Because it is my blood: criminaliteit à la The Godfather

Na het lezen van All these things I´ve done twijfelde ik of ik me opnieuw wilde laten onderdompelen in het criminele milieu waar Anya Balanchine het middelpunt van is. Een wereld waar chocolade verboden is klinkt misschien interessant, maar door de overdreven focus op romantiek wist het eerste boek me niet te overtuigen. Aangezien ik Because it is my Blood al in de kast had staan, besloot ik dit vervolg toch maar een kans te geven en dat pakte zeer goed uit.

Let op: Because it is my Blood is het vervolg op All These Things I´ve Done. Als je dit boek nog niet gelezen hebt, kan onderstaande review spoilers bevatten.

Because-It-Is-My-Blood-2Wanneer Anya uit de gevangenis wordt vrijgelaten, hoopt ze dat haar leven weer normaal zal worden. Maar het leven buiten de gevangenis blijkt gevaarlijker dan gedacht; haar criminele familie zint op wraak. Anya kan niet anders dan voor haar eigen veiligheid het land verlaten. Ze vindt onderdak op een cacao plantage in Mexico, waar ze alles leert over het verbouwen en het verhandelen van chocolade – iets wat in New York verboden is. Terwijl Anya zich verschuild ontdekt ze echter dat haar familie het doelwit is van gewelddadige acties. Meer dan ooit moet Anya, als hoofd van de familie, haar broer en zus beschermen..

In het New York van het jaar 2083, zoals geschetst in de Birthright trilogie, zijn koffie en chocolade verboden, is papier moeilijk te vinden en wordt het water zorgvuldig in kleine ratio’s over de bevolking verdeeld. New York is een stad vol criminaliteit en armoede. ons hoofdpersonage Anya bevindt zich midden in deze criminele scene, als dochter van de meest beruchte man in de New Yorkse onderwereld.

Because-It-Is-My-Blood-4Because it is my Blood gaat verder waar All These Things I’ve Done gestopt is. Gelukkig heeft dit vervolg veel meer actie dan haar voorganger, waar de nadruk mijns inziens veel te veel op romantiek lag. Eindelijk is het niet langer een liefdesverhaal tussen twee jongeren uit verschillende milieus – nee, in Because it is my Blood krijgen we dat vleugje van de The Godfather wat ons al in het eerste boek beloofd werd.

Het hoofdpersonage Anya Balanchine maakt veel persoonlijke groei door in Because it is my Blood. Niet alleen toont ze eindelijk interesse voor de business van haar overleden vader door zich te later opleiden op de cacao plantages in Mexico, ook neemt ze de verantwoordelijkheid voor haar broer en zusje meer dan ooit op zich. Anya krijgt steeds meer grip op de wereld, maar net als ze denkt alles te begrijpen, vindt er op nieuw een aanslag op haar leven plaats..

Ik heb genoten van de sarcastische schrijfstijl waarmee Gabrielle Zevin het personage Anya Balanchine tot leven brengt. Bovendien was romantiek niet langer de hoofdfocus van het verhaal, wat Because it is my Blood voor mij persoonlijk veel beter maakte dan haar voorganger. Hoewel ik na boek één eigenlijk niet verder wilde lezen in deze trilogie, ben ik blij dat ik dit dan toch gedaan heb. Het veelbelovende einde van Because it is my Blood maakt me enorm nieuwsgierig naar het laatste boek in deze serie!

Because-It-Is-My-Blood-3Titel: Because It Is My Blood | Auteur: Gabrielle Zevin | Serie: Birthright #2 | Uitgeverij: MacMillan | Jaar van verschijnen: 2012 | Beoordeling: ★★★★

Advertenties

3 gedachtes over “Because it is my blood: criminaliteit à la The Godfather

  1. zwartraafje zegt:

    Gelukkig zijn er af en toe uitzonderingen waarbij het tweede boek beter is dan zijn voorganger in plaats van een uitgerekte reclamespot die de tijd tussen begin en ontknoping moet opvullen. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s