Ik keek het tweede seizoen van Missie Aarde

Zeven Nederlanders op een ruimteschip, op zoek naar een nieuwe planeet om te leven. Ik had even gemist dat er een tweede seizoen verschenen was van Missie Aarde, maar gelukkig kun je alle afleveringen online terugkijken! Ik wilde graag weten hoe het de bemanning van de Tasman verder zou vergaan.

Missie-aarde-still

We schrijven het jaar 2063. Door diverse natuurrampen en het smelten van de poolkap is heel de aarde, op Nederland na, overstroomd. Zeven Nederlandse astronauten reizen daarom op het ruimteschip de Tasman door het heelal, op zoek naar een nieuwe thuisplaneet. In dit tweede seizoen komt er een nieuwe astronaut aan boord, wat enorme invloed heeft op de groepsdynamiek. Zeker omdat Bregje nu niet langer de enige vrouw is en moet vechten om de aandacht van de mannen. Als dan ook nog eens de stroom uitvalt, dan is het hek van de dam..

Wat ik persoonlijk het leukste vind aan Missie Aarde is de vertelwijze, die doet denken aan The Office. Tussen de scènes door worden de personages geïnterviewd, waardoor het lijkt alsof je naar een documentaire aan het kijken bent. Veel personages komen in deze quotes hilarisch uit de hoek – meestal moet ik meer lachen om de interview stukjes dan om het ‘echte’ verhaal.

Als Digital Storyteller wil ik ook even de aandacht vestigen op de extra content die er omtrent deze serie ontwikkeld is. Op de bijbehorende blog vind je bijvoorbeeld de Tinderfails van Kurt, de tegeltjeswijsheden van Svetlana en een heleboel redenen waarom Bram de beste leidinggevende ooit is. Daarnaast kun je boordpsycholoog Axel om raad vragen bij al je persoonlijke problemen. Bovendien is er een heuse virtual reality film ontwikkelt waarbij je zelf de ruimte in wordt geschoten en een kijkje kunt nemen op de Tasman. Hoewel deze video een beetje traag van start gaat, vind ik het wel enorm gaaf dat de VPRO meegaat in de trend van virtual reality.

Missie Aarde is geen hardcore science fiction serie, maar een komedie (sitcom) die zich afspeelt op een ruimteschip. De korte afleveringen van iets meer dan 20 minuten zijn heerlijk om tussendoor te kijken – niet te diepgaand, maar gewoon gedachten op nul en kijken maar. Mijn mening over het tweede seizoen is eigenlijk precies hetzelfde als over seizoen 1: het is niet helemaal mijn humor en het plot is niet echt interessant, maar toch zorgen de futuristische decors en de toffe acteurs ervoor dat ik blijf kijken. De personages zijn allemaal behoorlijk karikatuur en stereotiep, waardoor je stiekem toch een beetje van deze gekkerds gaat houden.

Heb jij al eens naar Missie Aarde gekeken?

Missie-aarde-still2Titel: Missie aarde | Seizoen: 2 | Regisseur: Tim Kamps | Acteurs: Wart Kamps, Kim van Kooten, Alex Klaasen, Leo Alkemade, Lykele Muus, Fabian Jansen, Raymond Thiry | Jaar: 2015 – nu | Beoordeling: ★★★☆☆

Advertenties

6 gedachtes over “Ik keek het tweede seizoen van Missie Aarde

  1. Lalagè zegt:

    Ik kijk nooit series, maar van deze heb ik met volle teugen genoten. Deze flauwe humor ligt mij wel (terwijl ik de meeste cabaretiers die volle zalen trekken niet grappig vind…) Heel soms dacht ik wel: dit is totaal niet realistisch. Maar dat maakt niets uit. Het is gewoon grappig en leuk.

  2. daenelia zegt:

    Wat ik zo jammer vind is dat die zoveel lijkt op The Office. En dat het geen science fiction is., Het is gewoon The Office in het Nederlands in de ruimte. En … ik vind het dus niet grappig :(
    Maar ja. Ik ben ook grondig verpest door de enige sf-comedyserie die het wel gelukt is om echte scifi te zijn én grappig.
    Red Dwarf. Serieus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s