Simon Vs. Booktag

Kiki heeft mij getagd voor de Simon Vs. booktag, een tag gemaakt door Eline. Hoewel ik Simon Vs. de verwachtingen van de rest van de wereld niet gelezen heb – sorry! – lijkt het me wel heel leuk om deze tag in te vullen. Dus bij deze!

Illuminae-5Simon: A book that made you physically smile whilst reading it
Tijdens het lezen van Illuminae moest ik meerdere keren hardop lachen. Dit spannende verhaal dat zich afspeelt aan boord van een ruimteschip is met enorm veel humor geschreven.

Delirium-2Blue: A book with really beautiful writing/prose
Ik ben echt fan van de schrijfstijl van Lauren Oliver in Delirium. Niet alleen begint elk hoofdstuk met een kort gedichtje of quote uit de regels van de regering, ook het ‘echte’ verhaal is mooi en beeldend geschreven.

Acid-1
Leah: A book that is not very popular, but that you loveanyway
Ik vind dat Acid veel meer aandacht verdiend. Deze spannende stand alone over een meisje dat opgesloten zit in de gevangenis is echt een aanrader.


Abby: A book that is so cool you wish you’d written it yourself
Voor vaste lezers van mijn blog is het waarschijnlijk geen geheim dat ik groot fan ben van The 5th Wave. Vooral de originele invalshoek van een verhaal over aliens – wat op zo veel clichématige manieren geschreven kon zijn – maakt dat ik dit boek zelf graag geschreven had.

Martin: Your favourite villain, book or non-book
Ik denk dat ik voor Bellatrix van de Harry Potter films ga. In de boeken vind ik haar gewoon een regelrechte bitch, maar in de films vind ik haar stiekem heel erg leuk en grappig (en geweldig geacteerd door Helena Bonham Carter).

The-100-5
Cal: A book that sat on your shelf for a very long time before you read it and loved it
Het heeft bijna een jaar geduurd, voordat ik me aan The 100 durfde te wagen. Aangezien ik het eerste seizoen van de tv-serie al gezien had, was ik bang dat het boek hier veel op zou lijken of juist niet en dat het me zou tegenvallen. Gelukkig was niets minder waar en wist ook het boek mij enorm te vermaken!

05 - Martin-BoekTaylor : The most perfect book in history of perfect books where you’ve almost reached the point of being slightly annoyed whenever you see the title because by being there it is already bragging about its goodness, and the worst part is that you know they’re right because the book is amazing. (Long story short, favourite book ever)
Naast mijn all time favourite Veronika besluit te sterven, ben ik ook een enorme fan van de boeken van Harry Mulisch. De Ontdekking van de Hemel is zo’n mooi en perfect verhaal <3 echt een aanrader als je deze nog niet gelezen hebt!

Spier Family: Who is your favourite chipmunk?
Ik ken geen chipmunks. Sorry!

Halloween: Would you rather dress up as a dementor or as a thrashcan?
Ik zou me als echte Potterhead het liefst verkleden als een dementor.

Oreo’s: What is your favourite kind of Oreo, and your favourite Oreo product?
Oreo Cheesecake!

Delirium-3
Gender Bender Day: Imagine you could change the gender of any character in any book, who would you change and why? (For example, make Augustus Waters a girl so that TFIOS would’ve been a lesbian lovestory, make Katniss Everdeen a guy so that she couldn’t have volunteered for Prim, etc)
Voor de tweede keer in deze tag ga ik kiezen voor Delirium van Lauren Oliver. Dit verhaal draait om de liefde – of eigenlijk een wereld waarin liefde verboden is – en het lijkt me heel leuk om dit te lezen vanuit het perspectief van een man. Ik ben benieuwd naar een mannelijke Lena!

All-These-Things-I've-Done-2
Vast houses with tiny windows : A book that was way different from what you expected it to be 
All These Things I’ve Done een boek dat aangekondigd wordt als The Godfather meets The Hunger Games. Ik verwachte dus een spannend dystopisch verhaal, dat zich afspeelde in het criminele milieu. Maar wat kreeg ik? Een romantisch zwijmelverhaal over een onmogelijke liefde (blegh..).

Finding a shore worth swimming to: Favourite fictional character of all time, book or non-book
Mijn favoriete personage aller tijden is professor Sneep uit de Harry Potter boeken. Ik denk dat dit geen uitleg nodig heeft? ;)

Ik ga niemand taggen deze keer, want ik heb geen idee wie deze tag al ingevuld heeft en wie überhaupt het boek gelezen heeft.

Van welk boek zou jij het hoofdpersonage graag in een ander geslacht zien?

Advertenties

8 gedachtes over “Simon Vs. Booktag

  1. zwartraafje zegt:

    Helena Bonham-Carter is echt perfect gecast voor de rol van Bellatrix. Ik denk dat ik trouwens zelf voor Oreo Creamcheese frosting zou kiezen. Gewoon de frosting hé, ik heb geen cakeje nodig om het op te spuiten. Jammer dat het niet echt gaat helpen met afvallen dus het zal bij dromen blijven. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s