De zoektocht naar een nieuwe job

Sinds het afronden van mijn opleiding in Digital Storytelling – met mijn boekvinder challenge als eindproject – is de zoektocht naar een nieuwe baan geopend. Toegegeven, de eerste weken van juni was ik nogal druk met mijn eigen verjaardag, de verjaardag van mijn vriend en de bruiloft van mijn grote broer – en alle bijbehorende familiebezoeken. Vanaf vandaag ga ik echter hard op zoek naar een nieuwe uitdaging!

Marcia

Het lijkt me fantastisch om mijn studies in Audiovisuele Communicatie, Communicatiewetenschappen en Digital Storytelling te combineren met mijn passie voor boeken. Thema’s als mediawijsheid, digitale communicatie en leespromotie hebben mijn interesse.

Ik zoek een uitdagende job waarbij ik niet alleen creatieve concepten mag uitdenken, maar ook zelf content mag maken. Een job met een uiteenlopend takenpakket is mij op het lijf geschreven: ik bedenk graag communicatiestrategieën, maar vind het ook heerlijk om deze uit te voeren in woord en (bewegend) beeld. Elke dag precies hetzelfde doen lijkt me niets voor mij.

Helaas ligt een droomjob als deze niet bepaald voor het oprapen en het feit dat er op mijn CV voornamelijk werkervaring binnen de film- en televisiesector staat, helpt misschien ook niet heel erg mee. Toch geef ik de moed niet op: uiteindelijk zal er vast wel een bedrijf zijn dat mij een kans wil geven. En hopelijk kan ik mijn (toekomstige) werkgever op een creatieve manier overtuigen van mijn kunde! Want solliciteren met een sollicitatiebrief is zó 2015 :P

Duim jij met me mee?

Tips voor omgeving Gent / Antwerpen / Brussel / Leuven / Brugge zijn natuurlijk altijd welkom ^^

Advertenties

17 gedachtes over “De zoektocht naar een nieuwe job

 1. ursulavisser zegt:

  Dat klinkt als een feestje als je dat iedere dag mag doen. Ik hoop dat je die baan kunt vinden en ook krijgt. Het is geweldig om te doen waar je goed in bent.

  Ik kan mijn ontzettend leuke baan als administratief medewerker bij Nederlands grootste waterbedrijf redelijk goed combineren met schrijven. Van beide krijg ik energie.

  Zet je sollicitatie gewoon online :-) Ik wens je veel succes!

 2. Mijn Brein is een Boekenkast zegt:

  Wat ik een goede tip vind om bedrijven in je buurt te vinden die je niet meteen via Google kan opsporen, is in LinkedIn wat mensen met gelijkaardige studies zoeken/mensen die je droomjob al op hun profiel hebben staan en dan kijken naar al hun vorige werkgevers etc. Zo kan je een uitgebreid lijstje maken waar ook kleinere bedrijfjes in staan, niet alleen de grote spelers :-)

  Geen idee of dat voor jou een nuttige tip is, maar voor mij was het wel een eye-opener die totaaaal andere en meer results geeft als vaagweg Googlen (wat ik veel te lang gewoon verkeerd gedaan heb dus :D).

  Succes alvast! Veel spontaan solliciteren en idd: de coolste bedrijven zijn die wat jonge mensen kansen bieden!

 3. セレネ zegt:

  Ik ken helaas geen bedrijven in die buurt, maar gewoon veel open sollicitaties sturen :) Dat heeft bij mij gewerkt. En een tip die ik van recruiters heb gekregen was om juist geen foto op je cv te zetten. Werkgevers moeten afgaan op wat je kan en niet op hoe je eruit ziet. En pas je cv voor elk bedrijf een beetje aan, ik zette bijvoorbeeld mijn gepubliceerde boeken wel op de ene maar niet op de andere cv (afhankelijk van het soort bedrijf en de functie).

 4. Story addict zegt:

  Leuk dat je ons zo op de hoogte houdt hier :) Ik zou je iig al aannemen door het lezen van deze post alleen al: Als je lekker enthousiast bent, dan maakt een beetje meer of minder ervaring niet uit. Dus: go for it! :D

 5. hetboekenik zegt:

  Ik hoop dat je een job vindt die met je veel plezier kan uitvoeren. Daarnaast wil ik je ook nog eens bedanken voor het boek die ik won. Ondertussen kon ik deze alvast ophalen in het postpunt :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s