsen geschikt zijn voor elkaar. Als je samen bent, zet je elkaar op de eerste plaats. Dat werkt. Als je je partner laat vallen voor familie, gaat dat vroeger of later fout. Denk ik. Verder ken ik geen een van de personages, dus kan ik er weinig zinnigs over zeggen :)

  • Marcia zegt:

   Ik heb écht random geshipt, waardoor er 1 mm koppeltje is en 1 vv. Dat de andere vier koppels mv zijn, is puur een speling van het lot! ;)
   Haha ik denk ook niet dat Katniss en Bellamy goed bij elkaar passen omdat ze hun zus op nummer 1 zetten, maar ik kon niets beters bedenken :P haha

   • daenelia zegt:

    Ahh. Okay! Grappig dan, dat 2 van de 6 toch mm/vv is. Dan heb ik het niet goed begrepen of de namen man/vrouw geinterpreteerd. Soms zijn namen in YA/fantasy/Dystopia ook zo gender-neutral… :P

 2. Annabel Rianne zegt:

  Superleuk dit! Ik kijk vaak youtube filmpjes van deze tag maar heb hem nog nooit in blogvorm gezien. Ik denk dat ik dit binnenkort ook graag een keertje wil proberen! :)
  Leuke koppeltjes zijn er uit gekomen! Ik denk inderdaad ook dat Bellamy en Katniss best goed bij elkaar zouden passen ;)
  Liefs xxx

 3. nerdygeekyfanboy zegt:

  Katniss en Bellamy zullen inderdaad heel goed bij elkaar passen! :O Hahaha en Thomas en Four, dat wordt inderdaad een flinke ramp :P

 4. Kiki @ De BookGeek zegt:

  Koppels uit verschillende boeken shippen is iets wat ik vreemd genoeg niet kan. Ik weet niet waarom, maar Peeta bijvoorbeeld met Astrid shippen vind ik gewoon raar. Als het aan mij zou liggen zou ik alle crossover ships unshippen…
  Maar ja, wie weet doe ik deze tag wel. Ooit. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s