Mijn bibliotheek buit

Afgelopen week was het weer tijd voor een bezoekje aan de bibliotheek. Vanwege de harde regen koos ik voor het filiaal het dichtste bij mijn huis; de bibliotheek in Ledeberg. En wat bleek: hier hadden ze enorm veel science fiction boeken in het aanbod. Ik kwam met een grote stapel thuis!

Ik koos uiteindelijk twee boeken van de volwassenenafdeling en twee van de jeugdafdeling. Stiekem had ik mijn oog op nog meer titels laten vallen, maar dat werd een beetje onrealistisch – aangezien ik ook nog een stapeltje recensie-exemplaren heb liggen én iedere maand een aantal boeken uit eigen kast probeer te herlezen..


Overstroomd van Eva Moraal speelt zich af in de tijd na de Grote Overstromingen, wanneer het land verdeeld is in veilige, droge gebieden en terreinen die gevaar lopen als het water weer stijgt. Ook de bevolking leeft strikt gescheiden: de Drogen vormen de rijke elite, de Natten het werkvolk dat een hard bestaan leidt om te overleven. Deze dystopische roman van eigen bodem staat al enorm lang op mijn lijstje om te lezen, dus ik maakte letterlijk een sprongetje van geluk toen ik hem in de rekken van de bibliotheek zag staan.

Ik heb al een aantal keer met dit boek in mijn handen gestaan in de boekwinkel, zowel in de Engelstalige variant als in de vertaalde versie, maar iedere keer twijfelde ik teveel. Nu ik Solar in de bibliotheek zag staan, besloot ik dit boek gewoon het voordeel van de twijfel te geven. In dit boek ontdekt fysicus en nobelprijswinnaar Michael Beard een wondermiddel tegen de opwarming van de aarde. Hij ligt echter zo vaak onder vuur in de media vanwege zijn controversiële uitspraken over vrouwen, dat er weinig mensen bereid zijn te luisteren naar zijn ideeën over klimaatverandering.

The Expanse is een een televisieserie die afgelopen december in première ging op de Amerikaanse zender SyFy. Deze thriller speelt zich tweehonderd jaar in de toekomst af en gaat over ‘het grootste complot in de geschiedenis van de mensheid’. Ik ben enorm benieuwd naar deze serie, maar besloot om eerst het boek van James Corey te lezen – waar het eerste seizoen van de serie op gebaseerd is. Het is een hele pil (557 pagina’s), maar ik ga mijn best doen.

Sinds Vuurpreek in 2015 verscheen, staat dit boek op mijn verlanglijstje. In de wereld van de Fire Sermon serie wordt iedereen geboren als tweeling en daarna opgesplitst in een Alpha en een Omega. De Alfa’s vormen de elite, terwijl de Omega’s in afzondering leven. Ik kan niet wachten om me verder in deze bijzondere wereld te verdiepen!

Ga jij ook zo graag naar de bibliotheek?

Advertenties

13 gedachtes over “Mijn bibliotheek buit

 1. Isabelle zegt:

  Zo’n heerlijk gevoel als je boeken van je tbr in de bieb tegenkomt! Ik heb pas geleden ook Overstroomd van de bieb geleend, vond het een erg leuk boek. Ben benieuwd wat je er van vind.
  Ik was al wel aan de tv-serie The Expanse begonnen, wist niet dat het op een boekenreeks was gebaseerd haha. Moet ik ook maar even achteraan!
  En de andere twee boeken klinken ook erg interessant, veel leesplezier!

 2. Céline zegt:

  Ik ga nog redelijk vaak naar de bibliotheek, vooral omdat hij in mijn straat te vinden is ;) Daarnaast is er nog een bibliotheek in het Centrum van de stad en die heeft ook altijd de nieuwste boeken dus dat is echt mooi meegenomen!

 3. Annabel Rianne zegt:

  Wat leuk dat je bibliotheek zo’n uitgebreide collectie heeft! Hier zijn de bibliotheken een beetje aan het uitsterven, er is er nog maar een en zijn collectie is niet zo groot helaas :(
  Veel plezier met lezen! :)
  Liefs xxx

 4. runawayisabella zegt:

  Ik ben vrij snel geneigd om ‘mwah’ en ‘neh’ te denken bij dystopische boeken van eigen bodem, maar Overstroomd was nog best leuk om te lezen! En Solar heb ik ook al een aantal keer gezien bij de bibliotheek, maar ik weet niet zo goed of ik daar aan ga beginnen. Voor mijn studie moest ik een ander boek van Ian McEwan lezen en daar was ik echt totaal niet van onder de indruk :P

  • Marcia zegt:

   Haha oei dat voorspelt niet veel goeds.. maar het voordeel van een bibliotheekboek: als het niet bevalt breng ik hem gewoon terug zonder uit te lezen ;)

 5. Henriet zegt:

  Ik heb een tijdje terug Vuurpreek gelezen, ik kon er in het begin maar moeilijk inkomen, maar naarmate ik verder las vond ik het wel steeds leuker worden. Naar mijn mening komt er in het tweede deel (wat ik nog niet heb gelezen) pas echt een leuk verhaal, en is het eerste boek een soort van voorbereiding kennismaking erop. Ik ben erg benieuwd wat jij ervan gaat vinden!

 6. Nancy zegt:

  De bibliotheek bezoeken is zalig!
  Ook al werk ik er in eentje en kom ik er dus alle dagen, toch ben ik ook nog lid van andere bibliotheken omdat deze toch weer een andere boekencollectie hebben.
  Expanse staat ook nog op mijn to-read-lijst. Ik wist helemaal niet dat er een tv-serie van was! Hopelijk kan ik de boeken lezen vooraleer ik die afleveringen onder ogen krijg ;-)

  De Vuurpreek heb ik al gelezen. Ik vond hem er niet uitspringen, maar dat betekent niet dat ik deel 2 geen kans geef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s