The Sims Book Tag

Rowan heeft mij getagd voor The Sims Book Tag – een tag die ik als liefhebber van dit spel maar al te graag invul. Ondertussen is het alweer jaren geleden dat ik nog The Sims speelde, maar met het regenachtige weer van vandaag krijg ik helemaal zin om dit opnieuw te doen.

the-sims-booktag

The original Sims: the best author debut
Ik vind Across the Universe een enorm goed debuut, omdat het verhaal erg origineel is. Tel de mooie schrijfstijl en de toffe personages hierbij op en je hebt een absolute topper.

The grim reaper: the saddest character death
Ik ben zo iemand die bij de meeste boeken wel een traantje laat als er een personage overlijdt – zelfs als ik dit personage helemaal niet leuk vond. Het overlijden van Sneep vond ik echter het ergste ooit, vandaar dat ik altijd fanfiction lees waarin hij het op de één of andere manier toch heeft overleefd.

Sims getting stuck: a character that just got in the way
Ik ben het helemaal eens met Rowan: Aspen uit De Selectie zat mij behoorlijk op mijn zenuwen. Hij staat letterlijk en figuurlijk in de weg en ik vind hem irritant..

Simlish: a book with amazing writing
The Book of Strange New Things heeft mijn hart veroverd. Dit volwassen science fiction boek gaat over een dominee die wordt uitgezonden naar een nieuwe planeet om de lokale bevolking – oftewel de aliens – te bekeren tot het christendom. Niet alleen het verhaal is wondermooi, hetzelfde geldt voor de schrijfstijl.

Expansion packs: a series where the books kept on getting better
Het eerste deel van The 100 was al enorm goed, maar haar vervolg Day 21 was nog eens vele malen beter!

The-Glimpse-2
Sims romance: the worst case of insta love
Ana in The Glimpse wordt wel heel gemakkelijk verliefd. Ondanks de fantastische world building van dit tweeluik – over een wereld waarin een DNA-test moet uitwijzen of je kans hebt om een psychische stoornis te ontwikkelen – heb ik me toch een beetje geërgerd aan deze insta love.

Cheats: a book that was entirely unrealistic
Wat ik aan veel Young Adult boeken onrealistisch vind, is de manier waarop tieners de macht grijpen. Vaak komen er in een complete rebellie slechts een handjevol volwassenen aan bod. In The Pledge serie gaat het wel heel erg ver, als een tienermeisje tot hoofd van het leger wordt benoemd..

Needs fulfillment: a character who made all the wrong decisions
Ik heb echt een hekel aan Tris uit Divergent, voornamelijk omdat ze altijd de verkeerde beslissingen maakt. Hoe ze geheim na geheim verzwijgt tegenover Four en hoe naïef ze is. Laat ik het zo formuleren: het einde van deze reeks was voor mij totaal geen verrassing.

Error code 12: a series that started off great but went downhill from there
The Maze Runner vond ik echt een fantastisch boek, maar de rest van de serie viel me enorm tegen. Op de één of andere manier lukte het me niet om me opnieuw in het verhaal te verliezen.

The Sims vortex: a book/series that completely engrossed you
De Gone serie had me helemaal in haar ban. Ik heb deze serie aan één stuk door gelezen en ook in het dagelijks leven kon ik aan niets anders denken.

Who do you tag?
Ik tag Lisa en Myrthe!

Ben jij ook zo’n fan van The Sims?

Advertenties

12 gedachtes over “The Sims Book Tag

 1. Annabel Rianne zegt:

  Wat een leuke tag! Ik speelde vroeger ook graag the Sims en denk er de laatste tijd weer regelmatig aan. In mijn vakantie ga ik het weer spelen! :)
  Leuke vragen zijn het ook! Ik heb ook echt een hekel gekregen aan Tris. Zo erg dat ik de Divergent boeken niet eens in mijn boekenkast wil hebben….
  Liefs xxx

 2. Céline zegt:

  Ik speel steeds de sims via de app, niet op de computer :) Bah, Aspen.. Geef ik je gelijk in :p Tris stoorde mij eigenlijk niet echt.. Maarja het is wel erg lang geleden dat ik de boeken las.. & ik had de spoiler voordien gehoord dus uiteindelijk was ik ook niet verrast. Vraag mij wel af hoe ik gereageerd ging hebben moest ik de spoiler nooit geweten hebben

  • Marcia zegt:

   Ik had mezelf per ongeluk gespoilerd door te lang naar de inhoudsopgave te kijken :P maar ik denk eigenlijk niet dat ik zonder spoiler anders gereageerd had op het einde..

 3. zwartraafje zegt:

  Pssst … ik heb nog nooit The Sims gespeeld. Maar ik herkende wel iemand die zich in Sims-cosplay had verkleed vermits die persoon met zo’n groene diamond boven zijn hoofd rondliep. ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s