Boekvinder Challenge: missie geslaagd

De afgelopen maanden heb ik jullie langs deze weg op de hoogte gehouden van mijn afstudeerproject, ook wel bekend als de Boekvinder Challenge. Mijn doel: mensen op basis van vier korte vragen een persoonlijke boekentip geven en laten zien dat boeken uitermate geschikt zijn voor het maken van digitale content.

Met de deadline van 28 mei in zicht heb ik last minute nog veel aan mijn afstudeerproject gewerkt, vandaar dat het vorige week wat stil was op mijn blog. Helaas had ik wat problemen bij het ontwikkelen van de quiz, waardoor ik uiteindelijk toch voor een tool moest kiezen in plaats van alles helemaal zelf te ontwerpen en te coderen.. Hopelijk kan ik hier in de toekomst nog een oplossing voor vinden!

Daarnaast besloot ik dat recensies een essentieel onderdeel zijn van sites over boeken, maar ik wilde het wel origineel aanpakken. Ik bedacht me dat je vaak een lange tekst moet lezen, voordat je weet wat iemands mening is over een boek. Mijn idee: een recensie die mijn mening in één oogopslag – oké vijf seconden – laat zien. Het werd een recensie in gif-vorm.

tinnen_soldaten
Zaterdag 28 mei was het dan eindelijk zo ver: ik presenteerde Boekvinder aan een jury van zeven man. In twintig minuten besprak ik mijn concept en toonde ik mijn gemaakte content. Ook vertelde ik over het proces, de artikelen die op Oog op de Toekomst zijn verschenen en de onvoorwaardelijke steun die ik van jullie allemaal heb gekregen. Zonder jullie had ik deze Boekvinder Challenge echt niet kunnen volbrengen. Iedereen ontzettend bedankt voor de lieve reacties, de steun en de goede ideeën. Het gaf me echt het gevoel dat er iemand op mijn project zat te wachten – zelfs op momenten waarop ik het zelf niet meer zag zitten!

Mijn presentatie was een mooi slot van de opleiding Digital Storytelling aan de REC.academy. De jury was enorm enthousiast. Ze waren er ten volste van overtuigd dat Boekvinder een prima start is voor een eigen bedrijf. Hoewel ik zelf niet zeker weet of ik wel als zelfstandige zou willen werken, hoop ik met dit project zeker een visitekaartje af te kunnen geven bij toekomstige werkgevers. Ik denk dat dit project laat zien dat ik niet alleen een creatief concept kan bedenken, maar ook kan uitwerken met behulp van tekst, video, fotografie, infographics, etc.

 Nichon-Boek  05 - Martin-Boek

De laatste regels van mijn avontuur aan de REC.academy zijn geschreven, maar het verhaal van Boekvinder gaat verder. Misschien koppel ik in de toekomst zelfs een blog aan deze site, zodat ik ook ergens mijn liefde voor literatuur en (vertaalde) romans met de wereld kan delen. Maar blog of geen blog, ik blijf op boekvinder.be experimenteren met digitale content over boeken. Mijn missie is nog altijd om mensen op digitale wijze te inspireren om meer te gaan lezen!

Al ga ik eerst een andere challenge aan: de zoektocht naar een nieuwe job! Tips zijn natuurlijk van harte welkom :)

Marcia
Zou jij het leuk vinden als ik op Boekvinder.be ook ga bloggen?

Advertenties

19 gedachtes over “Boekvinder Challenge: missie geslaagd

 1. BySilke zegt:

  Ik ben zo zo trots op je Marcia, weet je dat :D Blog maar op allebei zou ik zo zeggen! Ben superbenieuwd om de pareltjes te lezen die boekvinder me aanraadde. Lieeefs!

 2. Story addict zegt:

  Ik vind echt alles aan deze posts geweldig :D het concept, de opleiding waarover je spreekt, de gifjes… Alles! :D keep up the good work! Wat mij betreft zien we idd meer van je creatieve werk, op welke site dan ook. Ga zo door, en ik weet zeker dat je binnen no-time een topjob hebt :)

 3. Pieter Blomme zegt:

  Wat ik mij afvraag… is er een maximale lengte voor die gifs? Ik zou er niet om geven om die uitgebreid te zien naar 10 seconden of iets meer. bvb nog met een mooie quote? Of iets meer info over het plot? Is een super idee!

  • Marcia zegt:

   Hmm.. ik zal er eens mee experimenteren! Misschien inderdaad nog een quote toevoegen; al wil ik niet dat het te veel leeswerk gaat worden.. bedankt voor de tips!

 4. readinge zegt:

  Gefeliciteeerd met je afstuderen! Echt een heel origineel project heb je gedaan. Super leuk! En die gifjes die je gaat maken van boeken is ook erg origineel :-) Veel succes nog verder!

 5. mariaharut zegt:

  OMG gefeliciteerd dat je geslaagd en afgestuurd bent! Het ziet er allemaal zo gaaf uit! En dan die gifjes, so pretty! Het zou inderdaad erg leuk zijn om ook nog eens af en toe wat te bloggen op je boekvinder site. Veel succes en natuurlijk plezier :D

 6. Annemieke zegt:

  Wat fijn dat de presentatie goed ging. Het zou inderdaad leuk zijn als je verder gaat met boekvinder en er nog meer aan koppelt op een manier dat bij jou past. :)

  Succes met het zoeken naar een job. Maar ik weet dat dat wel goed komt bij jou. ;)

 7. daenelia zegt:

  Gefeliciteerd :) Mooie afsluiting van al je harde werken.
  Ik zou niet gaan bloggen op Boekvinder. Maar … je kunt natuurlijk wel vanuit Boekvinder linken naar recensies hier? Of vind je dat te besmettelijk (omdat je het ook voor sollicitaties gaat gebruiken en je niet direct de link met je persoonlijke blog wilt leggen?).

  • Marcia zegt:

   Het zijn video’s gemaakt in After Effects en vervolgens opgeslagen als gif :) Achtergrond is een foto die ik heb gemaakt en bewerkt en de foto van het boek maakte ik ook zelf.

 8. zwartraafje zegt:

  Woohoo! Zo leuk dat je harde werk beloond werd met een enthousiaste jury. Die gifjes vind ik trouwens een erg leuk idee. Al zouden ze van mij ook wel wat langer mogen zijn. Ik duim alvast mee voor je zoektocht na de ideale job.

 9. Annabel Rianne zegt:

  Wat fijn dat het allemaal gelukt is! Je had natuurlijk ook een supergoed idee en je hebt superhard gewerkt om het allemaal werkend te krijgen, dus het kon ook niet anders dan dat ze enthousiast zouden zijn :)
  Heel veel succes met het zoeken van een baan! Zal heus goedkomen :)
  Liefs xxx

 10. Bianca Ronday zegt:

  Wat een super mooi compliment dat de jury het ziet als de start van een eigen bedrijf. Dat kan je vol trots in je zak steken, gefeliciteerd. 👍🏻 op naar een mooie toekomst bij een werkgever en wie weer in de toekomst toch zelfstandig, je weet maar nooit. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s