Deze boeken las ik in mei

De maand mei begon met een vliegende start. Na 12 dagen had ik al zes boeken gelezen. Halverwege mei kwam dan plots het besef dat de deadline van mijn afstuderen wel heel dichtbij kwam en na het uitlezen van In the age of love and chocolate op 17 mei, raakte ik dan ook tot en met 30 mei geen boek meer aan.. 

Because-It-Is-My-Blood-3
Ik begon de maand met het lezen van Because It Is My Blood, een dystopisch verhaal dat zich afspeelt in de criminele onderwereld van New York – het vervolg op het ietwat teleurstellende All These Things I’ve Done. Gelukkig bevatte Because It Is My Blood veel meer actie dan haar voorganger. Bovendien vind ik het tof dat ons hoofdpersonage Anya veel persoonlijke groei doormaakt; ze leert zichzelf en de wereld om zich heen steeds beter kennen. Het veelbelovende einde maakt me bovendien enorm nieuwsgierig naar het laatste boek in deze serie.

The-Crown-2Meteen toen The Crown, het lang verwachte laatste deel van The Selection serie, uitkwam kocht ik dit boek als ebook. Ik wilde zo graag weten met welke man prinses Eadlyn zou eindigen. The Crown heeft me, zoals alle eerdere boeken in deze reeks, enorm van mijn werk gehouden. Ik kon niet stoppen met lezen en heb tranen met tuiten gehuild. Wat een heerlijk verhaal!

Tinnen-Soldaten-1Van VBK Uitgevers België ontving ik een recensie-exemplaar van Tinnen Soldaten. Dit boek vertelt een wervelend verhaal over Amerikaanse robotsoldaten die wereldwijd strijden tegen anarchie. Niet iedereen is echter gediend van deze westerse bemoeienis en wanneer er een terroristische aanslag plaatsvindt moeten zelfs de robots vechten voor hun leven.. Spannend, realistisch en beangstigend!


Rebel in de Woestijn
was duidelijk geen boek voor mij. Het verhaal zit goed in elkaar, maar ik kon de wereld met al haar bijzondere wezens maar moeilijk voor me zien. Ik moest mezelf echt dwingen dit boek uit te lezen, want het boek en de personages pakten me maar niet.


Voor mijn persoonlijke herlees uitdaging las ik deze maand The 5th Wave en The Infinite Sea opnieuw, in opmars naar het verschijnen van The Last Star. Opnieuw genoot ik enorm van The 5th Wave – het eerste deel in deze badass alien reeks van Rick Yancey en The Infinite Sea wist me aangenaam te verrassen. Helaas is mijn pre-order van The Last Star nog altijd niet binnengekomen, dus ik wacht nog met smart op de ontknoping..


Na het lezen van Because it is my Blood aan het begin van de maandbesloot ik de reeks over Anya Balanchine nog een kansje te geven en het laatste deel in de Birthright serie als ebook te kopen. Helaas was In the age of love and chocolate opnieuw een tegenvaller. Het verhaal ontbrak actie en had voor mij persoonlijk veel te veel aandacht voor romantiek. Nee, op de één of andere manier wist alleen het tweede boek in deze reeks mij te overtuigen.

Welke boeken las jij in mei?

Advertenties

14 gedachtes over “Deze boeken las ik in mei

 1. Annabel Rianne zegt:

  Leuke lijst! Ik las deze maand het laatste deel in de Mara Dyer trilogie uit, en las City of Fallen Angels, The Next Together en The Infinite Sea. En nu ben ik bezig in The Unexpected Everything! Goede leesmaand voor mij weer :)
  Ik ben ook zo benieuwd naar The Last Star! Heb hem ook nog niet… Ze verkopen tot nu toe alleen mega formaten die niet bij deel 1 en 2 passen, en ze zijn ook nog eens duur… Dus ik wacht nog eventjes!
  Liefs xxx

 2. Chantal zegt:

  zes boeken in twaalf dagen is inderdaad best veel! Ik zou willen dat mij dat lukte ;) Ik las deze maand De ijsmakers, Finding It, Italiaanse toestanden, Redenen om te blijven leven en De oogst is voorbij. Daarnaast las ik nog een aantal boeken voor mijn studie :)

 3. mariaharut zegt:

  Allemaal leuke boeken! Deze maand heb ik ook The Crown gelezen en ik vond het gewoon GEWELDIG! Verder heb ik maar 4 boeken intotaal gelezen want de bibliotheek bij mijn huis was gesloten wegens verbouwing dus ik kon geen nieuwe boeken halen :(

 4. Annemieke zegt:

  Vervelend dat The Last Star nog steeds niet binnen is. Hopelijk komt hij snel, zeker nu je de presentatie hebt gehad. ;) Dan verdien je dat boek toch wel binnen te krijgen om gelijk te verslinden. ;) En zes boeken in een halve maand is wel een erg mooi aantal. :)

 5. zwartraafje zegt:

  Ik blijf jouw foto’s zo mooi vinden. Ooit ga ik The Crown zelf ook lezen hoor – eerst nog even bij het begin starten. ;) Uiteindelijk las ik 11 boeken in mei. Een aantal romantische verhalen, maar gelukkig ook nog wat afwisseling met een YA, een fantasyboek, paranormal romance en een gewone roman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s