Book Haul Juni

Voor het eerst sinds lange tijd op Oog op de Toekomst weer een book haul van de maand. De afgelopen maanden heb ik me goed ingehouden en nauwelijks boeken gekocht, dus meestal was het simpelweg niet de moeite waard. In juni werd ik echter overspoeld met recensie-exemplaren, waarvan ik de meeste nog niet eens heb kunnen lezen wegens een overvolle maand met verjaardagen en andere familiaire verplichtingen. Vandaag een overzicht van de boeken die ik aan mijn boekenkast toevoegde.


In totaal mocht ik in juni 9 boeken aan mijn kast toevoegen – en dan tel ik nog niet eens de ebooks mee die ik heb gekregen en gekocht. Deze keer zijn het echt voornamelijk recensie-exemplaren, al zit er ook een verjaardagscadeau en een cadeautje aan mezelf bij ;)

Gisteren ontving ik Rood van VBK België, de Nederlandse vertaling van Red Rising. Sinds het verschijnen van dit boek in januari 2014, staat het science fiction verhaal over het leven op mars op mijn TBR. Toch ben ik nog altijd niet aan dit boek toegekomen – hoog tijd dus om de Nederlandse vertaling te lezen!

Via L&M Books mocht ik Eenzaam en extreem ver weg van Kate Ling ontvangen. Ook dit verhaal speelt zich af in de ruimte, aan boord van een ruimteschip. De bemanning is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Ik heb al heel wat wisselende recensies over dit boek gelezen, dus ik ben benieuwd!


Ook Staalhart ontving ik van L&M Books, omdat Audrey zo lief was om mijn naam door te geven. Thanks Audrey! Ook dit boek stond in de Engelse variant – Steelheart – al een behoorlijke tijd op mijn TBR. Het is een kruising tussen science fiction en fantasy; een combinatie die ik graag eens uitprobeer.


Van Scelta Publishing ontving ik De Geest, het vervolg op Het Eiland van S.J. Paul. Hoewel ik Het Eiland eigenlijk meer een jeugdboek vond, dan een Young Adult verhaal, was ik enorm geraakt door de originaliteit en de eigenheid van het verhaal. En die cliff hanger aan het einde?! Ik ben heel erg benieuwd hoe het verhaal van Stef verder zal gaan in De Geest.


Duizend stukjes van jou en Marionet stonden al lange tijd op mijn verlanglijstje. Ik was dan ook enorm blij toen ik door Agora Books benaderd werd met de vraag om deze titels te recenseren.


The Last Star bestelde ik als cadeautje voor mezelf – omdat ik al zo lang geen boeken had gekocht. Helaas kwam mijn pre-order pas halverwege juni binnen, in plaats van 24 mei. Ondertussen hebben alle fans van The 5th Wave dit boek al gelezen voor mijn gevoel en ik heb zeer wisselende recensies gelezen. Komende maand ga ik zeker het laatste deel van deze fantastische trilogie lezen!


Voor mijn verjaardag kreeg ik Anna van Niccolò Ammaniti. Ik ben enorm fan van deze Italiaanse schrijver en toen ik hoorde dat zijn nieuwste boek een post-apocalyptisch verhaal zou zijn, was ik meteen nieuwsgierig. Ondertussen heb ik het boek gelezen en ik twijfel nog een beetje over mijn mening. Enerzijds vond ik de schrijfstijl erg sterk, maar het verhaal miste hier en daar toch net een beetje extra diepgang.


Aan het begin van de maand ontving ik Game Over van VBK België, het tweede Nederlandstalige boek over het Wild Cards universum onder redactie van George R.R. Martin. Ik heb enorm van dit boek genoten. De Azen van American Hero zijn terug! In naam van het comité proberen ze de wereldvrede te handhaven, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Een spannend en origineel verhaal, waar je wel je hoofd bij moet houden.

Welke boeken voegde jij in juni toe aan je boekenkast?

Advertenties

13 gedachtes over “Book Haul Juni

 1. Céline zegt:

  Ik ben erg benieuwd naar rood! Maar die bespreken we dan wel in de leesclub! ;) Leuke haul! Ben ook wel benieuwd naar een duizend stukjes van jou

 2. Annabel Rianne zegt:

  Leuke lijst! Ik heb in juni geen enkel boek gekocht :o door de tentamens ook bijna geen tijd gehad om te lezen helaas!
  En Duizend Stukjes Van Jou is een van mijn favoriete boeken, vond dat verhaal echt fantastisch! Ben benieuwd wat jij ervan vindt :)
  Liefs xxx

 3. zwartraafje zegt:

  Belachelijk veel eigenlijk. Oops, heb ik dat echt gezegd? Nu ja, ik schrok zelf nogal van het totaal aantal nieuwe boeken die ik in juni zelf kocht én mocht ontvangen. Ik voelde me meteen preventief schuldig vermits ik doordat alle boeken plots samen toekomen waarschijnlijk niet in staat zal zijn om hun recensies binnen de maand te publiceren. Toch niet van elk boek. Rood ligt hier bijvoorbeeld ook op me te wachten. Misschien moet ik mijn rood kleedje maar aantrekken wanneer ik daar aan begin. Jouw rode hemdje staat alleszins super leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s