De Creatures of the Night tag

Lisa was zo lief mij te taggen voor de Creatures of the Night Tag, een tag waarbij je bij diverse bovennatuurlijke wezens je favoriete boek of personage moet opnoemen. Aangezien ik vroeger een groot fan was van het paranormale genre, waren sommige keuzes nog behoorlijk moeilijk..


Vampier
Hoewel ik vroeger groot fan was van The Vampire Diaries en ook alle Twilight boeken heb verslonden, is mijn favoriete vampierboek absoluut The Vampire Stalker. Dit boek gaat over boekenfan Amy die verliefd is op het fictionele personage Alexander Banks. Wanneer Alexander opeens in real life blijkt te bestaan, moeten ze samen proberen de vampier Vigo te verslaan. Een origineel vampierverhaal met een hoog zwijmelgehalte, wat door het geeky hoofdpersonage ook een beetje doet denken aan Fangirl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Weerwolf
Eigenlijk heb ik helemaal niets met weerwolven, maar er is één boek over een weerwolf dat keer op keer mijn hart weet te stelen. Dolfje Weerwolfje – één van mijn favoriete kinderboeken – heeft nog altijd een speciaal plekje heeft in mijn boekenkast. Hoe schattig is dit verhaal over de zevenjarige Dolfje die op zijn verjaardag verandert in een wolfje? <3

FaeFae-1
Ik heb nauwelijks ervaring met dit
bovennatuurlijke schepsel, maar de boeken die ik hierover las vond ik persoonlijk geen succes  (Lament en Ballad). Wanneer ik zie dat er een Fae in een boek voorkomt, dan haak ik op voorhand af.. Mij spreekt dit schepsel gewoon niet aan, sorry!

Reboot-1Zombie
Woehoe ik houd van zombies! Onlangs las ik Reboot – die binnenkort trouwens in het Nederlands verschijnt – en dit verhaal is echt heel tof. Eindelijk lees je een keer vanuit het standpunt van een zombie, wat zorgt voor een heel originele invalshoek. Andere aanraders binnen het zombiegenre zijn The Forest of Hands and Teeth en The Girl With All The Gifts.

GeestOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik heb volgens mij niet heel veel boeken
over geesten gelezen, maar The Hollow serie staat nog altijd te pronken in mijn boekenkast. Eigenlijk meer vanwege de mooie covers – aangezien het verhaal niet fantastisch is – maar het waren de eerste boeken die in mijn gedachten schoten bij het thema geesten.

Heks/tovenaar
Mijn favoriete boeken over heksen en tovenaars zijn – hoe kan het ook anders – de Harry Potter boeken; wie is er niet mee opgegroeid? Mijn favoriete tovenaar aller tijden is Professor Sneep, met een welverdiende tweede plaats voor Draco natuurlijk. #teamslytherin

Halfgod(in)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het enige boek wat ik kan bedenken waar halfgoden in voorkomen is Percy Jackson. Ooit was ik groot fan van deze boeken, maar toen ik twee jaar geleden het eerste boek herlas, was ik toch een beetje teleurgesteld. Het boek voelde veel kinderlijker dan in mijn herinnering en ik ben niet verder gekomen met herlezen dan het eerste deel..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Demon
Eén van mijn favoriete series uit mijn paranormal romance fase (haha) is The Demon Trappers van Jana Oliver. In deze serie gaat de 17-jarige Riley als Demon Trapper aan de slag om zoveel mogelijk demonen te vangen. Een spannend verhaal vol actie, met een originele wereld en een vleugje romantiek.

Engel
Over (gevallen) engelen heb ik enorm veel boeken gelezen. Ooit was ik groot fan van Hush, Hush maar ook deze serie viel enorm tegen bij het herlezen. Daarom heb ik voor deze tag besloten te kiezen voor de Kissed by an Angel reeks van Elizabeth Chandler én de Halo boeken van Alexandra Adornetto. Twee series die ik nu waarschijnlijk niet langer zou aanraden, maar waar ik wel enorm goede herinneringen aan heb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlien
Ik houd van aliens, zolang het niet gaat om groene mannetjes haha.. Twee originele alien boeken zijn The 5th Wave en The Book Of Strange New Things. In The 5th Wave zijn de aliens gekomen om de aarde over te nemen, terwijl het in The Book of Strange New Things juist de mensheid op zoek naar een nieuwe planeet is.

Mens met superkrachtenDarkness-Rising
De Darkness Rising trilogie van Kelley Armstrong heb ik echt ontelbare keren opnieuw gelezen. Dit paranormale verhaal over Chloë, een meisje met bovennatuurlijke krachten, was echt favoriet. Deze trilogie is spannend, romantisch en het verhaal zit vol onverwachte plottwists. Ik heb nu meteen alweer zin om deze boeken op te pakken!

Ik tag
Ik ben ontzettend benieuwd naar de favoriete creatures of the night (en de bijbehorende boeken) van Maria, Annemieke en Annabel Rianne.

Over welke bovennatuurlijk wezen lees jij het liefst?

 

Advertenties

9 gedachtes over “De Creatures of the Night tag

 1. Annabel Rianne zegt:

  Superleuk dat je me getagd hebt! :D ik ga hem zeker invullen!
  Leuke keuzes heb je gemaakt :) Misschien nog een leuk zombieverhaal dat ik je kan aanraden: Dearly Beloved van Lia Habel. Des te eerder de nieuwe zombies wakker worden, des te beter ze nog weten wie ze zijn. In dat verhaal zijn er ‘goede’ zombies en slechte zombies… En uiteraard een liefdesverhaal met een Victoriaans tintje!
  Liefs xxx

 2. Annemieke zegt:

  Leuk om te lezen. The Vampire Stalker klinkt overigens best wel interessant. Ik was vroeger namelijk nogal een vampier gek tijdens de middelbare, maar ik kan weinig boeken vinden die mij echt happy maken als het om vampieren gaan.

 3. zwartraafje zegt:

  Ik was echt benieuwd naar jouw antwoorden op deze tag. Dat eerste boek zal ik toch echt is een keertje moeten lezen. The Hollow serie ziet er zelfs al prachtig uit wanneer je enkel hun ruggen ziet.

 4. Denise Michelle Pol zegt:

  Wat een ontzettend leuke tag!!! Jammer dat boeken met Fae je niet zo aanspreken want The Shadow Reader trilogy van Sandy Williams en A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas zijn bijvoorbeeld echt super goed dankzij het Fae element. Trouwens erg tof dat je Reboot noemt. Ik hoor daar bijna nooit iemand over, maar dat boek is echt fantastisch <3 Van The Demon Trappers serie had ik nog nooit gehoord, maar die klinkt wel erg cool dus die heb ik aan mijn to read list toegevoegd :)

 5. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Boeken over fae vind ik ook niet zo fantastisch (ik vond ze voordat ik The Iron King herlas wel oke), al is A Court of Thorns and Roses wel heel erg goed!
  Mijn favoriete bovennatuurlijke wezens zijn vampiers en mensen met superkrachten (Gone en Vrees Me, duh).
  En ik ga Reboot zeker lezen als die in het Nederlands is uitgekomen! (Ik heb het eerste hoofdstuk gelezen en het klinkt heel leuk!)
  O, en The Awakening klinkt ook heel erg leuk! (Al staat die al een tijdje op mijn nog-te-lezen-lijstje. :) )
  Al met al, een leuke tag om over te lezen. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s