Hoe mijn bloglezers me helpen afstuderen

We zijn alweer halverwege mei, wat betekent dat de deadline voor mijn boekvinder challenge dichter en dichterbij komt. Gelukkig sta ik er niet alleen voor in mijn strijd met het afstuderen en krijg ik hulp vanuit vele onverwachte hoeken. Jullie, mijn bloglezers, hebben zeker een plaatsje in mijn dankwoord verdiend!

Even een korte recap: om af te studeren aan de REC.academy voor Digital Storytelling gaat iedere student een uitdaging aan. De mijne: een website ontwerpen waar mensen aan de hand van een korte vragenlijst een gepersonaliseerde boekentip krijgen, om op deze manier aan te tonen dat lezen niet suf is en prima gecombineerd kan worden met digitale communicatie. Iedere maandag houd ik je hier op Oog op de Toekomst op de hoogte van mijn vorderingen en het eindresultaat zal zeer binnenkort te bewonderen zijn op boekvinder.be.

Jullie zijn fantastisch!

Al meteen bij mijn eerste artikel ‘Ik ga de Boekvinder Challenge aan‘, waarin ik mijn afstudeerproject introduceerde, kreeg ik een enorme lading aan positieve reacties. Maar het bleef niet bij enkel mijn eerste artikel, alle artikelen in deze reeks werden positief ontvangen. Ik kreeg veel reacties en ook een groot aantal mensen die aanbood me te helpen bij het geven van boekentips.. Super lief! Daarnaast hielp de feedback die ik van velen kreeg me na te denken over de verdere vormgeving van mijn afstudeerproject.

Ook via twitter kreeg ik enorm veel support. Zo beantwoorden jullie met liefde mijn vragen en daarnaast werden enorm veel van mijn tweets over de Boekvinder Challenge geliked en gedeeld. Tot slot wist ook mijn YouTube kanaal de nodige bezoekers te trekken. Mijn stop motion videos werden allebei meer dan 100 keer bekeken, hoera!

tweet-1tweet-2

De kers op de taart

Twee mensen wisten het steunen van mijn afstudeerproject echter naar een compleet ander niveau te tillen. Deze fantastische dames dachten in hun vrije tijd aan mij en namen de moeite een mail te sturen met fantastische tips.

Allereerst kreeg ik van Liesbet (ook wel bekend onder de naam Zwartraafje) een mail naar aanleiding van mijn artikel over Online Boekentips. Deze toffe boekenblogger stuurde me een lijst me alle websites die zij gebruikt om nieuwe boeken te ontdekken op het wereldwijde web. Super bedankt voor deze inspiratie!

Naast het feit dat ze altijd zeer inhoudelijke comments geeft en me al behoorlijk veel nuttige reacties had gegeven, kreeg ik ook een mail van Daenelia met betrekking tot mijn Boekvinder Challenge. Opeens was haar nog een tip te binnen geschoten om het quiz gedeelte op mijn site te realiseren, namelijk de zogenoemde ‘choose your own adventure software’.  Echt super leuk om zo’n mail te krijgen en ik heb enorm veel gehad aan deze tip!

logo-transparant

Bij deze wil ik jullie allemaal bedanken voor het lezen van mijn artikelen, jullie enthousiaste reacties op al mijn social media kanalen, het meedenken over en het delen van mijn Boekvinder Challenge. Zonder jullie had ik de moed waarschijnlijk al lang op gegeven.. Jullie zijn fantastisch!

Enne: Nog heel even volhouden en dan kunnen jullie zeer binnenkort op mijn Boekvinder site terecht voor gepersonaliseerde boekentips ;) *sluikreclame*

Advertenties

11 gedachtes over “Hoe mijn bloglezers me helpen afstuderen

 1. Annabel Rianne zegt:

  Superfijn dat iedereen je zo heeft kunnen helpen in het realiseren van je project :)
  Ik blijf uiteraard lezen en reageren en ben heel benieuwd naar je komende resultaten! Wie weet geef je me nog wel veel meer goede boekentips via je nieuwe site naast die die ik via je blog al krijg… :)
  Liefs xxx

 2. zwartraafje zegt:

  Wat lief dat je me vermeld. Ik hoor het graag als we met iets kunnen helpen hoor. Eigenlijk is zo’n grote schoolopdracht wel wat te vergelijken met het lopen van een marathon. Dan kan zo’n supporter die je langs de kant staat aan te moedigen ook voor extra energie zorgen. Dus bij deze … ‘Komaan Marcia! Je bent goed bezig. Nog eventjes doorbijten!’ :)

 3. daenelia zegt:

  Yay! Ik ben blij dat je er wat aan hebt :) En dat uiteindelijk je bezoekers er iets aan hebben.
  Ik ben zelf net weer begonnen met een website omzetten van WP naar gewoon handgecodeerd en ik moet zeggen: dat is ook weer heel leuk om te doen :)

 4. BySilke zegt:

  Oooh, wat een lieve blogpost Marcia! Ik vond je challenge echt zo leuk om te volgen en ben al heel benieuwd om boekentips te weten te komen! Heel veel liefs & tot vanavond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s